Pratite nas

Komentar

Ivan Pernar: Mladi su stava da se marihuana treba legalizirati (VIDEO)

Objavljeno

na

Pauzu na početku današnje sjednice Sabora zatražili su u Hrvatska demokršćanska stranka Goran Dodig (Klub HDS/HSS) radi manipulacijama neistinom koje generiraju političkom nestabilnošću Hrvatske, zastupnik HDZ-a Petar Škorić radi “vrijeđanja hrvatskog naroda i države”, Ivan Pernar zbog nelegalizacije marihuane i Nikola Grmoja (Most) radi “neistina izrečenih jučer u Sabornici”.

Ivan Pernar kazao je kako su mladi stava da se marihuana treba legalizirati. “Zbog toga što je konzumiraju izloženi su političkom progonu. Kad bi Hrvatska legalizirala marihuanu postali bi prijestolnica turizma, imali bi više deviza i deficit bi bio manji.

Kažu da u Metkoviću prodaju mandarine za kunu – a kad bi se legalizirala marihuana – i u Slavoniji bi prešli na profitabilne kulture i postali uspješni poljoprivrednici”, kazao je među ostalim Pernar.

Rekao je da bi i ljudi “u ovoj tmurnoj zemlji postali veseliji”, te najavio da će takav prijedlog uputiti Saboru. Dotaknuo se i ljekovitosti ulja marihuane te dodao kako je građanima Hrvatske “uskraćen prirodni lijek” kako bi se podilazilo farmaceutskim kompanijama.

 

Grmoja: Dobrovića neće zaustaviti oni povezani s otpadnom mafijom

Nikola Grmoja osvrnuo se na jučerašnje “besramno” prozivanje ministra Slavena Dobrovića od strane Mihaela Zmajlovića u Saboru. Naveo je kako su neistinite Zmajlovićeve tvrdnje da EK odobrila plan gospodarenja otpadom Milanovićeve vlade.

“Nisu ga donijeli na godinu dana nakon isteka roka za donošenje tog dokumenta. Zbog njega je EK u rujnu prošle godine protiv Hrvtske pokrenuo postupak povrede prava”, kazao je Grmoja koji je pročitao primjedbe EK na taj plan”.

Bivšeg ministra optužio je za veze s ‘otpadnom mafijom’. Smatra da bi se Zmajlović i svi iz ‘Kukuriku koalicije’ morali sramiti zbog toga ali i zbog činjenice da iz EU-a nisu povukli ni kune za sustav odvojenog odlaganja otpada. “Sve primjedbe EK ugrađene su u novi prijedlog plana gospodarenja otpadom i taj dokument donosi nadu da bi RH mogla krenuti u pravom smjeru.

Ova Vlada ispravlja posljedice Zmajlovićeva nerada”, zaključio je Grmoja te poručio “je li bivša vlada znala za koncept kružne ekonomije”.

Dodig: Prije 45 godina počela hapšenja studenata

Goran Dodig osvrnuo se na izjave profesora Nazora o pohranjivanju dokumenata važnih za državu. “Živimo u društvu u kojemu se istina da iskriviti.

To rezultira nesigurnošću pojedinaca i skupinama”, kazao je Dodik. Podsjetio je da je ovih dana 1971. godine uhićeno preko 2.000 hrvatskih studenata te dodao da “danas o tim zatvorima govore oni koji su nas hapsili”.

Sabor je potom sjednicu nastavio raspravom o prijedlogu kojim pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak na temelju javnog poziva i razgovora s kanidatima predlaže zamjenika i zamjenicu.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Thompson: Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za film “Ministarstvo ljubavi”

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji,

ponukan tvrdnjama medija i Vašim učestalim upitima, a vezano za ustupanje mojih autorskih prava za film “Ministarstvo ljubavi” redatelja Pave Marinkovića, slobodan sam priopćiti sljedeće:

Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za taj film.

Film o kojem je riječ osobno nisam gledao ali ako je istina da koriste moju glazbu za koju je potrebna privola mene kao autora to rade protuzakonito i na prevaru.

Marko Perković Thompson

Javor Novak o filmu „Ministarstvo ljubavi“ koji vrijeđa udovice poginulih branitelja

 

Marko Ljubić: „Ministarstvo ljubavi“ ili kako paradržava postaje – država?

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Mladen Pavković: Mara Bareza bila je – čudo od žene!

Objavljeno

na

Prije dvije godine (19. siječnja 2016.) umrla je jedna od Junakinja hrvatskog Domovinskoga rata – Marija Mara Bareza.

Bila je djelatnica koprivničkog Belupa. Pamtimo je kao veliku i požrtvovnu humanitarnu djelatnicu koja je početkom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata samo za Grad Osijek sakupila i dostavila preko 200 kamiona humanitarne pomoći!

Bilo je tu svega, uglavnom ono što je u to vrijeme najviše trebalo, od lijekova, odjeće, prehrambenih proizvoda do naoružanja. Tadašnji zapovjednik obrane Osijeka Branimir Glavaš nam priča da je gospođa Bareza jednog dana sama došla u njegov ured i ponudila pomoć. Nije, kaže, vjerovao da to ta žena može i ostvariti, jer su po Osijeku svakodnevno padale granate i svirale sirene za uzbunu.

Međutim, sa svakim konvojem došla je i ona, pa nije ni čudo što je nazivali i „dobra vila“ ovoga grada.
U svim tim njezinim velikim humanitarnim akcijama iznimnu pomoć imala je od i od Podravke i Belupa. Stoga se je sa zahvalnošću sjećaju i Koprivničanci. Jednoj obitelji umrlog branitelja sagradila je i obiteljsku kuću. Pomagala je gotovo na sve strane, pa i u podizanju spomenika hrvatskim stradalim braniteljima.

O njoj je Hrvatska radiotelevizija (HRT), pod naslovom „Mara Bareza – Koprivnička darovateljica“, snimila i dokumentarni film (režija Marijan Hodak, scenario Mladen Pavković).

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) neprestano ističe da su neopravdano zapostavljene žene koje su, poput Bareze, sudjelovale u Domovinskome ratu, tim više što je njihov doprinos iznimno veliki. Ona je zaslužila i da se jedna ulica ili trg nazove njenim imenom u Osijeku i Koprivnici, ali zasad se o tome niti ne izjašnjavaju oni koji bi trebali.

A baš Mara Bareza bila je u vrijeme rata – čudo od žene!
Ne, takve se ljude ne smije zaboraviti!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari