Connect with us

Nebuloze

IVICA DAČIĆ: MIG-ovi smetaju samo onima iz NATO pakta koji pomažu Hrvatima

Objavljeno

on

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić rekao je da je dogovor s Rusijom o zrakoplovima povijesni, a da smeta onima koji su desetak godina od 2000. “slabili srpsku vojsku”, piše Beta.

Osim toga, kako navodi, taj sporazum smeta još samo “onima iz NATO pakta koji pomažu Hrvatima”.

Dačić je na domjenku koji je priredio predsjednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma rekao da je čuo “razne komentare” povodom nabavke zrakoplova iz Rusije, ali, kako je rekao, sporazum o tome je “znak visokog povjerenja i suradnje Ruske Federacije i Srbije” i “povijesni potez”.

“Oni koji su dali Hrvatima helikoptere i oni iz NATO pakta koji pomažu Hrvatima, sada se bune zašto mi samo jačamo Srbiju i oslanjamo se u tome na Rusiju”, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da “oni ranije to nisu htjeli, nisu smjeli ili nisu mogli”, dok “mi danas i hoćemo i smijemo i možemo se ponositi suradnjom s Ruskom Federacijom, Kinom i drugim našim prijateljima”.

“Oni koji danas to napadaju, sve su učinili od 2000. godine, pa u narednih desetak godina, da oslabe srpsku vojsku, da je unište, da je svedu na vojsku s takvim osobinama i kvalitetima da uopće ne može obraniti Srbiju.

Mi želimo da Srbija bude jaka da bismo je obranili, a ne da bismo bilo koga drugog napadali”, kazao je Dačić.

Nastavio je rekavši: “Danas smo doživjeli da onima koji su vršili genocid i holokaust nad Srbima, Židovima za vrijeme Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj, sada smetaju čak i čokoladice iz Srbije”.

“Mi nemamo taj kompleks. Mi se zalažemo da Srbija bude velika, ne po teritoriju, nego da nas poštuju, i po tome da imamo najveći stupanj razvoja. i nadam se da ćemo u budućnosti biti lideri u regiji”, kazao je Dačić
.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari