Connect with us

Pregled

Ivan Pernar: “Da sam kupio onu kartu za tramvaj, pogazio bih sve za što se borim!”

Objavljeno

on

Hrvatski sabor nastavio je sjednicu objedinjenom raspravom o izmjenama Zakona o doprinosima i Zakona o porezu na dohodak u drugom čitanju, dva od ukupno 16 zakonskih prijedloga u sklopu cjelovite porezne reforme.

Blaženko Boban (HDZ) kazao je kako je očekivao da će Pernar predložiti amandman da saborski zastupnici i oni koje on hvali budu oslobođeni plaćanja PDV-a na tramvajske karte na račun umirovljenika, aludiravši na incident u kojem Pernar nije platio kartu ZET-u.

Pernar mu je u replici potvrdio da ga je kontrola u tramvaju tražila kartu. “Svi vi znate da se ja zalažem za besplatni javni prijevoz. Da sam ja kojim slučajem kupio kartu, pogazio bih sve ono za što se borim! Ljudi bi mi rekli: ‘Gospodine Pernar, vi ste licemjer! Govorite da ste za besplatan javni prijevoz, a vi prvi plaćate kartu!’ Ja sam čovjek koji djelima stoji iza svojih riječi, i ako kažem da sam za besplatan javni prijevoz, ako ću ići s tom kampanjom za gradonačelnika, ja stvarno to i mislim.

A što se tiče amandmana, dao sam amandman na prijedlog vašeg izmjena zakona o PDV-u, da se ugostiteljima on ne digne na 25 posto. Nadam se da ćete ga vi prvi podržati. Hvala vam.”

Zastupnika Pernara putnici skoro istukli u tramvaju (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR