Connect with us

Herceg Bosna

Izetbegović u Mostaru iskazao punu podršu Erdoganu i AK partiji

Objavljeno

-

Sinoć je u prepunoj dvorani Narodnog pozorišta u Mostaru u organizaciji GO SDA Mostar održana Javna tribina pod nazivom ”Prioritet djelovanja SDA u aktualnoj političkoj situaciji u BiH” na kojoj je uvodničar bio Bakir Izetbegović član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA.

Izetbegović je u svom obraćanju iznio svoje i stavove SDA o najnovijim zbivanjima u Bosni i Hercegovini osvrnuvši se na prosvjede i opravdane zahtjeve građana zbog neusvajanja Zakona o JMBG, neradu Vijeća ministara, Vladi Federacije, popisu stanovništva, međunarodnom položaju naše zemlje, budućem uređenju Grada Mostara i mogućnosti pomoći u ekonomskom razvoju Mostara te mnogim drugim aktualnim temama.

Također i na ovoj tribini data je puna podršku bratskom turskom narodu, Vladi Republike Turske i prijateljskoj AK partiji na čelu sa Redžepom Taipom Erdoganom.

Kako je rečeno Mostar nikada neće zaboraviti bratsku pomoć naroda i vlade Republike Turske koja je data onda kada je to najviše trebalo. Osim Izetbegovića u radu tribine su sudjelovali Salko Sokolović, Edin Mušić, Zijad Hadžiomerović i Murat Ćorić.

bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas