Connect with us

BiH

Izetbegović: SDA ima pripremljen odgovor i za ‘ne daj Bože’ scenarij

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović iznio je bizarnu ideju o tome kako nadomjestiti ljude koji zbog nesređenog stanja sve više odlaze iz Bosne i Hercegovine sugerirajući kako bi oni mogli biti zamijenjeni robotima.

“Mlade ljude koji odlaze ćemo morati u velikoj mjeri nadoknaditi high tech tehnologijima i robotikom. I oružane snage, dakle, robotima ćemo morati poduprijeti, prije svega dronovima, odnosno letećim robotima”, kazao je Izetbegović na stranačkoj tribini koju je održao u mjestu Hadžići pokraj Sarajeva.

Ta je njegova izjava izazvala buru reakcija na društvenim mrežama u kojima su Izetbegovića ismijali uz fotomontaže robota i ljudskih likova.

“100 posto ima neki ‘fol’ da i glasače koji će im faliti nadoknaditi robotima samo neće odmah sve otkriti”, napisao je na Twitteru zastupnik SDP-a u parlamentu BiH Saša Magazinović.

No Izetbegović je na skupu koji je očevidno imao predizborni karakter dao i znatno intrigantnije izjave kazavši kako je SDA praktično snažnim političkim pritiskom natjerala bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka da nametne izmjene Kaznenog zakona kojima je kaznenim djelom postalo nijekanje ratnih zločina potvrđenih sudskim presudama. Također je rekao da je na isti način zaustavila promjene izbornog zakona koje ne odgovaraju SDA jer bi time, kako tvrdi, HDZ u narednih 50 godina imao mogućnost zaustaviti što god želi.

“Živimo s Hrvatima ali neće dobiti ovakve stvari kako im to sada pokušavaju pomoći. Neće dobiti ekskluzivitet da nas blokiraju, dobit će pravična rješenja, onako kako im pripada”, kazao je Izetbegović a čelniku HDZ BiH Draganu Čoviću je poručio kako je podcijenio Bošnjake i doprinio pogoršanju hrvatsko-bošnjačkih odnosa pa je zato na kraju morao odustati od kandidiranja za člana Predsjedništva BiH.

Srbiju i Hrvatsku je opisao kao “dva gravitacijska polja” koje će Bošnjaci “morati umoriti”. Kazao je i kako SDA ima pripremljen odgovor i za “ne daj Bože” scenarij.

“Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo i koliko ima mladih ljudi i koliko imamo instruktora na dronovima i tako dalje. Dalje neću, ali evo samo da znate”, kazao je čelnik SDA.

Ubrzo mu je na to odgovorili iz oporbe u Federaciji ali se oglasio i čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik.

Iz Naše stranke (NS) Izetbegovića su optužili da poseže za ratnom retorikom jer ništa drugo ne može ni ponuditi, a ovako pokušava jeftino kupiti glasove za izbore u listopadu.

“Izetbegović kaže da su se muslimani prebrojali, sudionici prosvjeda (u Sarajevu), također muslimani, prebrojali su Hrvate i kažu ima ih za dva vagona. Nas Srbe nitko neće prebrojavati, pa ni muslimani, ali trebaju znati da nas je dovoljno”, napisao je na Dodik. (Hina)

Izetbegović govorio o vojnoj snazi: ‘Prebrojali smo se’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas