Connect with us

Politika

Ivana Maletić odbila biti potpredsjednica Vlade

Objavljeno

on

Ivana Maletić neće ući u Plenkovićevu Vladu kao potpredsjednica, nego ostaje eurozastupnica u Bruxellesu.

Večernji piše kako je autorica HDZ-ova gospodarskog programa, koja je sudjelovala i u pregovorima HDZ-a i Mosta o programu buduće Vlade, odlučila karijeru nastaviti u Bruxellesu jer nije htjela svojim ulaskom u Vladu izgurati Tomislava Tolušića ili Zdravka Marića, Večernji neslužbeno doznaje od izvora bliskog Ivani Maletić.

S ljudske strane nije joj bilo prihvatljivo, prepričava izvor, da zbog svoje pozicije izgura bilo kojeg od te dvojice ministara za koje smatra da dobro rade svoj posao. Maletić je mogla preuzeti ili Ministarstvo financija ili fondova EU i regionalnog razvoja, premda bi joj bila najdraža ideja o spajanju fondova EU i financija u jedno ministarstvo, no od te se kombinacije odustalo.

Kao kompromisno rješenje Plenković joj je ponudio da bude potpredsjednica Vlade bez portfelja, no Ivani Maletić tek je to bilo neprihvatljivo jer nije htjela s pozicije potpredsjednice bez resora koordinirati kolege koji vode svoja ministarstva. U razgovoru s Plenkovićem, koji, kako čujemo, razumije njene argumente, odlučeno je da ona ostane u Bruxellesu premda ju je Plenković zaista želio u Vladi kao sposobnu i organiziranu suradnicu.

”Loše bi se osjećala da je njen ulazak u Vladu značio eliminaciju Tolušića ili Marića. Osim toga, Ivana Maletić ne želi svaštariti, 20 godina bavi se pristupanjem EU, fondovima, financijama, pa neki drugi resor nije dolazio u obzir”,  rekao  jeizvor blizak HDZ-ovoj eurozastupnici za Večernji.

Osim što će Plenković biti novi hrvatski premijer, pretpostavlja se da će Davor Ivo Stier biti budući ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade za vanjske poslove.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR