Pratite nas

Komentar

Izjava skupine inicijatora, utemeljitelja i korifeja iz središnjice HDZ-a povodom odlikovanja Nikole Štedula

Objavljeno

na

Ovom izjavom želimo od srca zahvaliti predsjednici Republike Hrvatska Kolindi Grabar Kitarović što je dodijelila odličje Red Stjepana Radića bivšem hrvatskom političkom emigrantu i stradalniku Nikoli Štedulu za osobite i višestruke zasluge u borbi za nacionalna i socijalna prava hrvatskoga naroda.

Tim činom Predsjednica je podsjetila i na ideju suradnje domovinske i iseljene Hrvatske koju je HDZ s dr. Franjom Tuđmanom promicao i učinio  sastavnicom nacionalnog programa ostvarenja legitimnih prava hrvatskoga naroda te u ime svih nas odala  dostojno poštovanje jednom zaslužnom i držimo do sada  nepravedno zapostavljenom čovjeku.

Želimo ujedno zahvaliti gospodinu Štedulu na kristalno jasnim riječima u govoru zahvale za priznanje. U njima je opisao smisao dosadašnjih nastojanja te izrazio nužnost nastavljanja političke borbe za istinu i pravdu, za slobodu i dostojanstvo. Riječ je, uz ostalo, o borbi, kako je rekao, „sa zlim duhom bivšega režima“, za koju su pretpostavke politička ideja te hrabro vodstvo i odlučnost u narodu. Pozdravljamo njegove riječi: „Mi smo danas pred velikim izazovima, želim zato i ovu prigodu iskoristiti da pozovem moj narod da se politički i na izborima opredijeli za slobodu, a ne za ropstvo, za istinu, a ne laž, za ponos, a ne sluganstvo, za hrabrost, a ne kukavičluk. Mi ništa ne možemo postići ako ne znamo tko smo, odakle smo, što smo. Jer bez toga ne možemo znati kamo idemo. Niti ćemo bez svijesti o sebi ikada doći k željenom cilju.“

Osobito pozdravljamo i podupiremo riječi g. Štedula u kojima, iako je osobno bio žrtva Udbina atentata, ističe da „bez obzira na cijenu, nikada ponosan narod ne smije svoju budućnost graditi na statusu žrtve“, jer da „žrtve nemaju smisla ako ne vode pobjedi. Pobjedom i uspjehom se vrednuju naše žrtve.“ – Smatramo da hrvatskom narodu nedostaje više upravo toga: svijesti o ostvarenju slobode i vlastite države, o pobjedi u Domovinskom ratu i drugim velikim postignućima, te više vjere u vlastite snage i u buduće uspjehe.

Dano u Zagrebu, 24. kolovoza 2016.

Skupina inicijatora, javnosnika, utemeljitelja i korifeja iz središnjice HDZ-a 1989. (skraćeno: SIJUKS HDZ 1989.):

 • Dr. sc. Miro Akmadža
 • Zdenka Babić – Petričević
 • Ante Beljo
 • Zdravko Gavran
 • Jure Ivančić
 • Mr. sc. Neven Jurica
 • Mario Kapulica
 • Drago Krpina
 • Dr. Ante Kutle
 • Mr. sc. Nediljko Matić
 • Mr. sc. Božidar Petrač
 • Miro Petric
 • Gen. Ivan Tolj

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Don Damir Stojić: Hvala vam hrvatski branitelji, nikad vas nećemo zaboraviti!!!

Objavljeno

na

Objavio

Sinoć i preksinoć su bili veličanstveni dani. Jedinstveno smo izašli na ulice naših gradova s trobojnicom i šahovnicom, pjevajući domoljubne pjesme i dočekali naše heroje.

Međutim, primjetio sam jedan nedostatak. Nedostaje 15,840 hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za Hrvatsku.

Kao što je rekao izbornik Zlatko Dalić, bez njih ne bi bilo ove šahovnice. 🇭🇷
Hvala vam, nikad vas nećemo zaboraviti!!!

Pogledajte ovaj video kenotafa crkve Sv. Mati Slobode na Jarunu i pomolite se za naše heroje…

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Nije Vrsaljko legao na voljenu zastavu s onakvim dječački snenim izrazom lica zato što je slušao jazz.

Objavljeno

na

Objavio

Dubravko Šimenc na facebooku je podijelio zanimljiv komentar Zvonimira Raspudića kojega donosimo u cijelosti:

“Pitaju se neki, inherentno moralno superiorni, otkuda toliko poštovanje Vatrenih prema Thompsonu? Zašto su baš njega poželjeli imati u autobusu i čuti ga na pozornici? Zašto su time „pokvarili“ tako veličanstven događaj?

Odgovor je vrlo jednostavan. Thompsonove pjesme, koje promoviraju ljubav a ne mržnju, velikim su dijelom zaslužne za sve ono što su u životu postigli pa tako i ovo srebro kojim su u trans odveli čitavu naciju i od Hrvatske stvorili predmet obožavanja cijelog svijeta. Nije Modrić mogao proći epski put od čuvanja koza na Velebitu, preko izbjeglištva, do najboljeg igrača svjetskog prvenstva slušajući TBF. Ali su mu zato riječi Thompsonove pjesme „Moj dida i ja“ osvjetljavale težak put kojim je stigao do zvijezda.

Nije odlučan pogled i ruka na srcu svih reprezentativaca prilikom intoniranja himne nusprodukt slušanja Massima, inače vrsnog glazbenika. Taj ponosni, neustrašivi karakter gradile su pjesme poput „Uvijek vjerni tebi“.

Nisu dečki mogli akumulirati nadljudsku snagu, koju bi izvlačili u 120. minuti produžetka, slušajući Josipovićevu „Tokatnu etudu u C-duru“ na 3. programu HR-a. Thompsonovi stihovi iz „Nema predaje“ ušpricali su im potreban doping da prevare bol i s vatrom u očima grizu do kraja.
Nije Dalićevu poniznost i posvećenost svetom cilju, koju je prenio na sve igrače, kreiralo slušanje Detoura, koji su mi inače odlični. Thompsonovi „Geni kameni“ zaslužni su za to.

Nije Vrsaljko, nakon junačke borbe protiv Engleza, legao na voljenu zastavu s onakvim dječački snenim izrazom lica zato što je slušao jazz. Thompsonova „Lijepa li si“ usadila mu je u srce vječnu, neizmjernu ljubav prema domovini koja mu daje snagu da se za nju bori do kraja.
Osobno su mi od Thompsona puno miliji “The National”, premda i on ima nekoliko odličnih pjesama. No svakome dajem za pravo da sluša ono što mu se iskreno sviđa.

Stoga bih molio sve koji s gnušanjem komentiraju glazbeni ukus naših heroja da pokažu barem trunku tolerancije koju inače nerado pokazuju prema „nižim bićima“.

Njih nitko od optuženih ne proziva za glazbeni ukus pa bi bio red da uzvrate istom mjerom i ne kvare ove veličanstvene događaje. Za kraj, pozivam ih i da poslušaju najljepšu i najslušaniju Thompsonovu pjesmu, za koju je inače napisao i tekst i glazbu, te da mu nakon toga presude i dalje šire samo ljubav.

Zvonimir Raspudić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori