Connect with us

Komentar

IVAN PERNAR: “Ispisao sam se iz Katoličke crkve, to je organizacija u službi 1% elite”!

Published

on

Ivan Pernar je na svojoj Facebook stranici jučer navečer objavio da nije katolik i da se ispisao iz Katoličke crkve:

Za one koji ne znaju, a zanima ih, nisam katolik, ispisao sam se iz katoličke crkve jer se ne slažem s vjerskim naukom njenim, niti političkim porukama.

Npr. ne vjerujem u zabranu ženidbe za svećenstvo, čistilište, u ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, da svećenici mogu opraštati grijehe, ima tu štošta, ovo je najosnovnije.

Međutim, bez obzira na vjersko neslaganje, otišao bi (kao politički predstavnik) na proslavu Badnjaka i Božića u katoličku crkvu da nisu slizani s HDZ-om i da su me pozvali.

Saborski zastupnik Živog Zida Pernar objasnio je prethodno i zašto je jučer bio na misi Srpske pravoslavne crkve za Badnjak, dok nije bio na katoličkoj misi povodom Božića ili Badnjaka:  “Razloga je više, ali dva su osnovna, na sam događaj pozvan sam od strane njihovog svećenstva.

Poziv od katoličkog nikada nisam dobio pa se sukladno tome nisam niti osjetio pozvanim (na njihovu proslavu Badnjaka i Božića).

Drugi je u tome što je katoličko svećenstvo u službi HDZ-a, tj. potpuno instrumentalizirano, a HDZ osim što je uništio našu zemlju, želi i mene osobno – montiranim postupcima, zlouporabom državnih institucija i putem državne televizije.

Srpska pravoslavna crkva nema za cilj dovođenje HDZ-a na vlast niti se miješa u našu politiku i bavi se vjerskim pitanjima. Za katoličku crkvu se to ne može reći.”

‘Katolička crkva je produžena ruka HDZ-a i sve dok će imati utjecaj nad velikim dijelom našeg naroda HDZ će dobivati izbore. Uzročno – posljedično gledano, kako će zločinačka organizacija nastaviti dobivati izbore, tako će Hrvatski narod nastaviti napuštati našu zemlju, odnosno iseljavati se iz nje.

Nas koji ćemo ovdje ostati čeka bitka za goli opstanak i preživljavanje u sve surovijim uvjetima. Naime, budući da HDZ služi stranim silama i interesima zaduživati će i rasprodavati našu zemlju do zadnjeg kamena, a sve u ime velikog hrvatstva i domoljublja.

Tada će se ispuniti san onih koji su nas htjeli maknuti s ovih prostora’, napisao je Pernar na svojoj fb stranici.

‘Dio ljudi me pitao zašto sam napao Katoličku crkvu, jer kao, moji birači me vole jer sam protiv banaka, EU, NATO-a i Novog svjetskog poretka.

Teško mi je to objasniti u jednoj rečenici ali ću se izraziti ovako, katolička crkva kao organizacija u službi je globalne elite, zato se Vatikan zalagao za ulazak Hrvatske u EU, zato se Papa zalaže za Novi svjetski poredak.

Oni su dio 1% elite, zato su i u doba Franje Tahija bili uz robovlasnike, a ne seljake. Zato su sada uz HDZ, a ne uz osiromašeni narod. Uvijek su na strani tlačitelja, nikada potlačenih jer je njihov Bog novac.

 Oni su dio one ekipe na vrhu piramide moći koja vlada masama na njihovu štetu.’, zaključio je Pernar.

Objavu zastupnika Pernara izvrsno je prokomentirao Luka Popov:

Nepoznavanje osnova katolicizma u državi u kojoj se 85% stanovništva izjašnjava katolicima i u civilizaciji koju je izgradila Katolička crkva znak je velike intelektualne ljenosti i površnosti. Nije ovdje bitan Pernar kao Pernar, već to što bi ovakve besmislice bilo spremno potpisati jako puno političara i predstavnika narodne vlasti. Pa se mislim, red je neke stvari ispraviti i objasniti:

1. Katolička crkva nije klub da se možeš “ispisati”. Moguće je otpasti od vjere (apostaza) i biti izopćen (ekskomunikacija). Ovima je sv. Ciprijan još u trećem stoljeću poručio: “Extra Ecclesiam nulla salus”, što je s vremenom prihvaćeno kao jedna od temeljnih dogmi katoličke vjere.

2. Celibat za svećeništvo nije dio katoličke vjere, već disciplinska norma koja je pridržana svećenicima latinskog obreda. Mnogi katolički svećenici su oženjeni, npr. naši grkokatolici. Prema tome, nije istina da Katolička crkva zabranjuje svim svećenicima da se žene, pa to ne može biti točka neslaganja s Crkvom.

3. Čistilište. Tu je u pravu – ne možeš biti dio Katoličke crkve i u isto vrijeme odbacivati dogmu o čistilištu. Drugo je pitanje da li Pernar razumije doktrinu o čistilištu. S obzirom na ove druge bisere, iznenadio bih se da razumije.

4. Katolici se ne klanjaju kipovima, katolici štuju kipove. Razlika je enormna. Klanjanje kipovima je idolatrija i težak grijeh protiv Prve Božje Zapovijedi. Štovati kipove je pobožna navika koja nam pomaže da zadržimo fokus u molitivi i potiče nas na razmatranje nebeskih stvarnosti. Optužiti katolike da se klanjaju kipovima jest kao da optužite majku koja u novčaniku ima fotografije svoje djece da se klanja fotografijama – non sequitur.

5. Katolici ne vjeruju da je papa nepogrešiv. Papa je grešnik kao i svaki čovjek, tome svjedoči i činjenica da su sve pape imale svoje ispovjednike kod kojih su se redovito ispovijedali. Papa može pogriješiti i griješi svaki dan. Ono na što se ovdje vjerojatno misli jest dogma o papinoj nezabludivosti, koja kaže da je papa nezabludiv kada proglašava dogmu vjere, i to u vrlo ograničenim i strogo definiranim uvjetima. Do sada, u 2000 godina od kada postoji Crkva, samo su trojica papa progovorila u svojstvu nezabludivosti (Pio IX. kada je proglasio dogmu o Bezgrešnom začeću, Pio XII. kada je proglasio dogmu o Marijinom uznesenju i Ivan Pavao II. kada je potvrdio nauk o nemogućnosti Crkve da zaredi ženu).

6. Svećenici ne mogu opraštati grijehe, to može samo Isus Krist. Svećenik je samo sredstvo, medijator, preko kojeg Krist djeluje i oprašta grijehe. Reći da ti je svećenik oprostio grijeh je kao reći da ti je javni bilježnik kod kojeg si ovjerio ugovor o kupoprodaji nekretnine prodao stan.

7. Sveta Misa je kozmički događaj, najuzvišenije otajstvo katoličke vjere, stvarni i fizički susret Boga i čovjeka, točka u kojoj se doslovno susreću Nebo i zemlja. Onaj tko ne vjeruje u to ne bi trebao prisustvovati prikazanju svete misne žrtve. To nam kaže sam Isus Krist kada kaže da ne dajemo svoje svetinje psima i ne bacamo biserje pred svinje.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari