Izbori na bošnjački način

4

Sredstvo za okupaciju i porobljavanje malobrojnijeg hrvatskog naroda

U zemljama duge demokratske prakse koju obogaćuju i usavršavaju slobodni izbori, najveće ali ne i krajnje dostignuće demokracije kao procesa, sami svojim imenom govore kako o sebi tako i o onima koji uživaju tu civilizacijsku blagodat suvremenosti. Izbori, kako snažna riječ, još snažnije poruke. (Iz)bori se sam, slobodno, olovkom, nenasilno, za svoje ja, za svoj nacionalni, vjerski i kulturni identitet. Izbori su stoga univerzalna vrijednost suvremenog svijeta, i oni najviše govore o ljudskim pravima i slobodama. Jedno bez drugog, naprosto, ne ide. Ne mogu se održavati demokratski slobodni izbori u društvima u kojima su uskraćena, ili oduzeta, ljudska prava i slobode, ili ne može se govoriti o ljudskim pravima i slobodama ako se ne prakticiraju slobodni i demokratski izbori. Izbori su najubojitije mirnodopsko, legalno, oružje slobodnog svijeta, kojim se mijenja vlast i vlastodržci. Oružje koje svojim ciklusnim, izbornim intervalima, mijenja svijet.

Najava za jugo-izbore na bratstvo-jedinstvujućem plakatu

Izbori su daleko učinkovitiji od svakog isprobanog oružja koje se koristilo i koristi u izgradnji svijeta. Demokratski izbori jedina je, i najtočnija, vaga političkih snaga u slobodnom svijetu. Na dan izbora, bez obzira pod kojim uvjetima održavani, svi oni koji biraju, i koje se bira, morali bi biti jednaki i ravnopravni u temeljnim ljudskim pravima i slobodama. Taj dan izbora trebao bi, zapravo morao bi omogućiti svima, bez obzira na sve razlike kao bogatstvo, jednak i  pravedan izbor. To je praksa Zapadnog slobodnog svijeta, i to je snaga slobodnih izbora. Na taj dan glas, ama baš svakog pojedinca od 18 godina pa nadalje, ima istu političku težinu, isto pravo. I svi su jednaki.

Upravo to je nezamijenjiva snaga demokratskih slobodnih izbora, vrjednota za koju su izginuli i ginu mnogi pojedinci i narodi u svijetu. Nema stoga većega političkog dana za branitelje demokracije, branitelje vlastitog i nacionalnog identiteta, od dana slobodnih izbora, kada se njima slobodno koristi bilo pojedinac ili narod. Zato je demokratski proces, svake četiri ili nešto više godina, pa i manje u izvanrednim okolnostima, uvijek na ispitu zrelosti, koji ga usavršava, no u nekim slučajevima, na žalost, i urušava. Događa se stoga da izbori u nekim društvima, napose u politički stresnim i slojevitim, kompleksnim kakvo je bosanskohercegovaöko ne donose boljitak niti glasačima, niti nekom u beha slučaju hrvatskom narodu. Takvi izbori su ruglo demokracije, oružje kojim se ubijaju oni koji su i prije izbora planirani gubitnici. Stoga su slobodni izbori u višenacionalnim i viševjerskim društvima, kakvo je bosanskohercegovačko, maska mnogih špekulacija, dogovora i interesnih planova. Sredstvo za okupaciju i porobljavanje, malobrojnijeg hrvatskog naroda. Na takvim izborima, što praksa potvrđuje, hrvatski narod i ne bira svoje političke predstavnike. Hrvatske predstavnike već nekoliko puta na „demokratskim“ izborima na beha način biraju Bošnjaci čime se hrvatski narod u toj zemlji  koristi kao sredstvo u izgradnji „građanske“, bošnjačke države, birane formulom „jedan čovjek jedan glas“.

Stoga, izbori na kojima jedan narod bira prdstavnike drugom narodu zapravo su diktatura brojnijeg naroda. To je opasna igra brojki, kojima se demonstrira moć i snaga izgradnje društva po želji brojnijeg, bošnjačkog, naroda. To su izbori na kojima nije isto vrijedan glas malobrojnijeg hrvatskog sa brojnijim bošnjačkim narodom. Zbog toga takvi izbori ne samo da nisu slobodni i demokratski, već su džihadsko talibanske ubojice demokracije, ljudskih prava i sloboda. Oni pokoravaju i ubijaju onoga kojem se glas obezvrjeđuje, nepriznaje i ponižava. To je najgrublje ubijanje temeljnih ljudskih prava i sloboda. I nema većeg poraza demokracije od onog u kojoj jedan narod bira političke predstavnike drugom narodu. Bosna i Hercegovina i po tom ruglu demokracije, po tom ubojstvu demokratskih vrjednota koje talibanski zaustavljaju demokratski proces i čini ga stanjem, biva sve zamršeniji i nerješiviji problem. Za takva društva kakvo je bosanskohercegovačko, sa sigurnošću se može reći da nisu demokratska. Jer nije dovoljno samo jamstvo slobode izlaska na izbore. Za slobodu izbora treba osigurati jednakost i ravnopravnost, što je preduvjet biranja vlastiti predstavnika u institucijama vlasti. A to onda omogućuje i priznanje  rezultata izbora.

https://i2.wp.com/glasbrotnja.net/wp-content/uploads/2014/04/eu-u-bih-600x3351.jpg?resize=498%2C278

Sve dok se u Bosni i Hercegovini ne primijeni i ne prizna pravo svakog naroda da sam sebi bira svoje predstavnike, ne može se govoriti da u toj zemlji vlada demokracija, da svaki narod uživa jednaka prava i slobode. Te nedemokratske, neslobodne i namještene, moglo bi se reći agresorsko-osvajačke igre s izborima nepriznavanja volje hrvatskih birača iskazane na dan izbora, već godinama se igraju u beha političko-interesnom igralištu.

Bit će tako, na žalost i s ovim  listopadskim izborima, šestim po redu koji se održavaju u mirnoratovskoj Bosni i Hercegovini. I sada će Bošnjaci birati Hrvatima svoje vođe, svoje političare i zbog toga će zemlja opet stajati ili nazadovati sljedeće četiri godine do ponovnih izbora. A to govori kako su najrazornije ubojice Bosne i Hercegovine upravo Bošnjaci, koji ne daju da u njoj zavlada demokracija, što je najveća kočnica njenog napretka u europsku budućnost. No, u tom bošnjačkom ubijanju demokratskog procesa i vrjednota demokracije, vidljiv je i cilj za kakvu se Bosnu i Hercegovinu bore i kakvom je vide u budućnosti na ovim slobodnim europskim prostorima. U tom sudaru bošnjačkog kočenja i hrvatske borbe za demokraciju za slobodne izbore, vidi se i nespojivost tih razlika odnosno neodrživost ovako uređene Bosne i Hercegovine. I to je jedan ničim nepobitan razlog za njeno novo trorepubličko uređenje, bosanskohercegovačka unija, bošnjačke, srpske i hrvatske republike.

Pred publikom koju čini svjetska zajednica u Bosni i Hercegovini se ubija, ismijava i ne priznaje demokracija slobodnih izbora. Stoga gotovo ni jedni dosadašnji demokratski, ako je to demokracija, slobodnih, koji zaista i nisu slobodni jer glas birača nije jednako težak i pravedan, izbori nisu donijeli boljitak Bosni i Hercegovini, a poglavito ne boljitak glede jednakosti i ravnopravnosti, suverenosti i konstitutivnosti hrvatskom narodu u toj zemlji. Na žalost tako će biti i s ovim šestim koji se održavaju 12. listopada 2014. godine. No, bez obzira na tu tragičnost, to ubijanje demokracije, a svako ubijanje demokracije u Bosni i Hercegovini ubijanje je same Bosne i Hercegovine i malobrojnijeg, hrvatskog, naroda, Hrvati trebaju i izaći će zasigurno, na izbore. Njihov izlazak i na takve izbore dio je njihova europskog identiteta i kulture. Jednako tako to je i sramota svjetske zajednice koja podržava takvu igru s izborima i pokaz za kakvu se Bosnu i Hercegovinu bore njezini narodi.

Dovoljno poticaja međunarodnim čimbenicima da tom europskom problemu pristupe na jedan novi, demokratski način, koji bi omogućio svakom beha narodu da živi u svom entitetu i da ga uredi onako kako to sam želi. Sve je drugo ubijanje Bosne i Hercegovine i ubijanje demokracije, ubijanje malobrojnijeg beha naroda. Potvrdit će to, na žalost, i vrijeme poslije ovih listopadskih izbora 2014.

Vinko Đotlo

[review]

facebook komentari

 • peppermintt

  Upravo to je nezamijenjiva snaga demokratskih slobodnih izbora,
  vrjednota za koju su izginuli i ginu mnogi pojedinci i narodi u svijetu.
  Nema stoga većega političkog dana za branitelje demokracije, branitelje
  vlastitog i nacionalnog identiteta, od dana slobodnih izbora, kada se
  njima slobodno koristi bilo pojedinac ili narod

 • peppermintt

  Stoga, izbori na kojima jedan narod bira prdstavnike drugom narodu
  zapravo su diktatura brojnijeg naroda. To je opasna igra brojki, kojima
  se demonstrira moć i snaga izgradnje društva po želji brojnijeg,
  bošnjačkog, naroda.

 • peppermintt

  Sve dok se u Bosni i Hercegovini ne primijeni i ne prizna pravo svakog
  naroda da sam sebi bira svoje predstavnike, ne može se govoriti da u toj
  zemlji vlada demokracija, da svaki narod uživa jednaka prava i slobode.

 • peppermintt

  BiH je protektorat MZ, “demokratski izbori ” su najobičnija farsa
  Hrvatima je izlaz organiziran građanski neposluh i Bojkot, a na dan izbora tribao bi svaki Hrvat praznim listom papira zatrpati ured visokog predstavnika !!!!