Connect with us

Nebuloze

Ivica Dačić: Hrvatska je pokrenula otvoreni lov na Srbe

Objavljeno

on

“Današnja odluka Vrhovnog suda Hrvatske o ukidanju presude Branimiru Glavašu, koji je bio osuđen zbog ratnog zločina nad srpskim civilima, pokazuje jasnu politiku Hrvatske, koja rehabilitira ne samo fašističku ustašku NDH, već i zločince iz posljednjeg rata”, izjavio je ministar vanjskih poslova Srbije u tehničkoj Vladi Ivica Dačić.

“Poruka ovog sramotnog akta je da je dozvoljeno i normalno nekažnjeno vršenje zločina nad Srbima, čime je pored stalnog govora mržnje otvoren lov na Srbe. Takva politika Hrvatske je i dovela do povećanog broja incidenata i nasilja nad Srbima iz Hrvatske i građanima Srbije, povodom čega je danas Hrvatskoj uručena protestna nota”, naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

Naime, Vrhovni sud ukinuo je danas prvostupanjsku presudu Branimiru Glavašu i ostalima u slučajevima “garaža” i “selotejp” i od zagrebačkog Županijskog suda zatražio novo suđenje za ratne zločine nad osječkim Srbima.

U rješenju objavljenom u četvrtak poslijepodne na internetskoj stranici Vrhovnog suda stoji da su prihvaćene žalbe Glavaša i ostalih optuženika te da se ukida prvostupanjska presuda u cijelosti i predmet upućuje prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje i odluku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR