Connect with us

Ivicu Račana ne bi imao tko slaviti da u Dnevniku 3 nije nastupila njegova žena

Objavljeno

on

SDP se izvukao polaganjem cvijeća, a u povodu sedme obljetnice smrti svojeg muža gđa Dijana Pleština zapremila je trećinu HRT-ove emisije, što je od jedne žene jako lijepo, a od jedne televizije neukusno.

U sinoćnjem Dnevniku 3 HRT nam je priredio jednu od svojih većih civilizacijskih sramota. U povodu točno sedam godina od smrtiIvice Račana, gđa Dijana Pleština hvalila je na javnoj televiziji veliko državničko djelo svojeg muža, a vidjeli smo i kako je njegov nasljednik na njegov grob položio velik buket.

racan

Bilo je očito da su se na HRT-u jučer sjetili da je prošlo točno sedam godina. Odlučili su taj  broj shvatiti kao okrugao, pretvoriti ga u velik jubilej i proslaviti ga i u svjetskim razmjerima rijetko viđenom manifestacijom nepotizma. U emisiji koja traje 21 minutu, žena pokojnog Račana osam minuta hvalila je muža, što je od jedne žene jako lijepo, a od jedne televizije neukusno.

Bilo je očito da se gospođa Pleština, koja govori francuski i engleski, a služi se ruskim bolje nego Milanović engleskim, s puno žara prihvatila krivog posla. Ona jest politologinja i kanadska sveučilišna profesorica, no sinoć, ovdje kod nas, na televiziji, malo se raskomotila i zaboravila da je za javnu raspravu o mužu zauvijek diskreditiraprivatna činjenica da mu je žena. Hvaleći svojeg muža koji nas je, po njenim totalno nevjerodostojnim riječima, uveo u svijet, ona se uključila u sramnu i promašenu manifestaciju balkanske rođačke politike u kojoj se valjaju naše političke stranke i sve naše javne ustanove.

Ono što je u svemu nejasno jest urednički promašaj golemih razmjera. SDP se izvukao polaganjem cvijeća na grob i gurnuo gđu Pleštinu u Dnevnik 3. Nema načina da se urednici te emisije i njihovi nadurednici ikako opravdaju.

Ivan Starčević/VL

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR