IVO SANADER: ‘Ovo je najozbiljnija situacija nakon Domovinskog rata’

1

Bivši premijer Ivo Sanader gostovao je u Dnevniku Nove TV povodom odluke Arbitražnoga suda o graničnom sporu između Hrvatske i Slovenije.

– Hrvatska se nalazi u vrlo opasnom trenutku. Ovo je nakon Domovinskog rata i mirne reintegracije najozbiljnija situacija s kojom se suočavamo. Nije vrijeme da kritiziramo niti jednu Vladu, ako netko iz opozicije, Grmoja, Bernardić  i slični imaju nešto za reći, neka kažu Plenkoviću – komentirao je.

– Ovaj sporazum je bio meni ponuđen, ja ga nisam htio potpisati jer je to bilo čisto otimanje hrvatskog teritorija. Borut Pahor mi je rekao da neće deblokirati pregovore ako na to ne pristanem. To su bili ti pritisci iz Europske unije, neki lideri su rekli da mi imamo puno teritorija, zašto ne bismo pristali. Ja na to nisam htio pristati, nisam htio kupovati ulazak Hrvatske u Europsku uniju hrvatskim teritorijem. Nažalost, moja nasljednica je tri mjeseca nakon toga pristala – kaže Sanader.

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Baš se javio pravi, ali neka ga…svatko može dati neki svoj doprinos u osvjetljavanju istine. Evo, saznajemo da je Pahor izje.. Kosoricu, u prenesenom smislu…političkom i intelektualnom, a možda i u doslovnom smislu, ali to je već njezina privatna stvar, ako je samo privatna??!