Pratite nas

Komentar

Ivo Lučić: Haški sud je farsa, a hrvatska politika nema samopoštovanja (VIDEO)

Objavljeno

na

Presudu Haškog suda šestorici Hrvata iz BiH i samoubojstvo bivšeg zapovjednika HVO-a Slobodana Praljka u Dnevniku HTV-a komentirao je povjesničar Ivo Lučić.

“Praljak je to učinio jer nije razmišljao o kategorijama puštanja iz zatvora ili nepuštanja – nego o kategorijama pravde i dostojanstva. Njemu i čitavom narodu u BiH učinjena je velika nepravda. Praljak je na ovaj način pokušao prosvjedovati, kad već to nije uspio sa desetak svojih knjiga i stotinama sati obrane na sudu”, rekao je Lučić.

Komentirajući u presudi navedeno postojanje međunarodnog oružanog sukoba u BiH te udruženog zločinačkog pothvata Lučić je kazao kako će Hrvatska ‘trpjeti štetu’ jer ‘nema samopoštovanja i politiku koja je u stanju prepoznati nacionalne interese. “Može se govoriti o međunarodnom sukobu u BiH – imali ste tamo tisuće mudžahedina i niz ljudi sa Sandžaka koji su se borili za Islam i protiv Hrvata”, kazao je.

Dodao je kako hrvatska politika i danas može otkriti tko je doveo do toga da danas RH bude na stupu srama, tko je davao transkripte iz ureda predsjednika, odavao državne tajne i ogovarao svoju državu u inozemstvu. Za njega je Haški sud – farsa, izgubio je svaki kredibilitet i moralnu težinu.

“Sigurno je namjera Suda bila da se Hrvate obeshrabri u traženju svojih ljudskih i političkih prava”, kazao je Lučić koji smatra da će presuda uzdrmati ionako loše međunacionalne odnose u BiH.

“Ako se nastavi likovati zbog ovakvih djela, u tom smislu je potpuno degutantno iz Zagreba poručivati kako je BiH prijateljska zemlja i kako ćemo učiniti sve da uđe u euroatlantske integracije. “Jesu li prijateljske izjave Bakira Izetbegovića izjave nekih oporbenih čelnika i silni komentari medija”, upitao je Lučić.

Naglasio je da se Hrvatska treba zamisliti što su njeni nacionalni interesi i kako se i unutarnja i vanjska politika Hrvatske treba preispitati. Smatra kako je i datum ove presude, 29. studenoga poruka Hrvatima da su sudjelovali u rušenju Jugoslavije. “Ne želim spominjati ni Srbe koji su suđeni, ni Bošnjake koji nisu suđeni nego želim govoriti o Hrvatskoj i hrvatskoj politici”, zaključio je Lučić.

Ivo Lučić: General Praljak odlučio je prekinuti farsu pretvorivši je u tragediju

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Fra Mario Knezović: Ako je netko i sumnjao u dobrobit IK nakon nastupa Rade Borić bit će protiv njezina prolaska u Saboru

Objavljeno

na

Objavio

Možemo biti zahvalni drugarici Radi Borić što se ona zalaže za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Tako je svima nama koji smo protiv tog plana načinila veliku promidžbenu uslugu. Ni Aca nije svjestan kako nam je nehotice učinio PR.

Dokle je došla pomućena euro svijest Andreja Plenkovića i interesnih poslušnika iz HDZ-a najbolje govori činjenica da je njihova navijačica postala jedna Rada.

Valjalo bi uz sve te puste konvencije izglasati i jednu koja nas mora zaštititi od raznih Rada koje nam nedjeljom peru mozak mutnim mislima. Nakon ovakvoga nastupa mislim da je u znak zasluga Rada Borić vrijedna članske iskaznice Euro HDZ-a.

Ionako će sad biti odbačenih iskaznica pa će valjda jedna dopasti u ruke Plenkovićevoj zagovornici Radi.

Ako je netko i sumnjao u dobrobit IK nakon nastupa Rade Borić bit će protiv njezina prolaska u Saboru. Hvala ti Rade gdje čula i ne čula.

Rada Borić: Nema mjesta strahu od rodne ideologije

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Bruna Esih: PLENKOVIĆ – PREDSJEDNIK VLADE, PREDSJEDNIK STRANKE ILI AKTIVIST RADE BORIĆ?

Objavljeno

na

Objavio

Svjedoci smo neprihvatljive zloporabe najviše političke vlasti premijera Plenkovića koji medijski nastupa s isključivo aktivističke pozicije, promovirajući „vrijednosti“ Istambulske konvencije (IK) i iznosi jednostrane informacije o njoj.

1. Plenković tvrdi da u tekstu IK nema rodne ideologije, u potpunosti odbacujući rezultate provedene javne rasprave, stajališta akademika, znanstvenika, Crkve i ostalih intelektualaca.

2. Plenković prešućuje milijardu proračunskih kuna koje država mora osigurati za provedbu IK.

3. Plenković relativizira i predaje hrvatski državni suverenitet nad vlastitim javnim politikama (obrazovanju, športu, medijima…) međunarodnom mehanizmu GREVIO kojemu se prepuštaju ovlasti nadziranja implementacije IK, uz pomoć tzv. nevladinih udruga po već viđenom modelu.

S druge strane, kao predsjednik jedne deklaratorno demokršćanske stranke, Plenković sa svojim suradnicima neumorno obilazi sve stranačke županijske organizacije, uvjeravajući „nepismene“ i „zabludjele“ članove kako je IK u potpunosti prihvatljiva i izrazito kršćanska i stoga svi koji misle suprotno, u demokratskom duhu, moraju šutjeti.

Pozivam gospodina Plenkovića da se javno izjasni je li kampanja koju je pokrenuo u svrhu skore ratifikacije IK, a koju provodi i u kojoj nastupa tek kao gorljivi aktivist Rade Borić, (autorice Priručnika rodne terminologije, u izdanju Vladina ureda za ravnopravnost spolova) ili je to kampanja u svrhu mogućeg raspisivanja novih izbora u kojoj nastupa kao predsjednik svoje stranke?

U jednom i drugom slučaju Plenković ne nastupa kao predstavnik svih građana Hrvatske i državnih interesa, a time javno i otvoreno zloupotrebljava svoju premijersku poziciju!

Višnja Starešina: Plenković je kao lider već danas prošlo svršeno vrijeme

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati