Pratite nas

Magazin

Ivo Gregurević će dobit ulicu u rodnom gradu

Objavljeno

na

Hrvatski dramski umjetnik, glumac Ivo Gregurević iznenada je u srijedu navečer umro u 66. godini života u Zagrebu.

“Inicijativa da Ivo Gregurević dobije ulicu postoji, zapravo, već od sinoć kada smo saznali da je velikan hrvatskog glumišta iz Orašja preminuo. I ne samo ulicu, nastojat ćemo, to je još uvijek u fazi dogovora, da kroz Dane hrvatskog filma u Orašju čiji je Gregurević inicijator, organiziramo i jednu večer prikazivanja filmova u kojima je glumio i In memoriam večeri”, kazao je načelnik općine Orašje Stanko Vincetić za Dnevnik.ba.

Vincetić nije krio emocije pa je kazao kako je Ivo Gregurević bio čovjek dostupan svima.

“Poznajem ga od ranog djetinjstva. Bio je moj sumještanin iz Donje Mahale. Ivo je bio čovjek otvoren za sve i svakoga, svoje probleme nikada nije prenosio na druge, uz sve svoje životne uspone i padove, Gregurević je sve ljude volio i svi smo voljeli njega”, kazao je.

Inače, Ivo Gregurević osnivač je Dana hrvatskog filma u Orašju koji se u tom gradu održavaju od 1995. godine i to prije nego je potpisan Daytonski mirovni sporazum za BiH čime je Orašje upisao na filmsku mapu i prije nego je Sarajevo imalo filmski festival.

“Ivo je zadužio Orašje, cijelu Posavinu, organizacijom i promoviranjem Orašja kroz Dane filma upisao nas je na filmsku mapu svijeta, kako kroz festival, kako svojim djelovanjem jer je iz Orašja i uvijek je to i svugdje ponosno isticao”, kazao je Vincetić.

Gregurević je u intervjuuima za medije ranije Orašje nazvao “oazom mira i prisjetio se trenutaka kada je festival tek osnovan.

“Počeli smo uz zvuk granata u kinodvorani gdje se i ove godine održava festival. Samo te, 1995. godine, u kojoj su bili vojnici koji su pratili film, sjećam se, nekoliko je granata palo na Orašje te su svi odjednom izašli, no prije toga vojnici su mi kazali: ‘Samo vi ostanite, ubrzo se vraćamo’. Tako je i bilo, uskoro su se vratili i opet smo nastavili gledati film kao da je sve najnormalnije”, rekao je tada Gregurević.

Dnevnik.ba neslužbeno doznaje i kako će Gregurević biti, po njegovoj želji, sahranjen na mjesnom katoličkom groblju Karaula u Donjoj Mahali u Orašju. Također, u Orašju bi trebala biti održana i komemoracija Ivu Gregureviću.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović uputio je brzojav sućuti članovima glumačkog i filmskog festivala Dani Hrvatskog filma Orašje te svim prijateljima pokojnog Ive Gregurevića koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani i cijenjeni prijatelji,

S tugom sam primio vijest kako nas je iznenada napustio naš veliki glumac Ivo Gregurević.

Teško je iznaći riječi povodom gubitka ovoga velikog čovjeka koji je, iz svog glumačkog svijeta uvijek imao priču za svakog čovjeka, a posebno za svoju Posavinu koju je toliko volio i nosio u srcu. Sa svojim prijateljima osnovao je Dane hrvatskog filma u Orašju tradicionalno održane već 23 godine te postao brend Bosanske Posavine.

Neka ovaj brend Posavine bude ovu godinu u zahvalu i sjećanje na našeg pokojnog Ivu Gregurevića koji je iznimno volio svoju Posavinu i svoj glumački poziv da bi uveselio i prikazao ono što je živio.

Obitelji, svim članovima glumačkog i filmskog festivala te svim prijateljima pokojnog Ive ovom prigodom izražavam izraze iskrene sućuti i neka mu je laka hrvatska zemlja!

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Magazin

Tomislav Sunić i Željko Glasnović: Hrvatska dijaspora – Povratak ili istrebljenje

Objavljeno

na

Objavio

U Podcastu Velebit profesor dr. Tomislav Sunić ugostio je saborskog zastupnika generala Željka Glasnovića. Na ovu su temu dr. Sunić i general Glasnović razgovarali i na engleskom jeziku, a taj ćete video kroz nekoliko sati također moći pogledati na našemu kanalu.

Tko sabotira povratak Hrvata iz iseljeništva u Hrvatsku?

Zašto ne postoji Ministarstvo useljeništva Hrvata u RH?

Zašto i tko vodi rat protiv hrvatskih iseljenika i njihovog mogućeg povratka u domovinu?

Odgovore na ova pitanja poslušajte u Podcastu Velebit.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Magazin

Tomislav Sunić i Željko Glasnović o migrantskoj krizi – Buđenje ili smrt!

Objavljeno

na

Objavio

U Podcastu Velebit profesor dr. Tomislav Sunić ugostio je saborskog zastupnika generala Željka Glasnovića. Isti su ovaj razgovor, dr. Sunić i general Glasnović snimili i na engleskom jeziku, a taj ćete video kroz nekoliko sati također moći pogledati na našemu kanalu.

Jesu li svi migranti izbjeglice?

Koja je uloga Bosne i Hercegovine u migrantskoj krizi?

Ostvaruje li se proročanstvo Samuela P. Huntingtona, čiju je epohalnu knjigu ‘Sukob civilizacija’ osobito uvažavao i predsjednik Tuđman?

Odgovore na ova pitanja poslušajte u Podcastu Velebit.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari