Connect with us

BiH

Izborni zakon će relaksirati odnose i doprinijeti ukupnom sigurnosnom segmentu

Objavljeno

-

Sastanak dr. Čovića i ministra obrane Republike Hrvatske Banožića: Izborni zakon će relaksirati odnose i doprinijeti ukupnom sigurnosnom segmentu

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i ministar obrane u Vladi Republike Hrvatske Mario Banožić održali su bilateralni sastanak u Sarajevu.

Tijekom susreta dvojica visokih političkih dužnosnika razgovarali su o suradnji u sektoru obrane i aspektima u kojima Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina mogu zajednički djelovati. Iskustva i potpora Republike Hrvatske kao punopravne članice Europske unije i NATO-a mogu ubrzati integracijske procese u BiH.

Izborni zakon BiH kao ključna politička tema i otvoreno političko pitanje nužno je regulirati kroz racionalan zakonodavni okvir koji će relaksirati međunacionalne odnose i omogućiti legitimno političko predstavljanje sva tri konstitutivna naroda.

U takvom unutarnjem ambijentu gdje ne postoji mogućnost diskriminacije, nametanja i majorizacije stvaraju se nužni preduvjeti sigurnosnog okvira koji je prijeko potreban za cjelokupnu regiju i prostor jugoistočne Europe. Hrvati kao konstitutivan narod uza sva Ustavom zajamčena prava pretpostavka su stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je zaključeno kako je strateško partnerstvo i prijateljstvo Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine jamac dugoročnog razvoja i jačanja svih kapaciteta, ali i životnog standarda kako bi privukli investicije prijeko potrebne za kontinuiran rast i razvoj.

(parlament.ba)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari