Connect with us

Analiza

IZBACI PARTIJU I USPJET ĆEŠ (V.)

Objavljeno

-

Pozitivni „šok za šokom!“

Kao što sam u prošloj analizi 02.09.2016. (IV.) i najavio, ostvarilo se i potvrdilo, ali ovaj put još pozitivnije i još „šokantnije“. Očekivao sam određeni postotak broja noćenja u srpnju 2016. više, ali da će broj noćenja biti veći za 12,2 %, a broj dolazaka turista za 17,6 % u odnosu na rekordnu turističku sezonu 2015., priznajem, ipak nisam. I osobno  sam ostao pozitivno šokiran objavom podataka na stranicama DZS –  TURIZAM U SRPNJU 2016.
nocenjeMoram priznati da mi je trebao koji sat vremena „smirenja“ prije pisanja ovih redaka jer svaka analiza počiva na temeljnim odrednicama u kojima najprije analitičar mora izbaciti sve osjećaje, emocije, „navijanja“ i slično, i tek tad pristupiti analitici uzevši u obzir : 1. mjesto, 2. vrijeme, 3. okolnosti, 4. …..

2 481 006 noćenja više u srpnju 2016. u odnosu na rekordni srpanj 2015.!

dolasciNakon objave DZS o rastu trgovine na malo u srpnju 2016. od 4,5 %

nocenja2 i ovim novim podatcima o turizmu i broju noćenja koji potvrđuju zbog čega se dogodilo takvo „čudesno“ povećanje, već danas mogu zaključiti neke i buduće događaje koji će se odraziti na rezultate trećeg tromjesečja 2016. iako ono  još nije završeno, kao i za cijelu 2016. godinu.

Ja, Milivoj Lokas, pod punim imenom i prezimenom TVRDIM i garantiram da će BDP u trećem tromjesečju 2016. biti „šokantno“ veći od 3 %!

Mnogi će se upitati, odakle mi „hrabrost“ ili „ludost“, iznositi ovakve tvrdnje, a treće tromjesečje još traje. Jednostavno mogu iz više razloga i to nije jedino što ću u ovoj analizi i dalje u tekstu tvrditi, iz jednostavnih razloga što ZNAM!

Tvrdnje nisu neutemeljene, naprotiv.

Znam da je ovo „lokomotiva“ koja je povukla za sobom cijelu „kompoziciju“ uspješnosti RH. Ova „lokomotiva“ povukla je za sobom kompletno, skoro urušeno, gospodarstvo RH koje je Kukuriku Kukulele Koalicija sa svojim „satelitima“ sustavno uništavala počevši od 23.12. 2011. – 22.01.2016.

Po svim projekcijama, samo na temelju ovih nekoliko podataka, te kroz protekla dva tromjesečja slobodan sam TVRDITI da će HNB opet morati povećati projekciju rasta BDP-a za 2016. sa „sramotnih“ 2,3 % na cca 3,0 %. (naravno da neće povećati procjenu na 3 % ili koji deseti dio postotnog boda više jer su već dokazali koliko su „navijački nastrojeni“, već nešto manje od 3,0 %).

No, to nije sve, ali ni najvažnije, tj.za koliko će rasti BDP jer najvažnija stvar u svim ovim pokazateljima je ono što se trenutno „ne vidi“, a to je „abnormalno“ punjenje proračuna!

Namjerno sam uporabio riječ „abnormalno“ iz više razloga, a neki su da i „nevjerne Tome“ progledaju, da se ekonomski „stručnjaci“ napokon oslobode okova prošlosti „Političke ekonomije sfrjota“ i napokon usvoje nova znanja i saznanja, da se prime izučavanja i proučavanja, i da napokon shvate da se sva „pamet svita“, svi rezultati uspješnosti RH nalaze samo u jednoj i jedinoj kratkoj rečenici koja glasi:

[su_heading size=”20″]IZBACI PARTIJU I USPJET ĆEŠ! [/su_heading]

Za kraj, za „šlag na torti“ ostavio sam i najpozitivniju vijest koju, u pravilu, ne bih trebao iznositi prije g. Zdravka Marića, stručnjaka nad stručnjacima, kojeg izuzetno cijenim i poštujem zbog svega što je napravio za RH, a napravio je i previše.
Ministar financija u Vladi RH, g. Zdravko Marić je toliko skroman i samozatajan stručnjak i gospodin  da će on sigurno sačekati sa svojom objavom koji mjesec, ali ovo je toliko dobra vijest da ju jednostavno moram podijeliti sa svima koji vole Hrvatsku i Hrvate.

Po svim projekcijama, nakon dugo i predugo godina:

       RH će napokon, u 2016.g. imati SUFICIT proračuna umjesto DEFICITA!

Jasno mi je u potpunosti da ova vijest kao i  vijesti poviše, potkrijepljene slikama, zvuče i zvone nevjerojatno, ali TO je TO!

Usput rečeno, a biti će potvrđeno na stranicama DZS (23.09.2016., petak) da je Stopa registrirane nezaposlenosti u kolovozu cca 13,0 %!

(Kad je bal, nek’ je bal, HZMO će potvrditi rast broja osiguranika!)

Što god mi mislili, promišljali, osjećali, …..jedno je sigurno:

RH može uspješno voditi samo stožerna stranka u Hrvata – HDZ, sa svojim koalicijskim partnerima ili samostalno!

Hrvatska ide dalje, unatoč i usprkos!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

IZBACI PARTIJU I USPJET ĆEŠ (IV.)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas