Pratite nas

Komentar

Ivana Maletić: Nije bilo drugog rješenja osim razlaza s Mostom – Vlada mora funkcionirati kao tim!

Objavljeno

na

Potpredsjednica HDZ-a i eurozastupnica Ivana Maletić u razgovoru za portal Direktno komentirala je, kako se to kaže, aktualne političke događaje te odgovorila na razne Hasanbegovićeve lažne tvrdnje i „usporedbe“. Prenosimo njezine ključne poruke:

O HASANBEGOVIĆEVU IZLASKU IZ HDZ-a

Odlaskom na drugu listu Zlatko Hasanbegović sam je izašao iz HDZ-a. Žao mi je što tako odlučio, ali svatko ima pravo na svoj izbor. Mi, članovi HDZ-a, dio smo zajednice čija su pravila rada utvrđena Statutom i primjenjuju se na sve – i ta pravila jako dobro znamo. U slučaju Hasanbegović Statut je potpuno jasan.

O RAZLAZU S MOSTOM

Nije bilo drugog rješenja osim razlaza s Mostom jer Vlada mora funkcionirati kao tim i zajedno stajati iza odluka i svojih članova. Predsjednik Plenković jednostavno nije imao izbora. On želi voditi i vodi Vladu koja uspješno provodi sve aktivnosti i projekte, Vladu koja je osigurala rast i koja će osigurati zapošljavanje, veće plaće i bolji životni standard ljudi.

O SPREMNOSTI ZA IZBORE

Ne želimo prijevremene izbore jer Hrvatska nema vremena na bacanje – svi se moramo uhvatiti posla. Ali, ako pripadnici drugih stranaka i većina zastupnika u Hrvatskom saboru odluče da žele na izbore, mi smo spremni.

O HASANBEGOVIĆEVIM „USPOREDBAMA“

Ne vidim nikakvo „ponavljanje povijesti“ – kako to tvrdi Hasanbegović – između sadašnjeg, opravdanog razlaza s Mostom i rušenja vlastite Vlade za vrijeme Karamarka. Za razliku od nekih, tom smo se rušenju suprotstavili mi HDZ-ovi eurozastupnici jer smo smatrali da za Hrvatsku nisu dobri prijevremeni izbori, nego da se trebamo usmjeriti na osnaživanje gospodarskih trendova.

Tada su zastupnici HDZ-a u Hrvatskom saboru dovedeni u poziciju da glasaju o nepovjerenju vlastitoj Vladi – kojoj su bili iskazali povjerenje prije svega nekoliko mjeseci. Ne vidim, kako sam već rekla, „ponavljanje povijesti“ danas jer naše saborske zastupnike sigurno nitko neće tjerati da izglasavaju nepovjerenje Vladi i premijeru kojeg su izabrali.

O VAŽNOSTI HDZ-a U EPP-u

HDZ i predsjednik Plenković kreatori su europskih politika, a jedan od dokaza je i Kongres Europske pučke stranke (EPP-a) – održan u ožujku na Malti – na kojem je usvojena naša izmjena u važnom dokumentu o budućnosti Europske unije kojom smo zatražili i postigli da se Kohezijska politika treba nastaviti i da se sredstva koja se izdvajaju iz EU proračuna ne smiju smanjivati.

Dakle, nema odnosa „nadređeni-podređeni“ ili „lutkar-lutka“ – kako to neupućeno tvrdi Hasanbegović – nego su sve nacionalne stranke, članice EPP-a, jednako važne i aktivno sudjeluju u definiranju europskih politika.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Plenković najavio razgovor s nezadovoljnim Penavom

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković rekao je kako nije pročitao što je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pisao na Facebooku, ali da mu je jasno na što se referira. Kaže da će s Penavom razgovarati i da će to riješiti unutarstranački.

Na pitanje novinara kako komentira Facebook objavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da se srami institucija ove države premijer Andrej Plenković odgovara da nije vidio što je napisao, ali da je shvatio na što se referira, prenosi N1

Riječ je o suđenju Marijanu Živkoviću za razbijanje dvojezičnih ploča i izjavi sutkinje da sinove treba oplakivati u tišini.

“Mislim da je to na jučerašnje suđenje protiv gospodina Živkovića koji je izgubio dva sina u Domovinskom ratu. Ljudi koji su izgubili svoje najbliže, kojima su životi nepovratno promijenjeni na gore i koji su doživjeli najveće strahote naravno da jako teško i emotivno doživljavaju određene stvari i da se jako teško mogu vratiti u kontekst rezoniranja nekoga tko takvo iskustvo nema.

Poruka koju smo mi poslali kao Vlada i institucije poput policije, odvjetništva jest da smo učinili više na istraživanju i procesuiranju ratnih zločina koje se odnose na područje Vukovara, a koje je najosjetljvije.

Mislim da kada gledamo cjelinu da stvari idu u smjeru da se teži prema istini, ratni zločini ne zastarjevaju, tko treba odgovarati će odgovarati, a istodobno kao društvo moramo graditi ozračje koje ide prema pomirbi, uključivosti i gledanju naprijed, to je politika koju vodimo i iza koje stojimo”, rekao je.

Na pitanje reportera N1 o jučerašnjim Penavinim izjavama o revoluciji i crnom labudu kaže da će to rješavati unutarstranački, a najavio je i da će razgovarati s Penavom.

 

Ivan Penava: Svakako će biti određena reakcija na ovo stanje

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Željko Glasnović: Dijaspora je Hrvatskoj jedini spas kao i za vrijeme agresije 90-tih

Objavljeno

na

Objavio

Genetski anarhista ne mogu prestrojiti ovu državu. Za to bi prvo trebali prestrojiti svoj mentalno devastirani um a onda sve ukradeno vlasniku.

Slušam ove izljeve Rolexjugenda po maniri njihovog idola koji je prestroji privatno vlasništvo pod kontrolu svojih drugova uz pomoć kalibra 32.

Dijaspora je Hrvatskoj jedini spas kao i za vrijeme agresije 90-tih. EU je vrlo upitna kao siguran faktor…znaju Britanci vrlo dobro zašto izlaze iz takve jedne institucije.

 

Glasnović: Izvandomovinska Hrvatska, kao najveći poslovni faktor u Državi se već desetljećima namjerno ignorira

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari