Connect with us

Politika

Ivica Relković predstavio kandidaturu – U Zagrebu otvaram teme koje drugi gradonačelnički kandidati izbjegavaju

Objavljeno

-

Analitičar Ivica Relković predstavio je u nedjelju kandidaturu za gradonačelnika Zagreba te poručio kako mu je cilj otvoriti ključne teme o kojima, kako je rekao, kandidati s najvećim anketnim rejtingom izbjegavaju.

„Mi smo grad koji je napola živ nakon potresa. Grad kojem treba potpuno nova vizija budućnosti, a ne nešto sitno“, kazao je Relković dodavši da je kao analitičar poprilično zabrinut stanjem u Zagrebu.

Dodao je da se odlučio kandidirati da bi mogao ponuditi rješenja za ključne probleme Zagreba poput reorganizacije Gradske uprave, obnove nakon potresa i prometa na čemu je intenzivno radio posljednjih mjeseci.

„U utrku ulazim neopterećen hoće li tema koju otvaram štetiti mojoj kampanji“, rekao je Relković te istaknuo da niti jedna tema koja koristi Zagrebu njemu ne može štetiti.

Prva tema s kojom je otvorio kampanju je organizacija Gradske uprave u Zagrebu koju je nazvao „golemim neodrživim mastodontom“, a kako bi upečatljivo dočarao o kakvom aparatu se radi, razvio je shemu organizacije gradske administracije na papiru dugačkom 20, a širokom 1,5 metara na kojem je popisao sve urede kojima je šefovao preminuli gradonačelnik Milan Bandić.

„Ako mi u zgradi Gradske uprave imamo 552 upravitelja, 168 pročelnika, zamjenika i pomoćnika pročelnika, bez Holdinga i javnih poduzeća, to je nešto s čime će se sljedeći gradonačelnik morati suočiti“, rekao je.

Napomenuo je i da trenutni kandidati izbjegavaju konkretno govoriti o otkazima u administraciji jer kalkuliraju da će im takva retorika oduzeti glasove.

„Grad mora funkcionirati tako da građanima da najbolju uslugu, a zaposlenicima dobre plaće i uvjete rada, ali ako ih je previše onda ne mogu imati ni dobre uvjete ni plaće jer grad tako jede vlastitu supstancu“, kazao je Relković zaključivši kako Grad Zagreb” nema pravo na sitne korake nego na veliku promjenu”- od urbanizma do prometa, administracije i obnove nakon potresa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas