Connect with us

Komentar

Ivan Penava – Cenzura i/ili obmana na HRT-u?

Objavljeno

on

Hrvatska radiotelevizija bila je jedan od medijskih pokrovitelj akcije prikupljanja sredstava za obnovu Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva, no sada kada je projekt pri samome kraju, u središnjem Dnevniku nema mjesta za prilog o njemu.

Dok je za druge nacionalne i lokalne medijske kuće skoro otvorenje Vukovarskog vodotornja, čiju je obnovu omogućilo 7000 donatora iz svih krajeva Hrvatske i svijeta, dovoljno važna vijest za središnju informativnu emisiju, uređivačka politika HRT-a ne misli tako.

Sukladno Zakonu o Hrvatskoj radioteleviziji (čl.1. st.4.), Hrvatska radiotelevizija trebala bi u obavljanju svoje djelatnosti biti neovisna o bilo kakvom političkom utjecaju, međutim, u realnosti to nije tako.

HRT je državna televizija koja je više nego li bilo koja komercijalna televizija podložna cenzuri te učestalo umjesto obavijesti javnosti, koju je dužna točno i objektivno informirati, servira obmane.

Jednu od njih možete vidjeti na dolje priloženim snimkama. Prva prikazuje originalnu snimku odgovora na novinarsko pitanje vezano za sukobe navijača u Vukovaru postavljeno na konferenciji za medije održanoj na Vodotornju, a druga snimka prikazuje prilog u središnjem Dnevniku HRT-a.

Razlika je drastična i namjerna, komentirao je Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari