Pratite nas

Pregled

Ivan Zvonimir Čičak: Zašto se bojimo istine? Trebamo komisiju koja će utvrditi broj žrtava u Jasenovcu

Objavljeno

na

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u petak je samostalno odala počast žrtvama koncentracijskog logora u Jasenovcu budući jer, kako je navela, ne želi sudjelovati u daljnjim podjelama u zemlji.

A njezin izaslanik Ivan Zvonimir Čičak komentirao je njenu ideju da se osnuje međunarodno povjerenstvo koje će “utvrditi istinu o Jasenovcu”, prenosi VL

– U veljači smo to predložili. Predsjednica je to rekla i Vučiću kad je bio tu i on je rekao da o tome možemo razgovarati, u Beogradu.

Radi se o ideji da se stavi točka na rasprave o Jasenovcu. Ne treba se bojati istine. Kraus kaže da se zna broj i istina.

Ne zna se, uvijek treba tražiti. Ako je tako kako on kaže, to će se samo potvrditi – rekao je Čičak za N1.

Koji je broj točan? Onaj u Begradu, onaj u Jasenovcu ili?

– To je stalno nešto za potkusurivanje. Takav je slučaj bio u Rumunjskoj. Da ne bi bilo tih natezanja, idemo napraviti komisiju koja će reći to je tako. Idemo jednom završiti tu priču između milijun i ne znam koliko… Zašto se bojimo istine?

Slaže li se premijer Plenković s time?

– Tražimo razgovor već mjesecima, on nema vremena zbog našeg privatnog sukoba, još prije nego što je došao na vlast – kazao je Čičak i dodao da je o Jasenovcu razgovarao i s ministricom kulture, ali nije htio otkriti što točno je rečeno na tom sastanku.

 

Glasnović: Zašto se danas nastavlja sa manipulacijom žrtava Drugog svjetskog rata? (VIDEO)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari