Pratite nas

Politika

Ivo Baldasar: Ostavku neću dati, Milanović se služi gebelsovskim metodama

Objavljeno

na

Baldasar

Nakon što je Predsjedništvo SDP-a u subotu raspustilo organe Gradske organizacije SDP-a u Splitu, gradonačelnik i predsjednik splitskog SDP-a Ivo Baldasar dao je izjavu za novinare u Splitu, piše Večernji list.

[ad id=”93788″]

Baldasar u subotu na Dan grada i blagdan sv. Duje nije želio komentirati tu odluku vodstva stranke. Predsjedništvo SDP-a imenovalo je povjerenika te Glavnom odboru stranke predložilo da raspusti gradsku organizaciju SDP-a u Splitu.

Odluka nije neočekivana, tajming je neočekivan. Razočaralo me što je to učinjeno na Dan sv. Duje. To je još jedna poruka prema nama. Žao mi je kolegica iz SDP-a koji su to doživjeli vrlo teško, naročito stariji SDP-ovci. Očekivao sam da će ili mene izbaciti ili da će me smijeniti s mjesta predsjednika stranke, a onda i izbaciti – kazao je Baldasar. 

Ja se sigurno neću vratiti u SDP. Ići ću svojim putem jer mislim da je Grbin imao pravo kada je rekao da se naše vrijednosti razlikuju. Smatram se europskim socijaldemokratom. Sadašnji SDP na čelu sa Zoranom Milanovićem je dokazao da ne zna što je demokracija – kazao je Baldasar i kritizirao da SDP nije ispunio ništa što je obećao u Planu 21 i nakon njega. 

Raspustit organizaciju zbog mene je ekstremna situacija. Tvrdim da je splitska organizacija jedna od najorganiziranijih u državi – rekao je Baldasar i naglasio da su dugovi splitske organizacije “nula kuna”. 

Na pitanje hoće li se kandidirati za gradonačelnika Splita, Baldasar je kazao “hoću”.  – Bit ću nestranački kandidat – kazao je Baldasar i kazao da ga je jučer zvao Zlatko Komadina. – On je zaista duboko razočaran stanjem u SDP-u. Ovo ga je iznimno pogodilo. Čuo sam se i sa Davorom Bernardićem koji mi je ispričao kako je bilo – rekao je Baldasar i dodao da neće reći kako je na djelu raskol u SDP-u, ali još jednom naglasio da u SDP nema demokracije.

Kazao je da od parlamentarnih izbora nije komunicirao sa Zoranom Milanovićem, ali da se ta komunikacija vodila preko drugih ljudi. – Nikad nisam rekao da je Milanović Goebells, nego da se služe njegovim metodama. Nikad nisam rekao ni išta pozitivno o ustašama i ustaškim zločincima – kazao je Baldasar. Rekao je da još nije odlučio hoće li se priključiti nekoj drugoj stranci. 

SDP se pretvara u nešto što više nije moguće. U staru priču, sa starim korjenima, metode su iz nekog prastarog doba. Mislili smo da ga više nećemo morati spominjati, ali čini se da se vraća – kazao je Baldasar.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Plenković: Prihvatit ćemo sve zahtjeve inicijative 67 je previše

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković rekao je danas da će prihvatiti sve zahtjeve referendumske inicijative 67 je previše, da će mijenjati zakon i poslati ga u Sabor na usvajanje.

Plenković je na početku sjednice Vlade rekao da su analizirali sve okolnosti i donijeli odluku.

– Čuli smo poruku hrvatskih građana. To je ključna i glavna poruka – rekao je.

Plenković je istaknuo da se zahvaljujući njihovoj mirovinskoj reformi 13.500 ljudi ponovno našlo na tržištu rada te da žele pružiti priliku onima koji žele raditi duže.

– Poštujući volju građana, također ćemo predložiti promjene i Zakona o radu i drugih zakona za radno-pravni status na način da oni koji žele mogu raditi i nakon 65. godine – rekao je Plenković.

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade između ostalog je prijedlog odluke o davanju državnog jamstva za kreditno zaduženje brodogradilištu 3. maj kod HBOR-a ili drugih poslovnih banaka za praćenje dovršetka broda Nov. 733.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Bruna Esih: ‘Ne iznenađuje me razvoj događaja jer se radi o mojoj političkoj eliminaciji’

Objavljeno

na

Objavio

HINA

Nakon raspada Kluba zastupnika Neovisnih za Hrvatsku u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, raspao se i onaj u Hrvatskom saboru. Bruna Esih je za Direktno izjavila kako je za nju ovakav razvoj događaja očekivan.

“Ja to očekujem još od one najave, još za vrijeme europarlamentarnih izbora, kako će se ići u moju političku eliminaciju. Dakle, oni su na temelju Kluba koji je nastao kad sam se ja odvojila iz kluba HDZ-a i išla na lokalne izbore na temelju toga je nastala i stranka, a na temelju stranačkog  imena poslije i dva kluba, onaj u Saboru i u Gradskoj skupštini”, rekla je Esih

Rekla je kako je sad Klub koji je nastao njenim političkim djelovanjem transformiran u neki drugi.

“Koliko znam o osnivanju Kluba prije su trajali pregovori i koliko znam nisu svi bili oduševljeni njima. Navodno je Zlatko Hasanbegović nastupio po principu ja uzimam sve, ne dajem ništa samo zato što ja to mogu. Pretpostavljam da on to može jer ima političku poleđinu i podršku medijskog maga Velimira Bujanca za kojeg sam dobila informaciju da je i odradio medijaciju da se njih troje slože da budu u Klubu”, rekla je Esih.

Dodaje kako će svoj svoj rad nastaviti kao zastupnica Neovisnih za Hrvatsku.

Bruna Esih kaže kako će biti teško u Saboru raditi bez Kluba kao tehničke i logističke podrške no naglašava kako se ona rada ne boji.

“Ovo je period razotkrivanja koji mora proći. Ponavljam, uopće me ne iznenađuje ovaj razvoj događaja jer se radi o mojoj političkoj eliminaciji. Moja ponuda zastupnicima Hasanbegoviću, Zekanoviću i Glasnoviću bila je da klub čini nas četvero no očito ta opcija nije bila moguća. Ja nisam postavljala nikakve uvjete, no očito to nije bilo dovoljno te su me eliminirali iz Kluba na osobni zahtjev Zlatka Hasanbegovića. Koliko sam čula druga dvojica zastupnika nisu bila oduševljena s tom idejom. No očito se od toga nije odustajalo i oni su popustili po pritiskom. Žao mi je jedino što je general Željko Glasnović popustio ucjenama”, kaže naša sugovornica.

“S obzirom na to, kako sam već naglasila, da njih troje nisu samostalno donosili odluke, završilo je očekivano nepovoljno po Neovisne za Hrvatsku odnosno za stranku koju je Zlatko Hasanbegović nazvao svojim čedom i govorio kako je nikad neće prepustiti u ruke Plenkovićevog ministarstva uprave iako je to ipak učinio”, kaže Esih.

Čudi je kako Hasanbegović s jedne strane traži pravdu za svoj status u NHR-u pred Ministarstvom uprave, a s druge strane, očito je kako s ovim izlascima iz Klubova, skupštinskog i Saborskog, sve čini da bi svom političkom čedu naštetio i sam sebe isključuje iz stranke.

“Izgleda kako se Hasanbegović, nakon svoje famozne izjave kako se NHR-om neće baviti Plenkovićevo ministarstvo uprave već samo Bog i Hrvati, ipak odrekao Boga i Hrvata i NHR prepustio pravdi Ministarstva uprave. Ali njega pravda ne zanima već samo želi napraviti što veću štetu NHR-u i stranku blokirati u radu. Dakle, radi se o čistom podmetanju, igri mačke i miša”, rekla je Bruna Esih za Direktno.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari