Ivo Josipović nema nikakvih argumenata napadati Kolindu Grabar Kitarović zbog plaće, za razliku od njega ona plaću ne dobiva iz državne blagajne?

1

Allen-i-Kolinda-u-Afganistanu1

Predsjednički izbori, napokon su došli do svoje završne faze, mislimo na kampanju, preostali su tek sati do izborne šutnje, a onda, konačno, čitav ovaj ‘festival demokracije’, kako pretenciozno nazivamo izborni vašar, završava. Neki će novinari i analitičari reći da je zapravo plaća Kolinde Grabar Kitarović ‘vruća tema’ predsjedničkih izbora, odnosno, kampanje koja je u završnoj fazi poprimila prljave obrise, prije svega u režiji očajnog Ive Josipovića, koji je, unatoč favoriziranom statusu, počeo shvaćati da se dobiveno može i izgubiti. Svjestan je predsjednik da u sučeljavanjima gubi onu minimalnu prednost koju je imao nakon prvog kruga.

Međutim, zašto bi plaća Kolinde Grabar Kitarović trebala biti vruća tema predsjedničkih izbora ako ona tu plaću ne dobiva iz državnog proračuna? Naime, Kolinda Grabar Kitarović, za razliku od Ive Josipovića, plaću ne dobiva iz državnog proračuna iako je njena plaća nekoliko puta veća od njegove. Dakle, Kolinda Grabar Kitarović pod ugovorom je s NATO-om, gdje i dobiva plaću, doduše, trenutno ima zamrznuti status, a samim time nema ni plaću koju je licemjerni vlasnik četiri stana i nešto nekretnina na moru pokušao pretvoriti u osnovni krimen HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje. Predsjednik se u nedostatku argumenata lovi za demagogiju.

Pravo, ‘vruće’, pitanje finiša predsjedničke kampanje zapravo bi trebale biti optužbe bivšeg novinara Jutarnjeg lista u TV Bujici, Gordana Malića, točnije, navodni pakleni plan aktualnog predsjednika o uništenju hrvatske desnice a uz pomoć institucija ove zemlje. Je li Josipović zlorabio institucije za političke obračune?

Zašto ne problematizirati predsjednikovu imovinu budući da do jednog, a kamoli četiri, stana nije lako doći čak i kada imate profesorsku plaću koja je u Hrvatskoj iznimno visoka, negdje deset puta manja od plaće neobrazovanog novinara, najurenog iz Jutarnjeg lista, Davora Butkovića?

Pred nama je sučeljavanje na takozvanoj javnoj televiziji, nadajmo se da će predsjednički kandidati odbiti odgovarati na eventualna kviz pitanja kakve odgovaraju Danieli Trbović, ali ne i predsjedničkim kandidatima, ljudima koji na ovaj ili način sudbinu hrvatskih građana drže u svojim rukama.
izvor :Tinolovka.news

Foto. Facebook

facebook komentari

  • Herceg-Bosna

    yusuf je dno dna od životinjskog izroda