Pratite nas

Komentar

Ivana Maletić: Nije bilo drugog rješenja osim razlaza s Mostom – Vlada mora funkcionirati kao tim!

Objavljeno

na

Potpredsjednica HDZ-a i eurozastupnica Ivana Maletić u razgovoru za portal Direktno komentirala je, kako se to kaže, aktualne političke događaje te odgovorila na razne Hasanbegovićeve lažne tvrdnje i „usporedbe“. Prenosimo njezine ključne poruke:

O HASANBEGOVIĆEVU IZLASKU IZ HDZ-a

Odlaskom na drugu listu Zlatko Hasanbegović sam je izašao iz HDZ-a. Žao mi je što tako odlučio, ali svatko ima pravo na svoj izbor. Mi, članovi HDZ-a, dio smo zajednice čija su pravila rada utvrđena Statutom i primjenjuju se na sve – i ta pravila jako dobro znamo. U slučaju Hasanbegović Statut je potpuno jasan.

O RAZLAZU S MOSTOM

Nije bilo drugog rješenja osim razlaza s Mostom jer Vlada mora funkcionirati kao tim i zajedno stajati iza odluka i svojih članova. Predsjednik Plenković jednostavno nije imao izbora. On želi voditi i vodi Vladu koja uspješno provodi sve aktivnosti i projekte, Vladu koja je osigurala rast i koja će osigurati zapošljavanje, veće plaće i bolji životni standard ljudi.

O SPREMNOSTI ZA IZBORE

Ne želimo prijevremene izbore jer Hrvatska nema vremena na bacanje – svi se moramo uhvatiti posla. Ali, ako pripadnici drugih stranaka i većina zastupnika u Hrvatskom saboru odluče da žele na izbore, mi smo spremni.

O HASANBEGOVIĆEVIM „USPOREDBAMA“

Ne vidim nikakvo „ponavljanje povijesti“ – kako to tvrdi Hasanbegović – između sadašnjeg, opravdanog razlaza s Mostom i rušenja vlastite Vlade za vrijeme Karamarka. Za razliku od nekih, tom smo se rušenju suprotstavili mi HDZ-ovi eurozastupnici jer smo smatrali da za Hrvatsku nisu dobri prijevremeni izbori, nego da se trebamo usmjeriti na osnaživanje gospodarskih trendova.

Tada su zastupnici HDZ-a u Hrvatskom saboru dovedeni u poziciju da glasaju o nepovjerenju vlastitoj Vladi – kojoj su bili iskazali povjerenje prije svega nekoliko mjeseci. Ne vidim, kako sam već rekla, „ponavljanje povijesti“ danas jer naše saborske zastupnike sigurno nitko neće tjerati da izglasavaju nepovjerenje Vladi i premijeru kojeg su izabrali.

O VAŽNOSTI HDZ-a U EPP-u

HDZ i predsjednik Plenković kreatori su europskih politika, a jedan od dokaza je i Kongres Europske pučke stranke (EPP-a) – održan u ožujku na Malti – na kojem je usvojena naša izmjena u važnom dokumentu o budućnosti Europske unije kojom smo zatražili i postigli da se Kohezijska politika treba nastaviti i da se sredstva koja se izdvajaju iz EU proračuna ne smiju smanjivati.

Dakle, nema odnosa „nadređeni-podređeni“ ili „lutkar-lutka“ – kako to neupućeno tvrdi Hasanbegović – nego su sve nacionalne stranke, članice EPP-a, jednako važne i aktivno sudjeluju u definiranju europskih politika.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Ostanimo mudri i odani ideji o boljoj Hrvatskoj, onakvoj kakvu svi želimo

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Milijan Brkić čestitao je danas svim hrvatskim državljanima Dan hrvatske državnosti putem svog Facebooka. Brkić je poručio Hrvatima neka ostanu “posvećeni, uporni, strpljivi, mudri i  odani ideji o boljoj Hrvatskoj, onakvoj kakvu svi želimo”.

Čestitku Milijana Brkića prenosimo u cijelosti:

“Danas obilježavamo jubilarnu 30. obljetnicu Dana državnosti Republike Hrvatske, povijesnog trenutka konstituiranja prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora.

Nakon života u uvjetima ograničenih sloboda, zbog strahovlade komunističkog režima, naš narod je konačno zakoračio u politički pluralizam. Nedugo zatim, hrvatski branitelji su ovu hrabru odluku branili od svih onih koji nisu voljeli i željeli slobodnu i neovisnu nam Hrvatsku!

Ujedinjeni hrvatski domoljubi, dragovoljci, branitelji i narod odlučili su pod cijenu svojih života braniti čast, dostojanstvo i pravo Hrvata na samoodređenje! Naša trajna obveza je prenositi ISTINU budućim generacijama i osvijestiti značaj svih bitnih događaja utkanih u temelje hrvatske državnosti, a koji su obilježili noviju hrvatsku povijest. To je naša dužnost i prema svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote kako bi mi danas živjeli u slobodnoj

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Prvi državni blagdan napokon se ‘vratio kući’

Objavljeno

na

Objavio

Kolinda Grabar Kitarović je na svom Facebooku poručila kako se prvi državni blagdan “napokon vratio kući”.

Danas, kada se naš prvi državni blagdan napokon „vratio kući“, svim Hrvaticama i Hrvatima i hrvatskim državljankama i državljanima u Domovini, Bosni i Hercegovini i iseljeništvu, s velikom radošću i ponosom čestitam Dan hrvatske državnosti.

Proslavimo ga onako kako je želio naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, izražavajući vrijednosti i težnje što ih je Hrvatski sabor stoljećima čuvao: državnost, želju za samostalnošću i slobodom.

To su vrijednosti koje smo čuvali i branili kroz povijest, a posebno u Domovinskom ratu, hrabrošću i vjerom, uz mnoge i velike žrtve. Ponosni na učinjeno, nastavimo u zajedništvu uređivati našu Hrvatsku onakvom u kakvoj zaslužuju živjeti naša djeca i unuci.

Govor. Dr. Franje Tuđmana – 30. Svibnja 1990.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari