Pratite nas

Iz zatvora u saborsku fotelju – za to smo se borili!?

Objavljeno

na

Eto, napokon smo i to dočekali.

Bivša županica Sisačko – moslavačke županije Marina Lovrić – Merzel, optužena za teški kriminal, nakon pet mjeseci pritvora, s osmijehom je izašla iz Remetinca. (Kao što na isti način iz ove ustanove izlaze svi veliki hrvatski lopovi!) Izgledala je kao da se vratila s ljetovanja. Uskoro će umjesto na optuženičku klupu sjesti u fotelju ni manje ni više nego – Hrvatskog Sabora! I što se tu ima reći. Mediji izvještavaju da je prvi dan na slobodi čak četiri sata provela u svom omiljenom frizerskom salonu. I da je osigurala sve svoje bližnje i daljnje što se tiče financija. A sada će primati plaću i saborske zastupnice. Jedno ljepše od drugoga. Ono što je ipak najvažnije – sve je po zakonu.

merzelNego, sjećate li se hrvatskih branitelja koji su također bili u pritvoru? Nakon što su ih pustili na slobodu, kao bivšu županicu, nisu ih dočekale televizijske kamere, niti ih je netko nešto pitao.

Umjesto u saborske klupe otišli su kući ili iznajmljeni stan, a tamo ih je dočekala jad i bijeda. Ljudi su na njih gledali i gledaju kao na okorjele kriminalce. Većina od njih je za razliku od ove dame iz Siska provela čitav Domovinski rat na prvim crtama obrane. Ti i takvi više nemaju ni za kruh, tim više što im sudjelovanje u ratu, opet za razliku od sisačke županice, predstavlja samo i isključivo životni teret. Mrze ih novinari, (a kako i ne bi kad većina onih koji izvještavaju o ovakvim slučajevima, također nije sudjelovala u ratu, već je kad je trebalo pisala članke ala “tko nas to bre zavadi”), zatim njihovi suborci, susjedi i većina onih koji ih poznaju. Oni su unaprijed osuđeni kao “kriminalci”, a ovi poput Marine Lovrić- Merzel pretvaraju se u nove hrvatske “zvijezde”.

Uskoro će nam Lovrić-Merzel sa saborske govornice ponovno držati lekcije. I sada nemojmo pričati da to narod nije zaslužio. Pa, narod ju je izabrao. Ako ne uspije kao županica, taj isti narod je rekao – bit ćeš saborska zastupnica, odnosno bit će među onima koji bi trebali biti primjer ostalima.

Sve po zakonu.

S druge pak strane, kako se odnose takvi i slični prema ljudima koje terete i za znatno manja kaznena djela, još tome kad čuju da su godine proveli na prvim crtama? Oči bi im iskopali!

Primjer Čačića, a sada i bivše županice najbolje govori da je Hrvatska napokon, 23 godine od početka srpske agresije, postala – “pravna država”!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gospodarstvo

VLADA – U Hrvatskoj niža stopa nezaposlenosti od eurozone

Objavljeno

na

Objavio

Vlada je u četvrtak prihvatila izvješće o provedbu aktivne politike zapošljavanja u 2018., a ministar rada Marko Pavić tom se prilikom pohvalio da Hrvatska ima stopu nezaposlenosti od 7,5 posto, što je manje od prosjeka eurozone.

Već peti mjesec stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj manja je od one u eurozoni, izjavio je Pavić na sjednici Vlade te posebno naglasio 96.058 više zaposlenih nego prije tri godine.

U prve dvije godine mandata ove Vlade osigurano je 4,5 milijarde kuna za programe zapošljavanja, a ove godine na raspolaganju je dvije milijarde kuna.

Predstavljajući izvješće, ministar se posebno osvrnuo na kritike  vezane uz ugovore na određeno vrijeme koje se nude mladima.

I na tom je području, istaknuo je, prisutan pozitivan trend pa poslodavci unutar godine dana sve više prebacuju mlade zaposlenike iz određenog u neodređeni radni status. Tako je je 2015. fiskalnu olakšicu za to koristilo 33.000 poslodavaca, a 2018. bilo ih je 101.000.

“Politika Vlade je dovela do toga da imamo jednu od najnižih stopa nezaposlenosti, ubrzanje gospodarskog ciklusa i povećanje stope zaposlenosti koja je u trećem kvartalu prošle godine iznosila 66 posto”, istaknuo je ministar rada.

Smjernice za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja za razdoblje od 2018. do 2020. Vlada je donijela u prosincu 2017. godine. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Krunićev otac: ‘Ovdje se radi o plaćenom ubojstvu’

Objavljeno

na

Objavio

Istraga o ubojstvu poduzetnika bez konkretnih rezultata

Istraga o ubojstvu banjolučkog poduzetnika Slaviše Krunića, koji je ubijen u ponedjeljak u zasjedi, za sada je bez konkretnih rezultata, a njegov otac izjavio je u četvrtak kako vjeruje da njegovo ubojstvo nema veze s politikom i da je zapravo naručeno iz sasvim drugih razloga.

“Ovdje nije u pitanju politka, ovdje nije u pitanju mržnja, ovdje je u pitanju plaćeno ubojstvo”, izjavio je Dragomir Krunić na komemoraciji koja je u povodu smrti njegovog sina organizirana u Banjoj Luci prije sprovoda na groblju u mjestu Glamočani gdje je i ubijen.

Otac ubijenog poduzetnika kazao je kako vjeruje da će policija rasvijetliti slučaj ubojstva njegovog sina iako je s njima imao “nesporazuma i problema”.

Najavio je i kako će tvrtke koje je vodio Slaviša  Krunić nastaviti poslovati jer o tome ovisi sudbina gotovo dvije tisuće zaposlenih i članova njihovih obitelji.

Komemoraciji su nazočili visoki dužnosnici Srpske demokratske stranke (SDS) koja je u RS u oporbi, uključujuči tu aktualnog stranačkog predsjednika Vukotu Govedaricu te ministra sigurnosti Dragana Mektića. Iz vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) bio je samo gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, a došao je i ravnatelj policije Darko Ćulum.

Slaviša Krunić (48) ubijen je u dobro planiranom napadu u ponedjeljak navečer, a tada je smrtno stradao i njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović.

U razmjeni vatre teško je ozlijeđen drugi tjelohranitelj koji je uspio ubiti jednog od napadača kasnije identificiranog kao Željko Kovačević.

Policija Republike Srpske u srijedu je kao supočinitelje ovog zločina kazneno prijavila još dvojicu muškaraca, od kojih je jedan ispitan te je u pritvoru, a drugi se nalazi u bijegu.

U okolici imanja u Glamočanima gdje je počinjeno ubojstvo policajci su u četvrtak pronašli dvije odbačene strojnice i okvire sa streljivom i vjeruju kako je upravo to oružje korišteno u napadu na Krunića. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari