IVO JOSIPOVIĆ – PRIČA O PRIJEVARI: Započeo lažima, završava lažući

94

Sumnjati u Milana Kujundžića ili Kolindu Grabar Kitarović, dajući im goleme ovlasti u svoje ime, jest odgovorno i racionalno, jednako kao i vjerovati im. A vjerovati Ivi Josipoviću, prijezir je prema samome sebi. Ne izići na izbore u takvim okolnostima i s tim saznanjima je – grijeh i kukavičluk nedostojan slobodnoga čovjeka.

Što je dakle ono posve neupitno što bi čovjek morao imati pred sobom, kako bi bar jednu od tisuća odluka i osobnih postupaka u upravljanju svojim životom, jer izbori to svakako jesu, donio na dostojan način.

Problem je ako je čovjek potpuno izgubio samopoštovanje, ako se srami svoga identiteta, ako bježi od sebe samoga, ako mrzi svoje korijene, svoje obiteljsko naslijeđe, svoju prošlost i ne vjeruje u – vlastitu budućnost. Nitko od kandidata nikome od nas neće dati kruha, niti bi smio, jer to je naša obaveza, ali za jednoga od njih znamo da će nas nastaviti ponižavati, a za druge ne znamo. Neupitno je također da onaj tko ne drži do svoga ponosa i nema samopoštovanja, teže ostvaruje i kruh. Tada mu ne trebaju neupitne činjenice, trebaju mu iluzije, laži, droga. Odnosno, izgovor kako ne bi mjenjao ništa i imao razloga – nastaviti optuživati druge za sve teškoće ovoga svijeta.

Da vidimo što znamo?

Znamo kako je Ivo Josipović vodio državu, znamo kako nam je danas, znamo jer vidimo, čujemo i možemo razmišljati svojom glavom.

Ivo Josipović je nakon poruke kardinala Bozanića hrvatskim vjernicima i hrvatskome narodu rekao kako misli da je on najsličniji Bozanićevom poželjnom kandidatu.

Kardinal je poručio ovo:

«Poštujući pluralnost društva, kao vjernici tražimo od budućeg predsjednika/predsjednice da se zauzima za pravo na život od začeća do naravne smrti, kao i da ima jasnu sliku o tome da je brak životna zajednica muškarca i žene.»

Josipović je za brak muškarca i žene rekao ovo: «Izaći ću na referendum i glasovati protiv»

Je li netko smije zaboraviti poruke politika koje i tada, kao i danas, predstavlja Ivo Josipović, je li smije Hrvat zaboraviti da iza njegove kandidature stoji vladajuća koalicija čiji su nositelji zalaganje za definiciju braka kao u Bozanićevoj poruci nazivali u zemlji i inozemstvu, «prljavim pokretom», «novim Jasenovcem», «nacizmom», «mržnjom»? Je li nakon toga Josipović, jesu li politike vladajuće koalicije čiji je kandidat – postale drugačije?

Nadalje kardinal Bozanić u svojoj poruci kaže: «Osim toga, hrvatski državljani velikom većinom pripadaju Katoličkoj Crkvi, te je po sebi razumljivo da predsjednik/predsjednica bude posebno osjetljiv/a prema kršćanskim vrjednotama i katoličkoj kulturi».

Predsjednik se deklarira kao – agnostik. Nije problem, kad ne bi govorio da upravo sebe vidi preslikom osobe iz Bozanićeve poruke, a istovremeno je potpisao najviše državno odlikovanje članici upravnoga odbora Protagore, rigidne anti-teističke, a ne ateističke udruge, gospođi Puhovski.

Da vidimo dakle, kako se predsjednik odnosio prema kršćanskim vrjednotama.

Je li kršćanska vrjednota veličati zločin? Nije.

Je li ima netko u Hrvatskoj, posebno među milijunima Hrvata koji izravno ili neizravno potječu u okviru bliže ili daljnje rodbine iz obitelji nekoliko stotina tisuća hrvatskih vojnika, domobrana i ustaša, koji su golemim djelom pobijeni nakon vojnoga poraza, a ostatak šikaniran cjeli život bez elementarnih prava, pri čemu nije vrijedilo da djeca ne smiju biti kažnjavana za djela svojih očeva, da pamti jasnu, karakternu i državničku izjavu ili politiku predsjednika Josipovića – koja osuđuje te zločine, koja osuđuje poredak koji je te zločine osmislio i proveo i počivao na njima. Učinio je sve da se oni ne istraže i da se ne sazna neupitna istina. Je li «kršćanska vrjednota» – birati laž umjesto istine?

Je li kršćanski doći na jedno od najužasnijih stratišta hrvatskoga naroda, u Srb, užasno po svojoj brutalnosti i neviđenom barbarstvu i reći ovo: «Neki od vas nose i kape partizanke. To su lijepe kape, one su poruke ljubavi i mira, poruke da više nikada ne bude zločina, genocida i rata. Hrvatska je demokratska zemlja u čijem je Ustavu upisan antifašizam»? (Dana 27. srpnja 2010. godine)

Kakve veze kršćanstvo, kakve veze ima obična ljudskost s masakrom nekoliko stotina ljudi, kakve veze s bilo čim među ljudima ima – peći na ražnju katoličkoga svećenika?

Nije li ruganje, da ne koristim zaslužen ružniji izraz, milijunima Hrvata koji, koliko nam god svima više od sedamdeset godina nasiljem pokušavaju ubiti duh i obično ljudsko dostojanstvo racionalnoga razmišljanja, na mjestu i u ime slave zločincima – simboliku zločina predstavljati kao poruke mira i ljubavi? Kakav to čovjek smije i može reći, kakav čovjek smije sebe prepoznati u Kardinalovoj poruci o – kršćanstvu. Samo beskrupulozna osoba, samo zla osoba, samo čovjek bez kriterija i minimuma poštovanja prema narodu kojemu govori.

I pitanje, kakav čovjek treba biti, pa izborom takve ličnosti, zapravo prenijeti dio svoga identiteta, osobnosti na njega? A na izborima se upravo to radi. To se radi, došli mi na biralište ili ne. Zato je ne doći na biralište, prije svega – prijezir prema sebi, svojim bližim ili dalekim korjenima, obiteljima.

Bozanić nadalje kaže: »Osoba na čelu hrvatske države nositeljica je identiteta Hrvatske, promicateljica njenih vrjednota u Domovini i svijetu, širiteljica istine o njenoj prošlosti, osobito o žrtvi koju je Hrvatska podnijela na putu do slobode, kako zbog strahota totalitarizama dvadesetoga stoljeća, tako i zbog strašne agresije na Hrvatsku u Domovinskom ratu»

Koje je to vrjednote Josipović promicao o Domovini tijekom aktualnoga mandata?

Pođimo od istine o njenoj prošlosti. Odlikovao je tijekom mandata novinara Dragu Hedla, koji je karijeru napravio kao novinar pišući nevjerojatne prljavštine iz kuhinje komunističkoga poretka o Katoličkoj crkvi i pogotovo blaženom Alojziju Stepincu. Iako danas ima na tisuće, do jučer brižljvo sakrivenih dokumenata o tome da je po svjedočenju desetina, stotina Židova i Srba prije svih, taj čovjek zapravo bio svetac prilično jedinstvene hrabrosti i kršćanske solidarnosti sa žrtvama tadašnjega režima i bez usporedbe u cijeloj okupiranoj Europi, nikada ni jednom riječju ni Josipović, niti bilo tko iz «antifašističke» kuhinje, pa ni Hedl, nije rekao – oprostite, kajem se. Odlikovanje takvom čovjeku zapravo – sve govori normalnim ljudima.

Nadalje, kakvu to «istinu u hrvatskoj prošlosti», pogotovo onoj koju pamtimo svi rođeni bar par godina prije Domovinskoga rata promiče Josipović, javno se hvaleći pred srbijanskom javnošću na B92– da je on idejni začetnik Documente, kreator njihovog programa, «brošura» i dajući toj opskurnoj udruzi najviše državno odlikovanje – za otvoreno širenje neistina o Domovinskome ratu?

Kako Ivo Josipović «promiče istinu» o svome narodu, kada u Knessetu kaže da je u Hrvatskoj i dalje problem «ustaška zmija u njedrima», iako rabin Kotel Da -Don u emisiji «Duhovni izazovi» sasvim jasno i nedvosmisleno kaže da u Hrvatskoj nema antisemitizma, da se u Zagrebu osjeća lijepo i posve ugodno.

Kakvo je promicanje istine slijedeća izjava u Parlamentu BiH: «Duboko žalim sto je i Republika Hrvatska svojom politikom u devedesetim godinama prošloga stoljeća tome doprinijela. Duboko žalim sto je takva hrvatska politika doprinijela stradanjima ljudi i podjelama koje nas i danas muče»?

Čisto radi usporedbe, uz sve ostalo, kad već govorimo o kršćanskoj istini, solidarnosti samoprepoznavanju u Kardinalovoj poruci, evo podataka o pomoći konkretnim ljudima iz BiH kada je tamo počeo rat (službeni podaci Vlade i Sabora Republike Hrvatske 1998. godine)
U ožujku 1992. godine broj izbjeglica iz BiH u Hrvatskoj iznosio je 16.579, u travnju 1992. već ih je 193.415, u kolovozu 363.270, a u prosincu 1992. u Hrvatskoj utočište ima već 402.768 izbjeglica iz susjedne države…..

Zna li netko je li Josipović bilo kada i bilo gdje postavio kao državnik pitanje što je sa 150 tisuća protjeranih Hrvata iz Srednje Bosne, što je sa 11 tisuća Hrvata koji se nikada nisu vratili u Bugojno, ili s 200 tisuća, od 212 tisuća predratnih Hrvata s područja Republike Srpske, koji se nikada nisu vratili na svoja ognjišta?

Nikada nije. Ali jest pred ljudima koji su izravno odgovorni za egzodus pa i najstrašnije zločine nad Hrvatima, kakvih su pune državne institucije Federacije BiH, jest pred Dodikom i međunarodnom zajednicom – lagao na štetu svoga naroda i države.

Ivo Josipović tijekom predsjedničke kampanje u gadljivom nastupu na HTV pred «novinarom» Rotimom kaže kako sa Srbijom zahvaljujući njemu imamo danas bolje odnose nego nazad pet godina.

Pa da vidimo što sadrži to – bolje?

Srbija je u tom razdoblju prema službenim podacima pomogla u otkrivanju jedne masovne grobnice, vratila je jednu jedinu umjetninu i to protokloranom razmjenom Tadića i Josipovića, pravoslavnu ikonu, vratila je stotinjak liječničkih kartona otetih iz razorene bolnice u Vukovaru, među kojima i kartone o operaciji slijepoga crijeva iz 1988. godine, nije dala iz vojnih arhiva ni jednu jedinu kartu posijanih minskih polja po Hrvatskoj, nije obeštetila ni jednoga od nekoliko tisuća logoraša koji su robovali pod njezinom upravom i na njezinome području, nije ni pokušala vratiti okupirane vukovarske ade, stalno međunarodnoj zajednici šalje poruke o ugroženosti Srba u Hrvatskoj, iako je Hrvatska uložila u njihov povratak više od PET milijardi EURA, nije obeštetila ni jednog jedinog protjeranog Hrvata iz Vojvodine od njih 40 tisuća, besramno laže u svakoj prigodi o zajedničkoj prošlosti, a gadljivo na sudu u Haagu, pokreće međunarodnu diplomatsku inicijativu prosvjeda protiv postupka proglašenja blaženoga Alojzija Stepinca svetim, ne pada joj na pamet vratiti Hrvatskoj i njezinom narodu njegove ukradene povijesne arhive držeći na taj način hrvatsku prošlost u vlastitim rukama.

Ta Srbija s kojom imamo «bolje odnose» tijekom Josipovićeva mandata već deset godina ima zakon kojim se proglašava nadležnom nad pravnom suverenošću Hrvatske, sudi hrvatske državljane za navodne zločine u Hrvatskoj i nad hrvatskim državljanima, zatvara ih i ponaša se kao klasični međunarodni razbojnik uz punu potporu i/ili šutnju Ive Josipovića.

Bozanić dalje poručuje, a Josipović se prepoznaje: «Svojim ugledom i ulogom, osoba koja obnaša tu časnu službu pozvana je prednjačiti iskrenim domoljubljem. To pak znači jasno isticati ono što pridonosi, ali i upozoravati na ono što šteti Hrvatskoj u donošenju ključnih političkih odluka koje se odnose na njezinu strategiju».

Što je domoljubno u ostvarenom odnosu prema Srbiji?

Je li Josipović učinio bilo što da upozori vladajuću koaliciju recimo, prilikom pripreme i donošenja sramnog lex Perković, da to, kako Kardinal upozorava, «šteti» hrvatskim nacionalnim interesima, ali i samim načelima pripadnosti zajednici europskih naroda? Je li upotrijebio svoje ustavne ovlasti i zatražio očitovanje ustavnoga suda o tom zakonu?

Ništa nije ni pokušao.

Zbog svega ovoga, zbog tisuća i tisuća činjenica kojih bi se mogao i morao prisjetiti svaki Hrvat koji ima mogućnost fizički doprijeti do birališta, zbog svega što jednostavno vidimo svakodnevno oko sebe, zbog minimuma samopoštovanja prema sebi samome, nitko, baš nitko ne bi smio zaboraviti djelovanje Ive Josipovića u mandatu na isteku. Niti ima bilo tko pravo reći – nisam znao. Dakle, ovdje imamo potpuno neupitno saznanje o nedjelima jednoga čovjeka, koji nam mora biti odgovoran i imamo mehanizam – utjecati na to što on radi. Šaljući naciji poruku kako se prepoznao u Kardinalovim riječima – taj čovjek se ruga u lice svakome tko ima minimum sačuvane prosudbene moći. Odmahivati rukom i očekivati savršenstvo od Kolinde Grabar Kitarović ili Milana Kujundžića, pa uspoređivati njihovu nesavršenost, ljudske i političke slabosti s dokazanim zlom je – grijeh. Onaj grijeh na koga nas ne treba upozoravati Bozanić, jer vjerovali ili ne vjerovali u Boga, pripadali ili ne Katoličkoj crkvi, birati zlo ili propustiti ne sankcionirati zlo i njegovog nositelja, znači uvijek, a pogotovo danas, činiti grijeh prema sebi, svojoj djeci, prijateljima i čitavom društvu. To nije – pravi put!

Autor: Marko Ljubić/Dnevno.hr

facebook komentari

 • mijan

  Rijetki novinari, jos rijedji clanci, a neobjasnjiv muk kandidata i njihovih stozera o razlozima izlaska na izbore i to, moglo bi se reci bas sudbonosnim, nasusnim, zbog vaznosti definitivnog razlaza sa bilo kakvim jugo-regionskim, udbasko-partijskim i kojim sve ne “bratskim” vezama. Zato hvala autoru, g-dinu Marku Ljubicu, uz preporuku za sve obicne male ljude, glasace, neka procitaju ovaj clanak pa ce shvatiti zasto izaci i sto traziti na izborima !

 • Lilith

  Očito je netko pokušao spriječiti ovakve tekstove hakiravši određene portale!

 • kvot

  Šešelj pozvao Hrvate da glasaju za Josipovića

  Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj uputio je danas proglas hrvatskom narodu u kom Hrvate poziva da se “listom odazovu” na predsedničke izbore zakazane za 28. decembar i glasaju za Ivu Jospipovića, kog je nazvao dragim prijateljem i osobom zaslužnom što mu je po povratku iz Haškog tribunala dao publicitet od neprocenjive vrednosti.

  On je naglasio da je Josipović već dokazao da je dostojan predsedničke funkcije jer je tokom proteklog mandata “lomio krila hrvatskom nacionalizmu”, a njemu lično pomogao da prevaziđe medijsku blokadu koju mu je nametnuo premijer Srbije Aleksandar Vučić.

  “Zahvalan sam mu što mi je pomogao u trenutku kada me je Aleksandar Vučić blokirao na svim beogradskim televizijama. Tada je moj dobri Ivo inicirao saborsku raspravu o meni, raspravu u Parlamentu EU i u Savetu bezbednosti, dajući mi publicitet neprocenjive vrednosti”, poručio je Šešelj.

  On je dalje naglasio da od Ive Josipovića očekuje da će u narednom mandatnom periodu definitivno slomiti ustašluk u Hrvatskoj, radikalno potisnuti politički uticaj Rimokatoličke crkve i povući hrvatske trupe sa teritorije Republike Srpske Krajine.

  “Uveren sam da će Ivo Josipović priznati nezavisnost Republike Srpske Krajine i otvoriti put uspostavljanju Velike Srbije. Zato apelujem na sve poštene Hrvate i Hrvatice da mu svojim glasom pomognu da ponovo postane predsednik Hrvatske”, zaključio je Šešelj.

 • HRSmoock

  Auh! Ovo je bolje od nastupa u “Bujici”. Hehe, tražio od Josipovića lovu, ovaj ga otpalio i sad vadikal pvavi spektakl.

 • mijan

  Itekako dobro znamo koji su to “neki” kojima ne pasu ovako intonirani clanci, bolje receno nase hrvatske istine ! Ne zaboravimo da toliko nisko idu jer im jos manje odgovaraju ljudi poput Marka Ljubica, Zvonimira Hodaka, Tihomira Dujmovica …. e, jos da im je pronaci sistem kako usutkati kler, sve potpisnike HNES-a …. ali za kratko jos ! Uz Boziju pomoc i junacku srecu !

 • Služe se najprljavijim metodama, pa su tako od jučer srušeni pojedini veći portali, a napada nisu lišeni niti neki manji!

  Uzalud im trud jer Istina nađe put

 • Agromentum

  Kakve ti to avatare izmišljaš, nešto ti ovi put izgleda ko’ tri autoradija poredana u prodavnici. :))

 • Lilith

  Moglo bi biti nešto od gitare… čini mi se

 • Agromentum

  Hm, more bit’, možda je HRsmoock neki umjetnik. :)) Dal’ je od gitare il’ od kitare, nešto jest… :))

 • sui

  Postovani,
  zelim Vam, kao i svim komentatorima koji slave, sretan i blagoslovljen Bozic i uspjesnu 2015!
  Srdacan pozdrav!

 • HRSmoock

  Jeste grdna, ali zvuk…Uh. Tražio sam je 12 godina :))

 • HRSmoock

  Za ovo drugo možeš upitati umjetnice, a za prvo…Čovjek se uči dok je živ, tj, svakog dana u svakom pogledu…Znaš već.

 • Lilith

  Također Sui! Sretan i blagoslovljen Božić tebi i tvojima! Svako Dobro

 • Agromentum

  Kakav zvuk? Šta ti je to stvarno?

 • HRSmoock

  Jel bolje sad?

 • Agromentum

  Pa kako da nije bolje, sad se vidi. :)) Ne razumim se u te stvari pa da mi ne zamjeriš. Ali to što ti imaš izgleda više od muzejske vridnosti. Nešto od početaka električnih gitara, reklo bi se.

 • Lilith

  Evo cijele slike! krasno

 • Lilith

  hoćeš pitat: ‘svira’ li to? 🙂

 • HRSmoock

  Tek ću je imati. Naručio sam je neki dan. Prvo sam morao prodati dve gitare koje su mi manje potrebne i još neke sitnice. A onda sam morao izvesti operaciju Maskiranje cene ili bih bio ubijen,

 • Agromentum

  Aha, ako je još nisi dobio, onda nećemo puno pričat’, da ne bi poskupila. :)) Ali nam malo više reci kad je dobiješ. :))

 • HRSmoock

  Ameri nisu prevaranti kao neki ovdje. Uzeo sam je preko prijatelja koji ima uvoznu dozvolu tako da me ne oderu na carini. Ako Bog da…Od kraja januara sviram samo repertoar “The Byrds”.

 • Agromentum

  Zašto ne bi sviralo kad ima žice… 🙂

 • HRSmoock

  I to 12 komada. Pa sad ti vidi. Tj. slušaj.

 • Agromentum

  Ti se moreš kao umjetnik pokazat’, tako da svi čujemo. Na Kamenjaru je to bez problema tehnički moguće. Mnogi bi sigurno bili radoznali. :))

 • HRSmoock

  Siguran sam da bi. Mada bi najbolje bilo kada bi svi mogli posjećivati “Čekaonicu” u Bgd, svakog utorka od druge sedmice januara. Uživo je bolje, a i popije se ponešto :))

 • Agromentum

  Dobro je da ima i takvih mjesta za skupljanje i druženje. 🙂

 • cleuna

  Hvala,tebi i tvojoj obitelji takodjer sve najbolje.

 • HRSmoock

  To je “Bitef” koji sam godinama izbjegavao kao stecište šminkera i foliranata. Počela da im dolazi seljana, pa su odlučili da ih rastjeraju jazzom :)) Hebeno je kad dođeš u klub gdje neki tipovi u garderobi ostavljaju strojnice. A to im je bila sledeća faza. Bitno je da je piće jeftinije nego ranije :))

 • HRSmoock

  Cleuna, čestit Božić, i sve najbolje u novoj godini. Srećan Božić i svim prijateljima i posjetiteljima Kamenjara. Ne zaboravi ono o čemu smo pričali jučer. Valja nositi iste pantalone i nakon Božića.

 • cleuna

  Hvala prijatelju…a sto se tice pantalona…veliki izazov.

 • HRSmoock

  Prošli mjesec sam nekim “blagim” radovima u vinogradu izgubio pet kila za circa tri vikenda. Tešim se da ću blagdansku tonažu skinuti nekim radovima na proljeće. Lako je Lilithu, on ima drva i održava liniju preko zime :))

 • cleuna

  Tesko bogami,i on je pricao nesto o kolacima a uvijek se javlja kada je u pitanju dobra papica.

 • HRSmoock

  Ma kolači još i nekako, ali majoneza…Uh. Idu ruske i razne francuske salatice, pečenica, a Bogami i vince.

 • cleuna

  Ovdje kod nas ti je “mix”…odojak,janjetina,purica,prsut,naravno i sve te salatice a vince je skoro pa opci “problem”:)))

 • HRSmoock

  Uh, ćurka na podvarku. Sad prodaju neke ogromne, 10, 12 kg. Pa kuhana šunka. Treba ubaciti polugodišnji post nakon Božića :))

 • Agromentum

  Hehe, jazz je nezgodna stvar za široku publiku. Možda je Louis bio u BG prihvatljiv, imao je nešto i od jazza. 🙂

 • cleuna

  Je,u potpunosti si u pravu sto se tice posta nakon blagdanskog prezderavanja,ali sta ces…takvi smo .
  Ja osobno,izmedju Bozica i Nove godine sam samo na juhicama,ne zbog toga sto cuvam liniju jer s tim nemam problema…jednostavno se “otrujem” ovih nekoliko dana .

 • Alan B’Stard

  Bravo Marko. S Par crtica iz Josipovicevog mandata si jasno pokazao o kakvom predsjedniku se radi. Ja mu ne dam glas ni u ludilu

 • HRSmoock

  On je svirao po restoranima i onako…Za matoriju publiku. Imao je prilično obožavatelja. Pravi jazz je nekako ušao u modu 2005. ili 2006. Ljudima je to kao garantirana kultura, a i pomalo je hipsterska stvar. Pisale “ženske” novine kao što su “Joy” i “Cosmo” da je to inn ;)) Kako god, barem se mi zabavamo. Jedino đto sam morao štampati majice…NE SVIRAMO “Take Five”.

 • Stinatvrda Cro

  Svim Hrvaticama i Hrvatima, poštovanom vodstvu ovog portala želim čestit i blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2015. godinu.

  ZA Hrvatsku BEZ komunista!

 • HRSmoock

  Paradajz čorba, rendana mrkva (moraš imati starinsku trenicu) i limun…Puno limuna. Barem neću dobiti skorbut…

 • cleuna

  Hvala takodjer…”Za dom i za Krista,protiv komunista”!

 • cleuna

  Ma lako ja podnio sve…ali zenina zajebancija me tada najvise syebe…”oces jos malo vina,sta si danas nesto neraspolozen,nesto si pokisao….”

 • HRSmoock

  Pošto ćemo i žena i ja raditi 31. barem do tri…Mislim da će vino ostati za navečer :)) Ma nije mi toliko do vina, zadesilo se neko društvo u Bgd. pa se unapred radujem. Baš smo rešili da ostanemo do pet izjutra. Moraću da pijem po malo. :))

 • Agromentum

  Moraš se pravit da si uvik raspoložen i rišena stvar. :)))

 • cleuna

  Ovdje kod mene iz Njemacke dodju prijatelji i rodbina koje vidjam svega dva puta godisnje i onda je to “ajme”,a obicaj je na Bozic da cijelo selo ide iz kuce u kucu…”svatko svakome”…ne trebam ti dalje docaravati sto slijedi nakon toga.

 • HRSmoock

  Prednost je što ne morate kolima. Nema rizika da neko ostane bez dozvole.

 • cleuna

  Ma nema sanse…bolestan se nemoze pretvarati da je zdrav.

 • cleuna

  Bilo je prije svasta…cak i sa smrtnim posljedicama,nazalost.
  Vrag neda mira i samo netko napomene,”mogli bi skoknuti u grad na pice”.
  Zato je od prije 5-6 godina na snazi zabrana rada svim kaficima na Bozic.

 • HRSmoock

  Povika je na klince…Ali svako je opasan kad popije. Srećom, moja žena ne pije, može nas vratiti…Ali kako ona vozi…Veće su nam šanse da ja vozim, makar stukao dve boce vina. :))

 • cleuna

  :)))…nisam ni ja bolje srece po tom pitanju.

 • HRSmoock

  Sad će Peppy da nas iskritikuje,,,Vidi, Peppiću, žene super voze, ali u jednoj paralelnoj dimenziji.

 • cleuna

  Ma nema je odavno…pravi kolace,garant.

 • HRSmoock

  Ili uči da se parkira :))

 • cleuna

  Uhh…bogami ces je cuti kada ovo vidi.

 • HRSmoock

  Izazov za Božić: Ako parkira (paralelno) bilo koji karavan (recimo Megane) iz prve, a da ne zakači kola ispred i iza, dobija sertifikat “Pravi šofer” i tortu ili kolače po izboru.

 • cleuna

  Ne mora biti karavan…moze barem golfic ili astra.

 • HRSmoock

  Kupljeno :))

 • cleuna

  Nayebali smo obojica.

 • HRSmoock

  Ajd sad na brzinu izmjena avatara i nickova :)) A možda i ne vidi…Elem, laku noć svima…Ah, sutra se radi. Blago bogatunima i rentijerima.

 • cleuna

  Laku noc Smuce.

 • Stinatvrda Cro

  Bog nas popratio u tom plemenitom pohodu!

  ZA Hrvatsku BEZ komunista!

 • Lilith

  Pozdrav Stinatvrda drago mi je da te vidim! Sretan ti Čestit i Blagoslovljen Božić!

 • Stinatvrda Cro

  Hvala poštovani i dragi prijatelju. Najiskrenije čestitke tebi i svima onima koji ti u životu puno znače! Svako dobro, ljubar, sreću, zadovoljstvo i zdravlje.

  ZA Hrvatsku BEZ komunista!

 • sposaric

  Zaista lijep članak meni nepoznatog autora. Na žalost ovakvo što ne će se objaviti u tzv. “vodećim” dnevnim tiskovinama u nas, pa će teško doprijeti do srca onih koji najčešće odlučuju na izborima, a to su umirovljenici, duhovna sirotinja te oni kojima Lijepa naša nije lijepa i htjeli bi da je nema!
  Osobno sam odlučio, prvo dr. Kujundžić, a zatim moja sugrađanka, gospođa Grabar Kitarović. Oboje nam vrijede kao suho zlato za boljitak Hrvatske i svih Hrvata ma gdje bili!
  Posebno ću se sutrašnjeg dana pri molitvi prisjetiti naše braniteljske bojne u zagrebačkoj Savskoj ulici, ali i Veljka Marića u srbijanskome kazamatu koji niti ovaj blagdan ne će biti sa svojom obitelji zahvaljujući trenutačnoj političkoj “garnituri”!

  Dobro nam nadošao, Badnjače, čestit i blagoslovljen Božić uredničtvu Kamenjara te svim čitateljima/komentatorima.

 • I s tobom Bog da zajedno!:) Hvala na lijepim željama Posariću, u ime uredništva portala tebi i svim nama dragim čitateljima i gostima želim Čestiti i Blagoslovljen Božić uz onu našu: Na dobro Vam došao Božić i sveto porođenje Isusuovo!

 • Hvala Stinatvrda Cro. Sretan i blagoslovljen Božić ti želim u ime portala, Novu godinu će mo posebno slaviti 🙂

 • Stinatvrda Cro

  Svako dobro i čestit Božić! S Novom 2015. godinom počinje novo računanje vremena Hrvatske i hrvatskog naroda. Slobodnog od jarma koji nam je nametnut.

  ZA Hrvatsku BEZ komunista!

 • peppermintt

  Odlično, argumentirano, precizno, u sridu 🙂

 • peppermintt

  koje ??

 • peppermintt

  Sui sritan Božić, mir i svako dobro želim 🙂

 • peppermintt

  on ti je ki bršljan niš mu se ne prima :)))

 • peppermintt

  zamjeni, stavi jogurt i limun, super je 😉

 • peppermintt

  zujam po kavicama , došla ekipa 😉

 • peppermintt

  aha na mostarskom blatu ( ogromna ledina ) :)))

 • peppermintt

  srića vam je bila san na ispovidi :)))

 • HRSmoock

  Sad će i vama da uvedu tri parking zone :))

 • HRSmoock

  Vidiš što je tajming…

 • peppermintt

  StinaCro, sritan Božić 🙂

 • HRSmoock

  U jednu čašu limunadu, a u drugu jogurt :))

 • peppermintt

  budemo mi onda polako postali vodeći 😉
  Sposarić sritan Božić vam želim, mir i svako dobro 🙂

 • peppermintt

  🙂 aj idem pozdrav 🙂

 • HRSmoock

  Ne preteruj s kavom :))

 • Lilith

  npr. Portal Dnevno je do daljnjeg srušen! A novinari su bili na ispitivanju kod batinaša ‘nove pravednosti’!

 • kvot

  Cirkus se nastavlja.

 • Ida Galić

  Šešelj je učinio “medvjeđu” uslugu Ivi Josipoviću, pozvavši Hrvate, da glasaju za njega! Koji god je Hrvat vidio taj Šešeljev poziv, sigurno će glasati suprotno njemu!

 • Stinatvrda Cro

  I tebi svako dobro. Također i svima tvojima.

  ZA Hrvatsku BEZ komunista!

 • HRSmoock

  Tebi čestitanje Božića za par dana, mada može i danas. Srećan Božić i sve najbolje u novoj godini. Kvote, nastavlja se ludilo. Čisto ludilo. Ovo moram da ti pokažem. Ovoliko obesti i gluposti nikada nije bilo…

  http://www.kurir.rs/crna-hronika/mercedes-seje-strah-po-novom-beogradu-huligani-iz-pejntbol-puski-pucaju-na-prolaznike-clanak-1644451

 • HRSmoock

  Sretan Božić Ida i tebi i tvojoj obitelji! Pustimo ovih par dana te budale. Biće dovoljno vremena da nam kidaju živce čitave godine.

 • Ida Galić

  Hvala majstore i ja tebi želim sve naj bolje u Novoj 2015 godini!

 • Samo da ti se javim da sam dobro, drago mi je da te opet vidim. Bio sam malo odsutan, možda sam nešto i propustio ali sam razmislio i shvatio da nije bilo u redu moje ponašanje. Sad sam dobar i baš se radujem novim komentarima. Ne mogu se često javljati jer mi brane ovi što idu na drugu stranu ali Vi ste čovjek koji će me razumjeti. To razumjevanje ste pokazali i prošli put kad smo komunicirali. Iskren pozdrav onako.

 • Gdje si gosin Alane. I Vi ste i dalje ovdje i dijelite besplatno mudrost. Pozdrav sa Golog otoka.