Connect with us

Analiza

IZBACI PARTIJU I USPJET ĆEŠ (III.)

Objavljeno

on

Današnja pressica tehničkog ministra financija g. Zdravka Marića potvrdila je sve ono što sam pisao i analizirao kroz proteklo razdoblje 2016..
Nemam prigovora na izlaganje g. Marića, osim malenih dodataka, a koja sama funkcija ministra financija to ne dozvoljava pričati i iznositi u javnost prije vremena. ( Ipak ovo nije Partijski (tehnički) ministar financija, već dokazani stručnjak).
Međutim, ono što „ne smije“ (tehnički) ministar financija VRH reći, smije autor ovih redaka, tj. dati dodatne razloge za optimizam cjelokupnoj  hrvatskoj Naciji.

Naime, kako je i rečeno i napisano, proračun se puni iznad svih očekivanja i najvećih optimista, svi proračunski planovi su premašeni i nadmašeni iz već poznatih razloga koja sam opisivao, a to je „zamašnjak“ (ponavljam se po ne znam koji put držeći se one „stare“: Ponavljanje je majka mudrosti) i „vjetar u leđa“ posrnulom i sustavno uništavanom hrvatskom gospodarstvu kroz protekle četiri godine bivše, bivše Kukuriku Kukulele Koalicije, onog trenutka Izbora 2015., a dodatno krajem siječnja 2016. kad je svima postalo jasno da Partija neće obnašati vlast u RH.

Idemo redom:

Proračunski deficit u prvih šest mjeseci iznosio je 2,4 milijarde HRK ili SAMO 0,7 % BDP-a, a što je za 5,1 milijardu kuna manje nego prošle 2015. godine u istom vremenskom razdoblju.

Ukupni prihodi državnog proračuna u prvih 6 mjeseci 2016. godine iznosili su 56,3 milijarde kuna, a što je velikih 10,5 % više nego u istom razdoblju prošle godine. Ukupni rashodi iznosili su 58,6 milijardi kuna ili samo 0,4 % veći u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Da ne ponavljam sve navode g. Marića s današnje pressice i ovo je dovoljno da iz toga izvučemo zaključak da je formula uspjeha samo u jednoj jedinoj kratkoj rečenici:

Izbaci Partiju i uspjet ćeš!

Ono što g. Marić nije rekao, između ostalog, jeste i da će (tehnička) Vlada RH imati „slatkih problema“, a jedan od njih je i najvjerojatniji rebalans proračuna, ali „onaj“ rebalans kojeg se već ni ne sjećamo da se dogodio, tj. tzv. „pozitivni rebalans“ jer već sad je očito da je Plan usvojenog proračuna u Saboru, kojim je zacrtan deficit od 2,6 % odnosno 2,7 % BDP-a za 2016., praktički „srušen“ te da će ukupni deficit na kraju 2016. godine iznositi ispod 2 % BDP-a, a realno bi bilo očekivati 1,3 % – 1,6 % BDP-a.

No, bilo kako bilo, uspjeh je neizbježan kao i „slatki problemi“.

Maleni dodatak svemu što je g. Marić  rekao kao i ono što nije, nalazi se i u analizi 23.06. i potvrđenoj 02.07.2016. kad sam TVRDIO da će DZS 22.07.2016. na svojim stranicama objaviti:

„Stopa registrirane nezaposlenosti za mjesec lipanj iznosi 13,6 %!“

Danas je i to „proročanstvo“ ispunjeno, tj. DZS je na svojim stranicama objavio:

„Stopa registrirane nezaposlenosti za lipanj iznosi 13,6 %!“

U istoj analizi, (Drug Staljin nam šalje sjeme pšenice, jedanput siješ triput žanješ) TVRDIO sam da će se i Grafikon koji pokazuje Stopu nezaposlenosti promijeniti, nestati, ostati negdje u arhivama, i to se ostvarilo. Naime, zanimljivo je da je danas službi DZS trebalo ni manje ni više nego nešto više od sat, sat i pol da novi Grafikon zamjeni stari, kao da ih je sve skupa iznenadilo pa ga nisu na vrijeme nacrtali.
Ovaj Grafikon  ispod na slici više ne postoji, otišao je i sretan mu put:

grafsNa snazi je novi, koji zbog brojeva sa strane i „visine“, tj. „nizine“ i krivulja iscrtanim po njemu, ruku na srce puno ljepše izgleda od ovog poviše. Poštovanim čitateljima portala Kamenjar, pogledajte sliku ispod i kažite sebi i svima, je li stvarno ljepši!?

grafs2Uzimam si slobodu odgovoriti umjesto svih: Da, stvarno je ljepši!

Bez ikakve filozofije, „navijanja“, „nametanja“, „omalovažavanja“ bilo koga, bilo koje političke opcije, stvar je vrlo jasna i jednostavna i opet ću se ponoviti: Tajna uspjeha Države leži u samo jednoj jedinoj kratkoj rečenici:

IZBACI PARTIJU I USPJET ĆEŠ!

Hrvatska ide dalje, unatoč i usprkos!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR