Pratite nas

Pregled

Ivica Šola: Najveći lažov su država i mainstream mediji (VIDEO)

Objavljeno

na

Ivica Šola ukazuje na laži kojima se u migrantskoj politici prikriva istina i stvara iskrivljena slika stvarnosti ” Najveći lažov su država i mainstream mediji”

O migrantskoj politici, primjerima iz drugih europskih država, te kako bi se Hrvatska u svemu trebala postaviti u emisiji Dobar dan, Hrvatska govorili su novinar g. Hassan Haidar Diab, docent Ivica Šola s osječkog sveučilišta, te politolog i sociolog prof. Anđelko Milardović s instituta za migracije.

Istaknuta je važnost medija te istinitost izvještavanja. Ivica Šola je naglasio kako lažne vijesti i neistine šire državne institucije i main-stream-mediji, što se može vidjeti na primjerima Švedske i Njemačke. Povjerenje Šveđana u državnu televiziju i u institucije naglo je palo, tamošnje se društvo suočava s porastom kriminala, broj silovanja…., ustvrdio je.

S izlaganjem Ivice Šole složio se Hassan Haidar Diab koji je napomenuo kako je i sam bio meta napada nakon što je izvještavao o opasnostima neoprezne migrantske politike, te kako se tada zbog toga morao suočiti s prozivanjima da je islamofob i rasist – iako je Arap muslimanske vjeroispovijesti.

Anđelko Milardović istaknuo je kako je nemoguće postaviti multikulturni model života ukoliko od strane migranata ne postoji volja za integracijom, a istodobno žele koristiti benefite društva u koje su došli. Tada se stvaraju dva paralelna društva, i u tom slučaju dolazi u obzir samo interkulturni model, rekao je Milardović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Djevojčica u plavom kaputiću – potresan simbola Vukovara

Objavljeno

na

Objavio

Slika djevojčice u plavom kaputiću, koja u suzama izlazi iz razorenoga grada 19. studenog 1991. jedan je od najpotresnijih simbola stradanja Vukovara.

Djevojčica je danas žena, koja neumorno i dalje dijeli svoju priču, odajući tako počast svim vukovarskim žrtvama.

Najtužnije oči na svijetu djevojčice u plavom kaputiću u koloni protjeranih Vukovaraca nitko ne zaboravlja. Danas je ona 33-godišnja žena i majka. Svoju djevojčicu s ponosom će ponovno voditi na Kolonu sjećanja, prenosi HRT

Željku Mitrović Jurić danas je ugostila Ekonomsko-turistička škola u Daruvaru.  Željka je iskreno ispričala svoj potresni put.

Danas s obitelji živi u Berku pokraj Vukovara, na mjestu logora u kojemu je ubijeno 56 ljudi. Svoju rijeku suza pretočila je u zbirku pjesama i posvetila je, kaže, svojim anđelima – hrvatskim braniteljima. Jedan je od njih njezin suprug.

Mladima je poručila da vole Hrvatsku. Baš kao i Tamara Rubčić iz vukovarskog Memorijalnog centra Domovinskog rata.

Ovakav sat povijesti mladi neće zaboraviti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Projekcije proračuna za 2020. i 2021. – Smanjuju se sredstva za mirovine pripadnicima HV-a a povećavaju sudionicima ‘NOB’-a?

Objavljeno

na

Objavio

Sjednica odbora za ratne veterane

Saborski Odbor za ratne veterane raspravljao je o prijedlogu državnog proračuna za 2019. godinu i projekcijama za 2020. i 2021.

Iako protiv prijedloga proračuna nije bio nijedan član Odbora, iznesene su projekcije prema kojima se smanjuju sredstva za mirovine pripadnicima Hrvatske vojske, a povećavaju sredstva sudionicima “Narodnooslobodilačke borbe” pa je HDZ-ov potpredsjednik Sabora Milijan Brkić zatražio objašnjenje.

 

NIKOLA KAJKIĆ: MA DOSTA JE VIŠE!!!! Pa koliko su ti ‘likovi iz NOB-a’ imali godina 1941-1945???

 

 

Mladen Pavković: Dokle će još partizanske mirovine biti nasljedne?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari