Connect with us

Izbori u Vukovaru: Glasujmo i pokažimo zajedništvo!

Published

on

Danas  15. lipnja 2014. se održavaju izvanredni izbori za gradsko vijeće i gradonačelnika grada Vukovara. Po prvi puta će sve hrvatske domoljubne, demokršćanske i pravaške stranke imati jednog kandidata za gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu. Tom jedinstvu hrvatskih političkih snaga u Vukovaru definitivno je najviše doprinio Stožer za obranu Hrvatskog Vukovara koji je na konferenciji za medije Vukovarcima poslao zadnji poziv i upute za glasovanje.

vu-zastava_vukovar2

Točno u sedam sati jutros su otvorena biračka mjesta u gradu Vukovaru. Na ukupno 32 biračka mjesta 27 248 birača birat će na prijevremenim lokalnim zborima gradonačelnika Vukovara i članove Gradskoga vijeća.

Pred Vukovarcima je osam kandidacijskih listi za Gradsko vijeće te šest kandidata za gradonačelnika Vukovara. Već od prvih sati, od kako su otvorena birališta, zamjećuje se velik odaziva birača koji su došli ispuniti svoju građansku dužnost. Iz svih političkih opcija navode kako se očekuju i ove godine velika izlaznost birača. Do sada je najveća izlaznost zabilježena na prošlim redovitim lokalnim izborima kada je na biralište izašlo oko 15 000 glasača.

Prijevremeni izbori održavaju se jer Gradsko vijeće niti iz tri pokušaja nije uspjelo izglasati proračun za 2104. godinu. Radi toga je Vlada RH donijela odluku o raspuštanju Gradskoga vijeća i razriješenju gradonačelnika Vukovara.

Ivan Penava, kandidat koalicije stranaka okupljenih oko HDZ-a glasovao je oko 8.30 sati. Rekao je da očekuje pobjedu u prvom krugu, ali i da su spremni za nastavak kampanje i drugi krug ako bude potrebno. Istakao je da će njegovi prvi koraci, ukoliko bude izabran za gradonačelnika, biti usmjereni prema poboljšanju stanja u gospodarstvu.

[divide]

O vukovarskim izborima Stožer je utvrdio da su “domoljubne i demokršćanske političke opcije Vukovara pokazale dobru volju i postigle rijetko viđen stupanj zajedništva u nastojanju da grad učine mjestom posebnog pijeteta te istaknu zajedničkog gradonačelničkog kandidata koji će konstruktivnim radom zaustaviti odlazak mladih u nepovrat te Vukovar pretvoriti u simbol novoga početka i nade za sve stanovnike, poštujući činjenice i istinu. Pozivamo stoga sve domoljube i demokršćane na podršku tom zajedništvu”.

Stožer je pozvao sve Vukovarce da izađu na izbore, glasuju, te pokažu zajedništvo.

Stožer se obratio i ministru uprave Bauku. Iz Stožera tvrde da su “potpise referendumske podrške prikupljali 15 dana, a doprema potpisnih knjiga i brojanje je trajalo 6 dana. Ministar i bulumenta posao od 6 dana rade 6 mjeseci. Očigledna, sramotna manipulacija neposrednom demokracijom jasan je dokaz prljavih namjera. Vidimo što radite – kako radite takva će vam biti i nagrada.”

Na kraju je Stožer izrazio podršku nastojanju sindikata u prikupljanju potpisa za referendum protiv outsourcinga te još pozvao sve branitelje, domoljube i socijalno pravedne građane da potpišu podršku ovome referendumu.

Sloboda/VL

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari