Connect with us

Komentar

Ivana Maletić: Nije bilo drugog rješenja osim razlaza s Mostom – Vlada mora funkcionirati kao tim!

Objavljeno

-

Potpredsjednica HDZ-a i eurozastupnica Ivana Maletić u razgovoru za portal Direktno komentirala je, kako se to kaže, aktualne političke događaje te odgovorila na razne Hasanbegovićeve lažne tvrdnje i „usporedbe“. Prenosimo njezine ključne poruke:

O HASANBEGOVIĆEVU IZLASKU IZ HDZ-a

Odlaskom na drugu listu Zlatko Hasanbegović sam je izašao iz HDZ-a. Žao mi je što tako odlučio, ali svatko ima pravo na svoj izbor. Mi, članovi HDZ-a, dio smo zajednice čija su pravila rada utvrđena Statutom i primjenjuju se na sve – i ta pravila jako dobro znamo. U slučaju Hasanbegović Statut je potpuno jasan.

O RAZLAZU S MOSTOM

Nije bilo drugog rješenja osim razlaza s Mostom jer Vlada mora funkcionirati kao tim i zajedno stajati iza odluka i svojih članova. Predsjednik Plenković jednostavno nije imao izbora. On želi voditi i vodi Vladu koja uspješno provodi sve aktivnosti i projekte, Vladu koja je osigurala rast i koja će osigurati zapošljavanje, veće plaće i bolji životni standard ljudi.

O SPREMNOSTI ZA IZBORE

Ne želimo prijevremene izbore jer Hrvatska nema vremena na bacanje – svi se moramo uhvatiti posla. Ali, ako pripadnici drugih stranaka i većina zastupnika u Hrvatskom saboru odluče da žele na izbore, mi smo spremni.

O HASANBEGOVIĆEVIM „USPOREDBAMA“

Ne vidim nikakvo „ponavljanje povijesti“ – kako to tvrdi Hasanbegović – između sadašnjeg, opravdanog razlaza s Mostom i rušenja vlastite Vlade za vrijeme Karamarka. Za razliku od nekih, tom smo se rušenju suprotstavili mi HDZ-ovi eurozastupnici jer smo smatrali da za Hrvatsku nisu dobri prijevremeni izbori, nego da se trebamo usmjeriti na osnaživanje gospodarskih trendova.

Tada su zastupnici HDZ-a u Hrvatskom saboru dovedeni u poziciju da glasaju o nepovjerenju vlastitoj Vladi – kojoj su bili iskazali povjerenje prije svega nekoliko mjeseci. Ne vidim, kako sam već rekla, „ponavljanje povijesti“ danas jer naše saborske zastupnike sigurno nitko neće tjerati da izglasavaju nepovjerenje Vladi i premijeru kojeg su izabrali.

O VAŽNOSTI HDZ-a U EPP-u

HDZ i predsjednik Plenković kreatori su europskih politika, a jedan od dokaza je i Kongres Europske pučke stranke (EPP-a) – održan u ožujku na Malti – na kojem je usvojena naša izmjena u važnom dokumentu o budućnosti Europske unije kojom smo zatražili i postigli da se Kohezijska politika treba nastaviti i da se sredstva koja se izdvajaju iz EU proračuna ne smiju smanjivati.

Dakle, nema odnosa „nadređeni-podređeni“ ili „lutkar-lutka“ – kako to neupućeno tvrdi Hasanbegović – nego su sve nacionalne stranke, članice EPP-a, jednako važne i aktivno sudjeluju u definiranju europskih politika.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari