Pratite nas

Ivan Žilić bosanski milijarder

Objavljeno

na

„Spreman sam uložiti u BiH milione eura, samo neka me neko iz  vlasti kontaktira“, izjavio je ekskluzivno za Face Ivan Žilić, bosanski milijarder. Ekipa Face-a bila je u Luksemburgu i vikend provela sa ovim milijarderom. Nevjerovatna priča o čovjeku  čije je bogatstvo 24 milijarde eura.

Ovo je prvo TV pojavljivanje najbogatijeg Bosanca na svijetu, ili iz hrvatske perspektive gledano, najbogatijeg bosanskog Hrvata na svijetu – koji izgleda mnogo ne mari za svojatanja i nacionalne identifikacije, osim što kao svoju državu spominje samo Bosnu, a sebe Bosanca budistu. Dakle, dupli ostali…

Ivan Žilić ima aktivu, kako tvrdi i pokazuje bankovnim izvodom, od 24 milijarde eura. To je novac od sudske odštete njemačkih osiguravajućih društava koja nisu osigurala da njegov revolucionarni patent za cijelu autoindustriju bude adekvatno plaćen. On večeras, u svom prvom TV-obraćanju javnosti poziva državu BiH, ali pazite – Državu, da mu predloži, predoči, predstavi projekte, investicije u pojedinačnoj vrijednosti ne manjoj od 100 miliona eura, a u ukupnom iznosu milijardu eura. Ova finansijska fantastika ima i dodatak – Ivan Žilić je spreman za manju kamatu otkupiti loše kredite BiH u evropskim bankama.

Sada je do države, da spremi projekte, utvrdi Žilićevu spremnost da investira i da pošalje državnu delegaciju u Luksemburg na pregovore sa najbogatijim Bosancem. Naš Tvrtko Milović je sa načelnikom Općine Vareš, odakle je Žilić rodom, prvi TV-novinar koji je našao našeg milijardera.

Inače, Ivan Žilić 1971. godine u Varešu nije uspio postati automehaničar. Naime, tadašnji nekakav radnički savjet je odlučio da Žilić nije baš sposoban biti automehaničar, i bili su upravu – sposoban je biti milijarder.

Priča je toliko nevjerovatna da budi maštu i sumnju, ali državu najmanje košta provjeriti ozbiljnost ponude – tako što će mu otići u posjetu i na razgovore.

Ako država pravilno reagira, i ako se dogovori sa Ivanom Žilićem – molimo da ostane zapisano i upisano – FACE je spasio ovu državu…

 

Pogledajte ovaj prilog, a sljedeće subote, odmah nakon CD-a, veliki dokumentarni film-intervju, neobičan TV-zapis o Ivanu Žiliću, EKSKLUZIVNO NA FACE-u.

[vsw id=”xAX7ORQZ3Xk” source=”youtube” width=”600″ height=”400″ autoplay=”no”]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka MARKIĆ: Zar nije žalosno da niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

Harrisonovo cvijeće na HRT-u. Film je snimljen 2002. Zar nije žalosno da niti jedan ministar kulture, niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji poput ovog koji je snimio Francuz Eli Chouraqui?

O Vinkovicima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Iloku, Dubrovniku, Karlovcu, Slanom, Hrvatskoj Kostajnici… Toliko ljubavnih, obiteljskih priča, toliko junačkih djela, toliko hrabrih, dobrih ljudi.

Nije li sramotno da mi, nakon što su stotine milijuna kuna našeg novca dodjeljivane po političkom ključu raznim “kulturnim” projektima – sjedimo 2017. sretni i zahvalni što u pozadini priče, koja opisuje veliku ljubav i hrabrost Amerikanaca, možemo vidjeti i opis strave i užasa kojem su u Vukovaru bili izloženi Hrvati?, komentirala je Željka Markić.

Podsjetimo Harrisonovo cvijeće (engleski Harrison’s Flowers) je francuska ratna drama iz 2000. koju je režirao Elie Chouraqui prema romanu “Diable a l’avantage” Isabel Ellsen. Radnja se odvija tijekom bitke za Vukovar, usred koje jedna Amerikanka (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada. Film je sniman u SAD-u i Češkoj.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Tomislav Karamarko: Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Došao je 18. studenoga, datum jakog pečata stradalništva, žrtve, ali i otpora i želje za životom jednoga grada i jedne zemlje.

U porušenom Vukovaru, gradu patnje i boli, niknula je taj dan klica života hrvatske domovine.

Još danas bole i razaraju srce prizori ostataka grada, prepunog leševa, i tužne ispaćene kolone naših sunarodnjaka koji napuštaju ognjišta. Bože dragi, zar opet kolone i križni putevi?

Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj. Hoće li vam ikada ovakva Hrvatska bar djelomično vratiti izgubljeno? Bar molitvu, ljubav i poštovanje, ali i brigu za neku novu djecu Vukovara i Škabrnje…

Zbog vas, ali i svih poginulih branitelja, moramo pobijediti sve one koji dovode u pitanje hrvatsku opstojnost i neovisnost, pa i vlastitu letargiju, bezvoljnost i obeshrabrenost.

“Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu.”
(1 Kor 15, 57)

18. 11. 1991. – Pad Vukovara i Škabrnje (VIDEO)

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari