Izbor za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji …

0
Foto: Željana Zovko

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak” organizirala je u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika, od 27. lipnja do 2. srpnja 2017. godine četvrtu po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

U Reviji i natjecanju sudjelovalo je 27 djevojka iz 21 zemlje (Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Bolivija, BiH, Bugarska, Crna Gora, Čile, Italija, Kosovo, Mađarska, Novi Zeland, Njemačka, Paragvaj, Rumunjska, SAD, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska). Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Ovogodišnja pobjednica dolazi iz Švedske, prva pratilja je iz Australije, druga iz Njemačke…

Projekt se održava pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

 

facebook komentari