Connect with us

Politika

Ivan Penava: Od naših bogatstava i resursa koristi imaju drugi

Objavljeno

-

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kritizirao je u četvrtak sadašnju i prijašnje vlasti optužujući ih za rasprodaju nacionalnih bogatstava i resursa, od kojih koristi imaju drugi, te ustvrdio da Hrvatska nema državnika koji bi vodio suverenističku politiku.

Energetska kriza dovela je do ogromnog pritiska na građane, poduzetnike i obrtnike, gospodarstvenicima je cijena plina u odnosu na prošlu godinu veća za 300 do 400 posto. Hrvatska već niz godina ne vodi suverenističku politiku nego njezinim bogatstvima i resursima upravljaju drugi, koji od toga imaju koristi, ustvrdio je Penava na konferenciji za novinare.

“Naši vodeći političari i tajkuni vrlo često zbog svojih nečasnih i koruptivnih radnji završavaju u zatvorima, a potpisuju ugovore i prodaju naše nacionalno bogatstvo u bescjenje”, kaže Penava.

U LNG terminal na Krku Hrvatska je uložila preko milijardu kuna i slavodobitno je najavljivan kao strateški projekt koji će diverzificirati distributivne kanale za plin, osigurati dostatne i različite izvore te povoljne cijene i količinu plina. Danas vidimo kako od toga nema ništa već je to bila isprazna marketinška priča i demagogija, ustvrdio je.

Jednako tako, naglašava, završila je i priča na Badnjak 2016. godine kada je premijer Andrej Plenković najavio vraćanje Ine u okrilje hrvatske države, i to bez dodatnog zaduživanja.

To je bio plan za pozdraviti i na korist države i suverenističke politike, međutim, naravno da od toga nije bilo ništa, rekao je Penava i optužio vladajuće da su “bogatu državu kakva je Hrvatska, i u pogledu energenata, učinili ovisnom o politici Bruxellesa i nalogodavaca Andreja Plenkovića”.

To je bio plan za pozdraviti i na korist države i suverenističke politike, međutim, naravno da od toga nije bilo ništa, rekao je Penava i optužio vladajuće da su “bogatu državu kakva je Hrvatska, i u pogledu energenata, učinili ovisnom o politici Bruxellesa i nalogodavaca Andreja Plenkovića”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari