Iz zatvora u saborsku fotelju – za to smo se borili!?

  0

  Eto, napokon smo i to dočekali.

  Bivša županica Sisačko – moslavačke županije Marina Lovrić – Merzel, optužena za teški kriminal, nakon pet mjeseci pritvora, s osmijehom je izašla iz Remetinca. (Kao što na isti način iz ove ustanove izlaze svi veliki hrvatski lopovi!) Izgledala je kao da se vratila s ljetovanja. Uskoro će umjesto na optuženičku klupu sjesti u fotelju ni manje ni više nego – Hrvatskog Sabora! I što se tu ima reći. Mediji izvještavaju da je prvi dan na slobodi čak četiri sata provela u svom omiljenom frizerskom salonu. I da je osigurala sve svoje bližnje i daljnje što se tiče financija. A sada će primati plaću i saborske zastupnice. Jedno ljepše od drugoga. Ono što je ipak najvažnije – sve je po zakonu.

  merzelNego, sjećate li se hrvatskih branitelja koji su također bili u pritvoru? Nakon što su ih pustili na slobodu, kao bivšu županicu, nisu ih dočekale televizijske kamere, niti ih je netko nešto pitao.

  Umjesto u saborske klupe otišli su kući ili iznajmljeni stan, a tamo ih je dočekala jad i bijeda. Ljudi su na njih gledali i gledaju kao na okorjele kriminalce. Većina od njih je za razliku od ove dame iz Siska provela čitav Domovinski rat na prvim crtama obrane. Ti i takvi više nemaju ni za kruh, tim više što im sudjelovanje u ratu, opet za razliku od sisačke županice, predstavlja samo i isključivo životni teret. Mrze ih novinari, (a kako i ne bi kad većina onih koji izvještavaju o ovakvim slučajevima, također nije sudjelovala u ratu, već je kad je trebalo pisala članke ala “tko nas to bre zavadi”), zatim njihovi suborci, susjedi i većina onih koji ih poznaju. Oni su unaprijed osuđeni kao “kriminalci”, a ovi poput Marine Lovrić- Merzel pretvaraju se u nove hrvatske “zvijezde”.

  Uskoro će nam Lovrić-Merzel sa saborske govornice ponovno držati lekcije. I sada nemojmo pričati da to narod nije zaslužio. Pa, narod ju je izabrao. Ako ne uspije kao županica, taj isti narod je rekao – bit ćeš saborska zastupnica, odnosno bit će među onima koji bi trebali biti primjer ostalima.

  Sve po zakonu.

  S druge pak strane, kako se odnose takvi i slični prema ljudima koje terete i za znatno manja kaznena djela, još tome kad čuju da su godine proveli na prvim crtama? Oči bi im iskopali!

  Primjer Čačića, a sada i bivše županice najbolje govori da je Hrvatska napokon, 23 godine od početka srpske agresije, postala – “pravna država”!

  Mladen Pavković,

  predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

  facebook komentari