Connect with us

Kolumne

Ivica Šola: Europa je velika prijevara u funkciji Sorosa, a ne europskih naroda

Objavljeno

-

Trebalo je proći godinu dana da Vijeće Europe prizna da Europskim sudom za ljudska prava drma Soros i nevladine organizacije koje je on financirao.

Naime, prošle godine u veljači Europski centar za pravo i pravdu iz Strasbourga objavio je izvješće pod nazivom “NGOs and the judges of the ECHR” koje dokazuje povezanost velikog broja sudaca Europskog suda za ljudska prava sa Sorosevim Otvorenim društvom.

Istraživanje i izvješće, uz gromoglasnu šutnju medija, iako se radi o prvorazrednom skandalu infiltracije Soroseva kadra u srce europskog pravosuđa, potpisali su Grégor Puppinck (ravnatelj) i Delphine Loiseau.

Iz izvješća je vidljivo da gotovo četvrtinu sudaca Europskog suda za ljudska prava čine suci koje je financirao Soros, a dolaze iz nevladinog sektora, da su njegovi aktivisti.

Za Sorosevu taktiku ovladavanja Europskom unijom i njenim državama već smo znali kada je u pitanju politika i mediji.

Naime, najprije stvori aktivističku mrežu nevladinih udruga i medija koje financira, da bi ih, mic po mic, kao kod nas platformu Možemo i kandidata za gradonačelnika Zagreba Tomaševića, pretvorio u političare i infiltrirao u Sabor i parlamente (pa i europski) te druge važne pozicije političke moći, kako bi provodio svoje ilegalnu proimigracijsku, multikulti, LGBT i druge svoje politike, podrivajući identitetske temelje država i kontinenta.

No novost je, a Vijeće Europe konačno priznalo istinitost izvješća Puppinck – Loiseau o mnoštvu Sorosevih aktivista, danas sudaca, postavljenih u Europski sud za ljudska prava. Dakle ne samo u politiku i medije, Soros ulazi sa svojim ljudima i u pravosuđe.

KADIJA TE TUŽI, KADIJA TI SUDI

Sorosevi suci tako su dobivali slučajeve posebno iz zemalja tzv. „nove Europe“, od Mađarske do Poljske, koje se opiru njegovim politikama.

Evo nekoliku primjera kako se to konkretno radilo po principu, ali doslovno, „kadija (Soros) te tuži, kadija (Soros) ti sudi“. U slučaju Muhammad i Muhammad protiv Rumunjske (br.80982/12), dvije su nevladine organizacije koje financira Soros pokrenule i podržale postupak koji je za cilj imao obranu dvojice pakistanskih državljana u postupcima deportacije iz Rumunjske.

Dakle, „kadija“ tužio. Ali „kadija“ i sudio. Naime, suci Ganna Yudkivska i Paulo Pinto de Albuquerque sudjelovali su u slučaju, unatoč njihovoj čvrstoj aktivističkoj povezanosti s Helsinškim odborom i Amnesty Internationalom koje su na „kadijinom“ platnom popisu.

Sud je tako presudio u korist podnositelja zahtjeva, Pakistanaca uključenih u terorističke aktivnosti. Sumanuta presuda, ali je takva… Špranca „kadija te tuži kadija ti sudi“ je mnoštvo, kao u slučajevima Mándli i drugi protiv Mađarske (br.63164/16), presuđeno 26. svibnja 2020., sudio i sorosevac, Nizozemac Jolien Schukking, a presuda je bila Soroseva osveta Orbanu.

Kao i u slučaju K. i drugih protiv Poljske (br.40503/17, 42902/17 i 43643/17), gdje su Soroseve organizacije, kadije tužile, a, među inim, Sorosev sudac, kadija Tim Eicke presudio, što je zapravo bila osveta Poljacima zbog njihova protivljenja protuzakonitoj (!) migracijskoj politici koju Soros zastupa, kao i nasilno mješanje rasa u svrhu rušenja nacionalnih identiteta.

Da skandal sorosizacije Europe, pa i mogući kriminal, bude potpun Puppinck – Loiseau u međuvremenu su, češljajući financijska izvješća Vijeća Europe, otkrili da su najveći privatni donatori te institucije Soros i Bill Gates (gdje taj nema svoj nos) u ukupnom iznosu od 2 milijuna i sto tisuća eurića.

FILANTROPIJA ILI KORUPCIJA

Gledajući sve to, razložno je sumnjati da to nije konačna cifra i da je još Sorosevih novaca završilo i u privatnim džepovima. To oni zovu filantropija ili lobiranje, no narodski se to naziva manje zvučnim nazivom – korupcija.

Stvar je to više zabrinjavajuća što je u ovom, u najmanju ruku, sukobu interesa Sorosevih sudaca u Europskom sudu za ljudska prava, u obranu Sorosa stala ni manje ni više nego Europska komisija, i to kroz usta potpredsjednice Vere Jourove i povjerenika Johannesa Hahna.

Tako Jourova unatoč dokazima protiv sorosevaca u sukobu interesa čvrstim kao beton izjavljuje: „Komisija ne sumnja u integritet i neovisnost Europskog suda za ljudska prava“ te da su „vrijednosti Otvorenog društva u srcu djelovanja EU-a.“ Johannes Hahn, Sorosev pajdo, dodao je da je dobro surađivati sa Sorosem „kako bismo razgovarali o našim zajedničkim naporima za ubrzavanje reformi i otvaranje društava na Balkanu i u istočnoj Europi“.

Čekaj malo, što ima jedan burzovni mešetar s europskim politikama ovdje, tko ga je birao ili delegirao za to!? Pa Soros, Židov, čak je i u Izraelu persona non grata, a ovdje kroji europske politike i sudstvo!

Zanimljivo da Jourova u Komisiji pokriva resor „vrijednosti i transparentnosti“ (!), a Hahn onaj za „proračun i administraciju“ (!). A to Sorosa zanima, prekrajanje vrijednosti i kontrola nad administracijom, kadrom.

Iz svega rečenog jasno je da, osim Suda, Soros kontrolira i Europsku komisiju, dakle srca prava i politike Europe, jer zašto bi ga inače branili iz Komisije od očite subverzije temelja Europa i njezinih naroda, te otvoreno priznaju iz usta potpredsjednice Jourove da su „vrijednosti Otvorenog društva u srcu djelovanja EU-a.“

Čemu onda farsa od (europskih) izbora? Jednostavno, oni su smokvin list za sorosizaciju Europe.

Ivica Šola / Slobodna Dalmacija

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas