Connect with us

Ivo Josipović nije veleizdajnik

Published

on

Aktualni predsjednik skoro pola godine prije predsjedničkih izbora, a suočen s činjenicom da je napokon dobio ozbiljnog protukandidata, odnosno, protukandidatkinju, u punoj je predizbornoj kampanji, koja, naravno, još uvijek službeno nije počela. Neslužbeno, predsjednik je lovio Obamu diljem prostrane Amerike da bi ga uhvatio u Varšavi, na koncu bila mu je izuzetna čast nakon što mu je Obama pružio ruku i rekao. ‘Vi ste gospodine hrvatski predsjednik!?’ Počašćeni predsjednik samo je potvrdno kimnuo glavom.Takva čast ne događa se svakome, svakog dana, da ga prepozna predsjednik Obama.

josipovictitoist

Vrativši se u Hrvatsku više puta obišao je poplavljena područja Republike Hrvatske, naravno, osim utjehe neutješnim stradalnicima donio je tek obećanje, iako Hrvati izdvajaju godišnje milijune za njegov Ured na Pantovčaku taj isti Ured odrekao se manje novaca od Ninoslava Pavića kako bi pomogao onima koji pomažu njega i njegova turistička putovanja. Nakon takvih uspjeha, koji su zapravo presjek svih Josipovićevih godina na Pantovčaku, predsjednik se osjetio siguran, očito je počeo i prije izbora slaviti pobjedu na izborima, a onda se pojavila ‘slika bez tona’, Kolinda Grabar Kitarović, ‘ni riječ nije rekla a već je dogurala do 37 posto’, naravno da je to zbunilo našeg predsjednika, kome je trebalo 12 godina pričanja nesuvislih fraza da bi dogurao do 30 posto, uz svu medijsku bulumentu koja mu je bila i ostala na raspolaganju.

Shvativši da put do pobjede na izborima neće biti tako jednostavan kako je zamislio Dejan Jović, koji, da na početku odmah kažemo, nije veleizdajnik, Josipović je odlučio krenuti s teškom artiljerijom. Optužio je ratnog profitera, Ivu Sanadera za veleizdaju, što je zapravo potpuno ispravno, dok su jedni krali i profitirali od rata i stradanja hrvatskih branitelja  Josipović, Pavić, Butković, Tedeschi i Milanović ginuli su za Hrvatsku.

Sanader, ako je ratni profiter, je doista veleizdajnik, no, nije jedini, iako je bio jedan dan u vojsci, 24 sata duže od Josipovića i već nabrojanih mu suboraca, no, oni nisu veleizdajnici, barem im to sud nije dao kao pismenu potvrdu. Veleizdajnik Sanader svojedobno je ne-veleizdajniku Milanoviću bio šef, dok je ne tako davno s veleizdajnikom u istom podrumu svoje sastanke održavao legalni ratni profiter, Ninoslav Pavić, ono što je legalno nije veleizdajnički. Pavić, koji nije veleizdajnik, prije Domovinskog rata nije imao ništa u odnosu na ono što ima danas, zato i nije veleizdajnik, zato mu Josipović nema što oduzeti, kao što će oduzeti odlikovanja, koja nije zaslužio, svom imenjaku Sanaderu.

Naravno, ovaj potez predsjednika posve je očekivan. Što više odličja oduzme drugima, u ovom slučaju Sanaderu, više će ostati za Vesnu Teršelič, koja, unatoč fašistiodnih nebuloza, nije veleizdajnik, ona nikada nije izdala svoju Sloveniju. Priča o hrvatskim veleizdajnicima stara je koliko i hrvatska država, naime, kakva bi to demokratska država bila bez veleizdajnika i ratnih profitera, što legalnih, što nelegalnih, jednako duga je priča o ratnim kukavicama, zato naš predsjednik nije veleizdajnik, ali jeste ratna kukavica, dakako, to nije jedno te isto, to je samo slično?

IJ/tinolovkanews

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari