Ivica Todorić: “Sve osobne pozajmice utrošene su zakonski i transparentno”

0

Ivica Todorić i danas se na svom blogu osvrnuo na jučerašnju objavu revidiranih financijskih izvješća za Agrokor.

Ivica Todorić oglasio se i danas na svom blogu uz poruku kako su “sve osobne pozajmice utrošene zakonski i transparentno”.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Prisiljen sam reagirati na lažne i tendenciozne ocjene izvanrednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka koji u svrhu stvaranja senzacionalističke klime zbog navodno nezakonitih troškova obmanjuje javnost i institucije pravne države. Radi istinitog informiranja javnosti ističem stoga činjenice koje su Anti Ramljaku dobro poznate, a ipak ih zlonamjerno interpretira.

Točno je da je meni osobno Agrokor d.d. odobrio pozajmicu i transferirao 650 milijuna kuna.No, isto tako je točno da je taj novac istovremenu otišao EBRD-u za isplatu njihovog udjela kada su izašli iz vlasništva čime su otkupljene dionice Agrokora.

Također, istina da mi je Agrokor odobrio i pozajmicu od 192 milijuna kuna, kao što je i istina da je taj novac istovremeno transferiran za kamate Pik toggle kreditora. Nijedan euro nije ostao na mojem privatnom računu. Za ove transakcije postoji sva valjana dokumentacija u Agrokoru, i nikakvog skrivanja niti nelegalnih isplata kako insinuira Ramljak nije bilo.

Da me Vlada neustavnim Lex Agrokorom nije onemogućila u restrukturiranju i vođenju Koncerna, sve bi se obveze podmirile iz stvorene vrijednosti moje kompanije. Također, na sve troškove koje spominje Ramljak u svojoj prezentaciji plaćen je porez i one su zakonski potpuno transparentne.

Činjenica je i da u cijelom izvješću izvanredne uprave Agrokora postoje sporne stavke u računovodstvenim i revizorskim standardima, o čemu ću , nakon dubinske analize, dati svoj cjeloviti osvrt”, poručio je danas Todorić.

REVIZIJA AGROKORA: Prikazali dobit, a bili milijarde u minusu

facebook komentari