Connect with us

Herceg Bosna

Izlile se rijeke u Hercegovini, stanovnici evakuirani, zatrpani automobili

Objavljeno

-

Ilustracija

Obilne padaline izazvale su u petak velike probleme na području Hercegovine, gdje su poplavljeni brojni objekti zbog povećanog vodostaja rijeka i bujica koje su zaustavile promet, a stanovnici su morali napustiti kuće zbog niza odrona koji su u sjevernom dijelu regije zatrpali i brojne automobile.

U mjestu Dragan Selu kod Jablanice klizište, koje se tijekom noći aktiviralo zbog velikih padalina, posve je prometno izoliralo naselje, a doslovno je odsječen dio ceste. Posve je zatrpan veći broj vozila, a jedna obiteljska kuća ostala je posve izolirana od ostatka sela.

U susjednoj općini Konjic klizište je ugrozilo obiteljske kuće u naselju Hotovlje, zbog čega su stanovnici evakuirani i privremeno smješteni u lokalnu džamiju.

Na području Mostara vodostaj rijeke Neretve je samo u četiri sata porastao za 119 centimetara.

U mjestu Blagaju pored Mostara rijeka Buna je poplavila brojne objekte nakon što se izlila iz korita. Došlo je i do porasta podzemnih voda i bujičnih potoka. Još uvijek se zbog bujice na prometnici otežano prometuje magistralnim pravcem između Mostara i Sarajeva nedaleko Jablanice. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari