Connect with us

BiH

Ivica Dačić: Srbija ne smije dozvoliti Prištini da vojno osvoji sjever

Objavljeno

on

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je Srbija ne smije dozvoliti da Priština vojno osvoji sjever Kosova i Metohije, prenosi Srna.

“Postoji crvena linija za Srbiju, a to je sjever. Srbija ne smije dozvoliti da Priština vojno osvoji sjever, jer to značiti etničko čišćenje i egzodus Srba. I to je naš nacionalni i državni interes, sve ostalo su manje više detalji”, rekao je Dačić za Televiziju “K1”.

Prema njegovim riječima, očigledno EU ne shvaća dovoljno da svaki incident na Kosovu i Metohiji može eskalirati. Ukazao je na to i da Srbiji nizko nije nametnuo da se pregovori o Kosovu i Metohiji vode u Bruxellesu, već je Beograd tražio 2012. godine da Generalna skupština UN usvoji rezoluciju o prebacivanju dijaloga u Bruxelles.

“To je bila potpuno pogrešna odluka i omogućila je da sada ne možemo očekivati da će neke druge zemlje koje nisu članice EU moći imati odlučujuću ulogu u tome. Mogu imati kada se verifikacija dogovora u Bruxellesu prebaci u New Yirk, ali na kraju”, rekao je Dačić.

Naveo je da u cijeloj Europi vlada razočarenje kad je riječ o premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju, odnosno njegovim ponašanjem i jednostranim akcijama. Ociejnio je da je Kurti očigledno krenuo putem za koji smatra da će mu donijeti rješenje u njegovu korist, prenosi Srna.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR