Connect with us

Gluposti

Izetbegović ponovo prijeti Hrvatima, naziva ih manjinom koja ne može spriječavati većinu da vlada

Objavljeno

-

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je kako HDZ u Domu naroda ne može spriječavati većinu (bošnjačku, op hms) da vlada Federacijom, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-Morat će pristati da Dom naroda ima ovlasti kakve ima Vijeće naroda u Republici Srpskoj, inače neće dobiti ovo prvo-izbor legitimnih predstavnika, zaprijetio je Izetbegović.

Ponovo je spominjao UZP

-Nije krivica Željka Komšića što nije bio u vojsci koja je napravila Udruženi zločinački poduhvat, je li se on treba ispričavati zbog toga što je bio na pravoj strani, zapitao se u razgovoru za N1 Bakir Izetbegović, prvi čovjek Stranke demokratske akcije.

Na pitanje Tine Jelin – Dizdar je li priča o trećem entitetu i dalje živa pa i kod hrvatskih dužnosnika u Hrvatskoj, Bakir Izetbegović kazao je da – nije.

”Nije. Od ideje trećeg entiteta službeno odustaju gospodin Čović i Hrvati u BiH. Svjesni su da nisu u stanju nacrtati čak ni na mapi kuda bi išla linija podjele. Nema govora. Ali su zainteresirani da naprave institucionalni treći entitet. Neku kapsulu za Hrvate unutar institucija. Prije svega su zainteresirani za domove naroda”, kazao je lider SDA..

Pogledajte cijeli intervju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari