Connect with us

Reagiranja

Iz MOST-a odgovorili HDZ-u: ‘Ljudski životi nisu brojke za licitiranje’

Objavljeno

-

Doživjeli smo različite napade od kada smo pokrenuli referendum, a mnogi su od njih bili „ispod pojasa“.

Obično ih ne komentiramo ili i sami žestoko uzvratimo jer je politika borba u kojoj su mnoga sredstva dopuštena. Mnoga, ali ne i sva.

Ljudski životi nisu brojke za licitiranje. To su sudbine i priče koje ne stanu u rečenicu, kao ni suze i praznina koja je ostala u srcima svih onih koji su izgubili svoje bližnje. I zbog toga se prema njima treba odnositi s maksimalnim poštovanjem.

Bešćutno se poigravati i zloupotrebljavati tragediju ljudi koji su danas izgubili svoje bližnje da bi taj broj mogli s nepodnošljivom lakoćom zalijepiti na čela organizatora referenduma, koji za cilj ima legalno i legitimno odlučivanje u zajedničkoj borbi protiv pandemije, političko je, moralno i civilizacijsko dno koje može doći samo iz nehumane HDZ-ove PR kuhinje.

HDZ-ov stožer od prvog dana do danas sam upravlja svim aspektima borbe protiv pandemije i sam nosi svu krivnju (ili zaslugu) za broj oboljelih i preminulih.

Mi smo cijelo to vrijeme mogli samo upućivati apele, poput onog prije više od mjesec dana da se na ulazu u bolnice i druge rizične ustanove moraju testirati SVI, i cijepljeni i necijepljeni, da bi se što bolje zaštitile najranjivije društvene skupine.

Tek ovaj tjedan, s višetjednim fatalnim zakašnjenjem, HDZ-ov stožer kao pilot projekt uvodi testiranje i cijepljenog i necijepljenog medicinskog osoblja.

Koliko je ljudskih života izgubljeno zbog njihovog tvrdoglavog ustrajavanja na diskriminacijski, selektivno i protuepidemiološki koncipiranim Covid-potvrdama pokazat će neko buduće svođenje računa.

Ovim bešćutnim manipuliranjem umrlima još jednom pokazuju svoje pravo beskrupulozno lice.

Stoga još jednom pozivamo sve hrvatske građane da im se suprostavimo i na ovom referendumu stvorimo čvrst, legalan i legitiman okvir za uspješniju zajedničku borbu protiv pandemije, objavili su iz Mosta.

HDZ najavio odgovor MOST-ovcima: ‘Nikola ‘Ivermektin’ Grmoja može i ponedjeljak pričekati’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari