Iz Ureda Predsjednice objasnili o kakvom je putu riječ

10
Hina

Ured Predsjednice oglasio se nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo da su stigle tri prijave zbog boravka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u SAD-u.

“Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravi službeno u Sjedinjenim Američkim Državama, zajedno sa šeficom kabineta Natalijom Hmelinom. Za vrijeme boravka Predsjednica će imati sastanke s predstavnicima političkog i društvenog života te nevladinog sektora. Predsjednica je išla redovitim komercijalnim letom”, stoji u priopćenju glasnogovornika Ureda predsjednice Luke Đurića.

Put Predsjednice u SAD ranije je komentirao i premijer Andrej Plenković.

“Prepustio bih Uredu predsjednice da komentira te teme, siguran sam da će tijekom boravka u SAD-u voditi za Hrvatsku bitne razgovore”, kazao je Plenković.

Podsjetimo, predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković je za Direktno.hr potvrdila kako su zaprimljene tri prijave u kojima se traži od Povjerenstva da utvrdi je li razlog puta predsjednice Grabar-Kitarović službeni ili privatni.

“S obzirom na to da prijave nemaju priloženu nikakvu dokumentaciju, mi smo već uputili dopise kojima od nadležnih državnih tijela tražimo dostavu podataka i dokumentacije. Svaka prijava koja se odnosi na dužnosnika moze se raspravljati samo u okviru zakonom propisanog postupka što znaci na javnoj sjednici”, poručuju iz Povjerenstva.

Kažu kako će na nekoj od sljedećih javnih sjednica donositi odluku o pokretanju Ili ne pokretanju postupka, ali tek kad dobiju svu potrebnu dokumentaciju kojom bi se ustanovilo radi li se o privatnom ili službenom putovanju.

“Teško nam je u ovom trenu prognozirati kada bi to moglo biti. Mi u ovom trenutku ovisimo o brzini reakcije drugih državnih tijela”, zaključuje Orešković i napominje kako zasigurno ova tema neće doći na red još sljedeće dvije sjednice.

facebook komentari

 • Sivooki

  Budalasto je opravdavati se onima koji nisu ni čuli za savjest i poštenje…

 • Agromentum

  Predsjednica ima ne samo ovlasti nego i odgovornost ne davati sve što radi u javnost. A tih par znatiželjnih fukara nek’ pitaju svojeg predsjednika Nikolića što kad radi. A mogu počet’ i od pupavca za početak…

 • Tyrex Rex

  Otišla naša poglavnica srediti borbenu eskadrilu u tišini .Što je tu kome čudno.Željezo se kuje dok je vruće..

 • Tyrex Rex

  Snimljena je danas ispred ulaza u Američki Senat. Poglavnica nije fikus na Pantovčaku.

 • Sivooki

  Naravno da nije. Ali treba ih ošinuti i jasno im dati do znanja gdje je gnjidama mjesto.

 • Sivooki

  Pogriješila je što nije pitala Babića za dozvolu….

 • Tyrex Rex

  Petokolonaše i orjunaše jako zanima gdje je i što radi !?
  Fali im .

 • EMINƎM

  ni veliku nuždu KGK ne smije obaviti bez što ne podnese izvješće srbokomunistima, nek KGK trpi dok oni ne otvore usta….

 • kostresh

  bit ce tribala ic preko beo grad-a… a je falila.

 • kršni

  Ma ona ih ne frštolji, zato je učinila ovakav potez, ahaha!