Connect with us

Pregled

Ivo Josipović ima genijalno riješenje za izlazak iz krize: “Nema kruva bez motike”

Published

on

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je u Sibinju, koji je posjetio u povodu Dana općine, izrazio uvjerenje da hrvatsko društvo može izaći iz krize ako bude više i upornije radilo nego do sada.

[dropcap]N[/dropcap]ovinari su predsjednika pitali kako to da javnosti šalje optimistične poruke iako stanje u državi nije optimistično, na što im je odgovorio: “Optimistične poruke šaljem jer vjerujem da je naše društvo u stanju izaći iz ove krize i da smo u stanju raditi i bolje i upornije i više nego smo to do sada činili”.

Budući napredak u Sibinju, istaknuo je, trebao bi doći i uz potporu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, koji je također nazočio svečanoj sjednici Općinskoga vijeća, posebno što se tiče kanalizacijskog sustava te vodopskrbe koje nema u velikom broju domaćinstava na tom području.

“Do 2023. godine imamo obavezu za svako naselje s više od 50 stanovnika osigurati pitku vodu, a za naselja s više od 2000 stanovnika sustav kanalizacije. Na tome se radi i za općinu Sibinj”, kazao je Josipović.

Jakovina je napomenuo kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije uz 70-postotno sufinanciranje Hrvatskih voda, te izvijestio da na području te općine nedostaje 23 kilometra mreže za opskrbu pitkom vodom.

Osim Dana općine, u Sibinju se danas obilježava i 79. godišnjica pogibije osam seljaka, članova HSS-a koji su se sukobili sa žandarima Kraljevine Jugoslavije, nezadovoljni velikosrpskim pritiscima tadašnjeg režima.

“Ovo je bila prilika da se upoznam i s radom jedne mlade garniture koja je u općini zatekla dosta problema. Kao i svugdje i ovdje je problem kako naći posao. Posebno mi je drago da postoji suradnja s različitim nivoima vlasti gdje su različite političke opcije. To pokazuje da se u Hrvatskoj može oko pozitivnih ciljeva naći jedinstvo”, izjavio je Josipović.

U nastavku boravka u Brodsko-posavskoj županiji predsjednik Josipović posjetit će općinu Gunja te Holding Đuro Đaković u Slavonskom Brodu. Ministar Jakovina obići će poljoprivredna gospodarstava u općini Bebrina u posavskom dijelu Brodsko-posavske županije, gdje će mještane upoznati s mogućnostima programa za ruralni razvoj.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari