IVAN PERNAR PREŠAO U NOVU STRANKU

4

Stjepan Vujanić, predsjednik stranke Abeceda demokracije, potvrdio je da je njegova najnovija akvizicija Ivan Pernar.

Ivan Pernar je postao naš član i mi smo sretni da je došao k nama, da smo postali parlamentarna stranka, rekao je Stjepan Vujanić, predsjednik stranke Abeceda demokracije, koji je za Dnevnik.hr rekao da je Pernar potpisao pristupnicu njegovoj stranci.

Da se Pernar u Saboru izjasnio kao član Abecede nije tajna, ali se dosad mislilo da je to bilo tek da se zadovolji forma. No, Tportal je objavio tekst o Vujaniću u kojem on navodi da je Pernar doista postao njihov član, što je potom i nama potvrdio.

Štoviše, zbog toga je Abecedi, ni krivoj ni dužnoj, iz proračuna već uplaćeno nešto više od 65 tisuća kuna, odnosno novac kojeg svaka stranka kvartalno dobiva za svakog svog zastupnika.

“On je stvarno pravi dečko, nisu novci u pitanju”, rekao nam je Vujanić koji će uplaćeni novac ipak iskoristiti za unajmljivanje prostora, nabavku računala i angažiranje nekog studenta, a možda i za neke Pernarove troškove.

Pernar je svojedobno svoje izjašnjavanje u Saboru kao člana Abecede objasnio revoltom zbog odugovlačenja Ministarstva uprave da im registrira stranku Jedina opcija.

Stranka, koju su članovi Živog zida pokušali osnovati prije konstituiranja sabora kako proračunski novac za zastupnike ne bi dospio u ruke frakcije koja se bori za prevlast u stranci, u međuvremenu je uspješno registrirana, no među njenim osnivačima nema aktualnog vodstva Živog zida. Njen predsjednik, Lovre Crvelin, još je uvijek član Živog zida za što su mu supredsjednici, tvrdi, dali dopuštenje.

Je li slično dopuštenje dobio i Pernar nismo uspjeli doznati, jer Statut Živog zida ne dopušta istovremeno članstvo u drugim strankama bez pisane suglasnosti Živog zida. Vujanićeva stranka ovakvih ograničenja nema.

Tihomir Lukanić, glasnogovornik Živog zida, navode o Pernarovom članstvu u Abecedi nije htio komentirati. “Što se toga tiče, probajte vidjeti s gospodinom Pernarom”, rekao nam je Lukanić, dodajući da on zna detalje o njegovom ulasku u Abecedu, ali ne želi ništa govoriti u njegovo ime. “Sve što je radio, radio je u dogovoru s kolegama. Nazovite njega, ako će biti voljan, sve će vam reći”, kaže Lukanić.

Pernar, međutim, ipak nije bio voljan govoriti o tome. Tek nam je kratko poručio kako je o ovoj temi spreman govoriti ”samo uživo na televiziji”. Supredsjednik Živog zida i njihov saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić nije nam odgovorio na pozive i poruke.

facebook komentari

 • kršni

  Neee, nije u pitanju lova! Lova je jedina i bitna svima njima, lova sve pokreće…

 • Saga

  “Štoviše, zbog toga je Abecedi, ni krivoj ni dužnoj, iz proračuna već
  uplaćeno nešto više od 65 tisuća kuna, odnosno novac kojeg svaka stranka
  kvartalno dobiva za svakog svog zastupnika.”

  Jesam li ja krivo razumjela ili se 65 tisuća kuna kvartalno daje svim parlamentarnim strankama za svakog pojedinog zastupnika? Pa koliko novca godišnje onda inkasiraju stranke s najviše zastupnika? I da je samo po stranci, to je previše. Dobro smo još i živi.

  Alo, ćuprija, ovdje ne treba ništa reformirati, je li?

 • Agromentum

  Tako to nekako funkcionira. Zato stranke uzimaju kredite prije izbora za predizborne kampanje pa onda od tih novaca polako nazad vraćaju. U Hrvatskoj, kako neki kažu, sve ide “na kredu” – pa i kod stranaka/partija. 🙂 One “veće” mogu lakše kalkulirati. A ćuprija se sigurno iznenadila kao da je dobila na lotu. Ne brini, neće se oni toga odreći.

 • Saga

  Znam da ne će. Laju populizam, a kad nešto istinski treba promijeniti… nothing, niente, nada, ništa.
  Dobro da smo još živi… ali to ionako samo Bogu možemo zahvaliti. 🙂