Connect with us

Pregled

Ivica Dačić prvi srpski dužnosnik koji je osudio napade na Dubrovnik!

Published

on

Ivica Dačić je prvi srpski dužnosnik koji je jasno osudio napade bivše JNA te srpskih i crnogorskih paravojnih snaga na Dubrovnik.

dacicSrbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić osudio je u subotu u Dubrovniku bombardiranje tog hrvatskog grada devedesetih godina, a šefica hrvatske diplomacije Vesna Pusić njegovu izjavu ocijenila primjerom “dramatične promjene” u odnosima među državama jugoistočne Europe.

Dačić je prvi srpski dužnosnik koji je jasno osudio napade bivše JNA te srpskih i crnogorskih paravojnih snaga na grad pod zaštitom UNESCO-a i najpoznatije hrvatsko turističko odredište.

“Nadam se da smo sinoć malo više pridonijeli zbližavanju naših naroda i to ovdje u Dubrovniku koji je bio meta bombardiranja i uništavanja, što Srbija, naravno, osuđuje”, rekao je Ivica Dačić na regionalnom skupu koji se tradicionalno održava u Dubrovniku.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je da je Dačićeva izjava dokaz promjene odnosa među državama koje su nedavno ratovale.

“To je svakako za pohvalu, da se čovjek sjeti da to kaže, ali nije ništa od čega se zemlja zatrese. Ovo je jedan element koji pokazuje u kojoj mjeri su se odnosi u regiji dramatično promijenili”, rekla je Pusić.

Hina/kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari