Connect with us

Politika

Ivo Baldasar: Ostavku neću dati, Milanović se služi gebelsovskim metodama

Objavljeno

-

Baldasar

Nakon što je Predsjedništvo SDP-a u subotu raspustilo organe Gradske organizacije SDP-a u Splitu, gradonačelnik i predsjednik splitskog SDP-a Ivo Baldasar dao je izjavu za novinare u Splitu, piše Večernji list.

[ad id=”93788″]

Baldasar u subotu na Dan grada i blagdan sv. Duje nije želio komentirati tu odluku vodstva stranke. Predsjedništvo SDP-a imenovalo je povjerenika te Glavnom odboru stranke predložilo da raspusti gradsku organizaciju SDP-a u Splitu.

Odluka nije neočekivana, tajming je neočekivan. Razočaralo me što je to učinjeno na Dan sv. Duje. To je još jedna poruka prema nama. Žao mi je kolegica iz SDP-a koji su to doživjeli vrlo teško, naročito stariji SDP-ovci. Očekivao sam da će ili mene izbaciti ili da će me smijeniti s mjesta predsjednika stranke, a onda i izbaciti – kazao je Baldasar. 

Ja se sigurno neću vratiti u SDP. Ići ću svojim putem jer mislim da je Grbin imao pravo kada je rekao da se naše vrijednosti razlikuju. Smatram se europskim socijaldemokratom. Sadašnji SDP na čelu sa Zoranom Milanovićem je dokazao da ne zna što je demokracija – kazao je Baldasar i kritizirao da SDP nije ispunio ništa što je obećao u Planu 21 i nakon njega. 

Raspustit organizaciju zbog mene je ekstremna situacija. Tvrdim da je splitska organizacija jedna od najorganiziranijih u državi – rekao je Baldasar i naglasio da su dugovi splitske organizacije “nula kuna”. 

Na pitanje hoće li se kandidirati za gradonačelnika Splita, Baldasar je kazao “hoću”.  – Bit ću nestranački kandidat – kazao je Baldasar i kazao da ga je jučer zvao Zlatko Komadina. – On je zaista duboko razočaran stanjem u SDP-u. Ovo ga je iznimno pogodilo. Čuo sam se i sa Davorom Bernardićem koji mi je ispričao kako je bilo – rekao je Baldasar i dodao da neće reći kako je na djelu raskol u SDP-u, ali još jednom naglasio da u SDP nema demokracije.

Kazao je da od parlamentarnih izbora nije komunicirao sa Zoranom Milanovićem, ali da se ta komunikacija vodila preko drugih ljudi. – Nikad nisam rekao da je Milanović Goebells, nego da se služe njegovim metodama. Nikad nisam rekao ni išta pozitivno o ustašama i ustaškim zločincima – kazao je Baldasar. Rekao je da još nije odlučio hoće li se priključiti nekoj drugoj stranci. 

SDP se pretvara u nešto što više nije moguće. U staru priču, sa starim korjenima, metode su iz nekog prastarog doba. Mislili smo da ga više nećemo morati spominjati, ali čini se da se vraća – kazao je Baldasar.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari