Connect with us

Politika

Ivan Penava: Obnova Banovine i dalje je sramotno spora

Objavljeno

-

Predsjednik Domovinskog pokreta, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u četvrtak kako mu je neshvatljivo da je u dvije godine od potresa na Banovini obovljeno samo šest kuća.

“Bez teksta sam i neshvatljivo mi je da je u dvije godine obnovljeno samo šest obiteljskih kuća koje pri tome nisu spojene na komunalnu infrastrukturu. To je nešto što nije normalno, poglavito za državu poput Hrvatske koja ima iskustva iz obnove poslije rata i poplave. Neobjašnjiva mi je nesposobnost i neoperativnost nadležnih za obnovu, ali to je tako kada činovnici vode stvari”, rekao je Penava novinarima u stanci sjednice vukovarskoga Gradskog vijeća.

Smatra da je najodgovorniji za takvo stanje predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Da sam na mjestu premijera, i ministri i Vlada bi godišnje odmore provodili na području Banije. Ne bi mi nitko od ministara išao u Katar navijati, nego bi dijelio sudbinu s ljudima kojima je najteže. To nije nikakav populizam, nego je to empatija prema ljudima koji su ostali bez svega”, poručio je.

Ocijenio je da je “područje Banije već i ovako pasivan i nenaseljen kraj”.

“Kada se tome doda sve što se događa oko Rafinerije u Sisku, onda je jasno kakva je perspektiva toga prostora. Ponavljam, najodgovorniji za sve to je Andrej Plenković, koji vuče sve konce i za sve to što se događa s obnovom ne postoji niti jedna izlika”, istaknuo je Penava. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas