Connect with us

Kolumne

Ivica Šola: Europi nije najveći neprijatelj Putin, zapravo nitko, već ona sama

Objavljeno

-

Foto: EPA

Stalno, pa i u posljednjem govoru, Putin ne propušta spomenuti Europu kao “moralno dekadentnu”.

U tom puritanizmu, ideološki legitimator i sramota kršćanskog svijeta, patrijarh Kiril, njegov sudionik u zločinu protiv Ukrajine, ne propušta spomenuti “LGBT izopačenost koja obilježava Europu”. Putin i Kiril su zadnji koji imaju pravo govoriti o bilo čijoj moralnoj izopačenosti.

Napasti suverenu državu, ubijati civile, masakrirati cijele gradove, duboko je “moralno”, duboko kršćanski. O slobodi govora u Rusiji i njezinim satelitima da i ne govorimo, neistomišljenike se ubija i zatvara. Nepoželjnim intelektualcima, oporbenim političarima ili novinarima, umjesto votkom nazdravlja se novičokom. Putinov svijet ogrezao je u korupciji i pljački vlastita naroda. Nema što, uzorna zemlja koja može drviti o dekadentnom Zapadu…

ZAŠTO SE NE SELE U RUSIJU ILI KINU?

O izopačenoj Europi, identično kao Putin i Kiril, govorila je i Al-Qa’ida, ISIL-ovci, a ni Kinezima nije mrsko slično prozivanje perverzne Europe, u koju se, takvu iskvarenu, njihovi suvjernici, sunarodnjaci i oligarsi masovno useljavaju. Većina muslimanskih zemalja dijeli sličan moralizatorski diskurs prema truloj Europi, ali nitko se ne useljava u Rusiju ili Kinu, samo u pokvarenu Europu, u kojoj uživaju sva ljudska, socijalna i politička prava. Kritika od takvih “pravednika i svetaca” nama Europljanima ne treba, daleko im kuća. I rakete…

No Europska unija, ovakva kakva jest, itekako zaslužuje kritiku iznutra i smjer kojim ide, smjer praznine i nihilizma, smjer samomržnje i autodestrukcije.

Zoran primjer: potpredsjednici Europske komisije Jourovoj bilo je postavljeno pitanje: “U vrijeme kada su kršćani najprogonjenija vjerska skupina na svijetu, a OESS izvještava o porastu od 70% antikršćanskih zločina iz mržnje između 2019. i 2020. u Europi, može li Komisija objasniti zašto ne namjerava uvesti strategije ili imenovati koordinatora za borbu protiv kršćanofobije?”

U odgovoru (E-005548/2021) potpredsjednica Jourová veli: “Komisija je posvećena zaštiti kršćana i pripadnika drugih vjerskih skupina od progona unutar EU-a i ne pravi nikakvu razliku između vjerskih skupina. Komisija nema planove u pogledu posebne strategije o kršćanofobiji niti imenovati posebnog koordinatora za ovo pitanje.”

Jourová laže. Iako Europska komisija tvrdi da ne pravi razliku između različitih vjerskih skupina, imenovala je koordinatora za borbu protiv antisemitizma 2015. godine (što je u redu) i koordinatora za borbu protiv antimuslimanske mržnje 2018. godine (nemam ništa protiv), ali što je s kršćanima?

Muslimani u srcu Europe, ne samo u islamskim zemljama, svednevice ubijaju kršćane, napadaju crkve, kolju svećenike i vjernike tijekom molitve, posebno u Francuskoj. Izvješće OESS-a, a ne Vatikana, to kaže. No Jourová hladno tvrdi da ne pravi “nikakvu razliku među vjerskim skupinama”, da sve jednako štiti.

Europa samim ovim, ne samo svojim temeljnim Ugovorom, ne želi ni spomen kršćanstva kao važan, ako ne ključan dio našeg europskog identiteta. Ne želi kršćane zaštititi od muslimana koji u svojim zemljama ubijaju homoseksualce, a u Europi glasaju mahom za lijeve stranke, na to ih pozivaju i imami u džamijama po Europi, stranke kojima je LGBT antropološka revolucija jedan od ključnih dijelova stranačkih programa uz blagoslov Bruxellesa.

Još jedan paradoks iz osobnog iskustva. Erdoganovi islamisti već treći put su me u Ankari i Kairu stavili na popis europskih islamofoba u istraživanju koje financira i – EU! Ako netko ukazuje na devijantne, točne, aspekte islama, po čemu je on islamofob? Onda sam i katolikofob jer sam više puta kritizirao papu u vezi odnosa prema pravoslavnom kirilizmu. A kada sam pročitao Franjinu encikliku “Fratelli tutti”, digla mi se kosa na glavi.

Dakle, ja plaćam porez Europi, a ona tim novcem sufinancira mračnjake da mi crtaju metu na čelo. Erdoganu plaćaju tri milijarde eura za zbrinjavanje islamskih izbjeglica, koje Erdogan koristi kao reket prema EU-u.

Poljacima pak za zbrinjavanje kršćanskih, ukrajinskih izbjeglica, ništa manjeg broja, za razliku od islamskih isključivo (!!!) žena i djece – nevoljko neki sitniš! Jer Poljaci, eto, imaju problem s “vladavinom prava” i “diskriminacijom”, a Erdogan im je poželjan, kao i Putin sve donedavno.

Opet paradoks: Europska unija je 2018. godine imenovala koordinatora za borbu protiv islamofobije, ali nema potrebu imenovati osobu i tijelo da bi kršćane zaštitila od onih koji ih progone i ubijaju!?

RAZBIJANJE IDENTITETA

Kršćani su tako postali podstanari u vlastitoj kući, Europi, koju su sami gradili. O kršćanstvu na sveučilištima i u medijima govori se samo kroz prizmu zločinaca. U tom višestoljetnom ispiranju mozga Europa ne može pojmiti kršćane kao žrtve, oni su pretplaćeni na ulogu zločinaca. Sve fino, multikulti i “inkluzivno”.

Europa sustavno provodi u svom dvorištu razbijanje jakih identiteta: nacije, obitelji, kršćanske religije, pa na mjesto jakih identiteta stavlja rodno fluidne mikroidentitete koji niču kao glive poslije kiše. Neka i njih, no to je čista disgregacija naše kulture koja klizi u narcizam, barbarstvo.

Putin je svojom agresijom na paradoksalan način pomogao EU-u i NATO-u pred raspadom. No zlotvor Putin će proći. Kršćani će kao manjina u EU-u, malo stado, preživjeti. No za ovakvu Europu, koju simbolizira Jourová, nisam siguran.

Postoji, naime, mnogo vrsta terora, pa i teror slobode, tolerancije i “inkluzivnosti”, krivo shvaćenih, zlorabljenih.

Ivica Šola / Slobodna Dalmacija

Britansko ministarstvo obrane: ‘Ovo bi moglo izazvati bijes ruskih građana‘

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari