Connect with us

Herceg Bosna

Živko Budimir potpisao Zakon o povoljnijem umirovljenju branitelja

Objavljeno

-

potpisPotpisani zakon upućen je u proceduru Vladi FBiH koja ga daje na objavu u Službenim novinama. Prvi dan Živka Budumira u uredu nakon njegovog pritvora protekao je veoma radno, rečeno je također.

SARAJEVO – Živko Budimir, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, potpisao je danas Zakon o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja obrambenoosloboditeljskog rata, potvrđeno je iz njegovog ureda u Sarajevu.

Potpisani zakon upućen je u proceduru Vladi FBiH koja ga daje na objavu u Službenim novinama. Prvi dan Živka Budumira u uredu nakon njegovog pritvora protekao je veoma radno, rečeno je također.

Stupanje na snagu federalnog zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja obrambenoosloboditeljskog rata  uvjet je za nastavak stand-bay aranžmana koji Bosna i Hercegovina ima s Međunarodnim monetarnim fondom.

Zakon je usvojio Federalni parlament, ali nije mogao stupiti na snagu bez potpisa predsjednika FBiH.

Živko Budimir je uhićen 26. travnja u Sarajevu pod sumnjom da je odlukama o nekim pomilovanjima osuđenika prekršio zakon i ovlasti, a 24. svibnja je pušten iz pritvora u Mostaru.

Tužiteljstvo BiH je najavilo žalbu na rješenje Suda o ukidanju pritvora i nastavlja istragu u ovom predmetu, priopćeno je danas iz Tužiteljstva BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari