Connect with us

Politika

Ivica Puljak kaže da Plenković blokira razvoj Splita, ministarstvo mora ga demantira

Objavljeno

-

Foto: Hina

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u nedjelju je pozvao premijera Plenkovića da “prestane blokirati razvoj grada Splita”, a njegovu su tvrdnju u priopćenju odbacili iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te podsjetili na započete projekte.

Govoreći o odobravanju koncesije na Žnanju, Puljak je za N1 izjavio kako je ministar Butković u nekoliko navrata rekao da je, što se njih tiče, sve spremno i poslano Plenkoviću i Vladi da se to stavi na Vladu.

“Pozivam premijera Plenkovića da riješi problem koncesije, da napokon odluči tko će dobiti koncesiju, da se taj problem zaista može realizirati. Ja se nadam da će tu tvrtku dobiti tvrtka Žnjan d.o.o. koja je tvrtka Grada Splita i da ćemo početi realizirati taj projekt”, istaknuo je Puljak.

Puljak je dodao i kako je već je krajnje vrijeme da se to realizira jer se tim kasni skoro šest mjeseci.

“Mislim da Plenković u ovom trenutku treba prestati blokirati razvoj Grada Splita i da se treba maknuti od jeftine politike. Treba shvatiti da su oni izgubili ove izbore, treba to pregrmiti na neki način i zaista ne smije više kočiti ovaj grad. Mislim da je sad problem u njemu osobno”, rekao je.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture ocijenili su neutemeljenim Puljkove riječi da predsjednik Vlade koči razvoj grada Splita kroz navodno odugovlačenje s donošenjem odluke za koncesiju na pomorskom dobru u uvali Žnjan.

“Navedena tvrdnja je u potpunosti neutemeljena i netočna budući da je sam postupak davanja navedene koncesije prošao kroz redovan postupak, kao i bilo koja druga odluka koja je u proceduri donošenja na Vladi RH”, priopćili su iz Ministarstva mora i dodali kako upravo “traje proces prikupljanja mišljenja od nadležnih državnih tijela, a sve kako bi se uskoro donijela navedena odluka”.

Dodali su i kako Vlada na čelu s predsjednikom Plenkovićem radi sve upravo kako bi se Grad Split čim više razvio te naveli započete projekte u prometnom sektoru, od novog ulaza u Split – čvor Vučevica na A1 – tunel Kozjak – čvor na DC8 – trajektna luka Split, projekta izgradnje nove pristupne i izlazne ceste iz trajektne luke Split, do nove multimodalne platforme splitske aglomeracije Solin – Stobreč – Dugi Rat – Omiš, rampe na ulici Zbora narodne garde te daljnjim koracima u provedbi projekta uvođenja inteligentnih transportnih sustava na funkcionalnom prometnom području grada Splita.

Podsjetili su također na projekte u realizaciji poput rekonstrukcije i dogradnje Obale kneza Domagoja u Gradskoj luci Split vrijedan 42,6 milijuna kuna, nabavku novih autobusa za javni prijevoz i drugih. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari