Connect with us

Politika

Ivo Sanader ostaje u zatvoru!

Objavljeno

on

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda nije prihvatilo tvrdnje njegovih branitelja da je istekao zakonski rok od tri i pol godine, koliko najdulje može trajati istražni zatvor. Obrana tvrdi da je s pritvorom u Austriji Sanader već dulje od tri godine i devet mjeseci iza rešetaka, javlja N1.

[ad id=”68099″]

Na odluku izvanraspravnog vijeća Sanader se može žaliti Vrhovnom sudu, no odluku će morati čekati u zatvoru u Remetincu u kojem je od 18. srpnja 2011.

Sanader je bio pravomoćno osuđen na osam i pol godina zatvora u slučajevima Hypo i INA/MOL, no Ustavni je sud krajem srpnja ukinuo tu presudu i postupak vratio na početak. Pripremno ročište za ponovljeno suđenje zakazano je za početak rujna. U slučaju Fimi media bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a nepravomoćno je osuđen na devet godina zatvora, a o žalbama na tu presudu Vrhovni sud bi trebao raspravljati krajem rujna.

Uz to, još mu se sudi u slučaju Planinska, no nastavak postupka odgođen je do sredine jeseni zbog pogoršanja njegova zdravstvenog stanja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari