Connect with us

Vijesti

Ivo Baldasar: U pobjedi predsjednik stranke i rukovodstvo snose najviše zasluga pa tako u porazu snose i teret odgovornosti

Objavljeno

-

BaldasarIvo Baldasar medijima je uputio priopćenje koje prenosimo u cijelosti:
“Moja jučerašnja izjava, premda po mom mišljenju posve razumljiva u aktualnom političkom kontekstu, izazvala je po meni nepotrebnu buru reakcija.

[ad id=”68099″]

Ovakvo razmišljanje i  uopće političku kulturu dijaloga a često i izražavanje različitih mišljenja pa i neslaganja, naučio sam u splitskom SDP-u gdje sam politički odrastao.  To su bile odlike ne samo našeg ogranka već i SDP-a kao stranke. U tom duhu sam i jučer izrazio svoje mišljenje, vodeći računa da pritom nikoga na nijedan način ne uvrijedim ili diskreditiram. Pri izrečenom mišljenju, naravno, ostajem, pa ću ponoviti:

U pobjedi predsjednik stranke i rukovodstvo snose najviše zasluga pa tako u porazu snose i teret odgovornosti. Tu sam činjenicu izrekao glasno, pozivajući se na standarde zapadne demokracije za koje mislim da vrijede i za našu stranku. Mislim i ponavljam da je važno i potrebno što brže pripremiti unutarstranačke izbore i izabrati rukovodstvo stranke pri čemu je svatko pozvan da istakne svoju kandidaturu i svatko slobodan izraziti svoje mišljenje i stav. Vjerujem da je SDP dovoljno snažna stranka da ovaj demokratski postulat provede u djelo na dobrobit budućnosti SDP-a i hrvatske političke scene. Žao mi je zbog ružnih reakcija nekih kolegica i kolega ali svatko ima pravo na svoje mišljenje, iako ne i na vrijeđanje. Ovo je moje osobno mišljenje kao predsjednika SDP-a Split, a ne formalno dogovoren stav Gradske organizacije, iako sudeći prema podršci mislim kako ga dijelim s velikim brojem članova. Sve ostalo iznijet ću na tijelima ogranka stranke.

Ivo Baldasar
Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Split

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari