Connect with us

Politički rentgen

Izaberimo najboljeg!

Objavljeno

on

stockphoto

Zagreb može napredovati u materijalnom i duhovnom smislu samo u zajedništvu svih, bez podjela na svjetonazorskoj, ideološkoj, ili nacionalnoj osnovi. Svi su važni, svi su bitni, svi trebaju biti svoji, bili oni starosjedioci ili oni koji su postali stanovnici Zagreba na bilo koji način i prigrlili ga kao svoj grad i svoju metropolu.

Jedino uključivošću, zaustavljanjem svih podjela, razdora i nametanja neprihvatljivih sebičnih ideologija, koje se nude na razvalinama propalih diktatura ili kao opijum kvazi globalističke budućnosti, Zagreb može biti svoj, može biti metropola svih državljana Republike Hrvatske. Tragičan potres i još tragičnija pandemija, na površinu su iznjedrile brojne skrivene i znane devijacije o kojima se potiho šaputalo u kuloarima.

Svaka tregedija u sebi sadrži i mogućnost za novi početak i ako je Zagreb danas simbolično razapet na križu s pravom na optimizam možemo priželjkivati i vjerovati u uskrsnuće grada i novi život. Da bi se to ostvarilo potrebno je mudro vodstvo grada lišeno sebičnih partikularni interesa, vodstvo koje u startu neće biti dužni bilo kakvim gremijima u državi ili izvan nje. Zagrebu je potrebno poštenje, čiste ruke, mladi obrazovani i marljivi ljudi neopterećeni prošlošću, imuni na korupciju i bilo kakve ucjenjivačke metode interesnih grupacija. Zagrebu je potrebna Država, a Državi je potreban Zagreb kao simbol napretka, kao brend u međunarodnim okvirima.

Zagreb ima svu silu potentnih znanstvenika, umjetnika, obrtnika, inovatora, djelatnika u kulturi i talentiranu mladost u svim segmentima društvenog života od sporta do umjetnosti. Zagreb može postati inkubator inteligentnih sustava na dobrobit i ponos cijeloj domovini. Sve to može se ostvariti uključivošću i zajedništvom. Uključivosti i zajedništva nema, niti će biti, ukoliko Zagreb dobije vodstvo sa suspektnim repovima prošlosti, ili vodstvo koje će morati vraćati dugove onima koji su ih politički stvorili da pomoću njih upravljaju sudbinom Zagreba i sudbinom svih građana metropole.

Danas, u ozračju kada se vode prijepori je li Zagreb 1945. u svibnju mjesecu oslobođen ili okupiran, možemo slobodno kazati i jedno i drugo. Oslobođen je od jednog nedemokratskog režima, a okupiran drugim režimom koji je sljedećih 45 godina bio daleko više od nedemokratskog. Zagreb i Hrvatska u svibnju ’45. okovani su komunističkom ideologijom bez prava na drugo mišljenje.

Čini se da nam danas prijeti okupacija Zagreba od nove ideologije koja želi nasilno posjeći kršćanske korijene iz kojih je nikla hrvatska nacija. Ta nova gender ideologija toliko je agresivna da gotovo brutalno ide đonom na ogromnu demokršćansku većinu u Hrvatskoj. Tu ideologiju demografske smrti nacije mogu zaustaviti samo većinski demokršćani ako se na vrijeme probude.

Ta ideologija ne napada Vukovar i Škabrnju kao u vrijeme Domovinskog rata. Ta ideologija udara u glavu i srce hrvatske nacije. Osvaja Zagreb dugo pripremanim perfidnim metodama potpomognutim milijunima sumnjivih donacija kroz dugi niz godina. Ta ideologija opasnija je od razularene velikosrpske agresije, a jedan krak te sofisticirane okupacije Zagreba dolazi nam iz Beograda!

Ako želiš pokoriti narod pokori ga duhovno i onda će ti pasti u krilo kao zrela kruška. Domovinski rat smo dobili samo zato što nismo bili duhovno pokoreni, što smo bili Hrvati i vjernici s braniteljskom krunicom oko vrata. Prije ovih izbora za Zagreb, koji su izbori za Hrvatsku, vratimo se malo emocijama i zajedništvu iz ’90., budimo svoji i izaberimo najpoštenijeg, najstručnijeg i najiskrenijeg od svih kandidata.

Kazimir Mikašek

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari