Pratite nas

Herceg Bosna

Izložba autohtonih sireva: Važno je zaštiti vlastite proizvođače

Objavljeno

na

Udruga proizvođača i prerađivača autohtonih ovčjih sireva ‘PRAMENKA’ i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet iz Mostara, organizirali su 19.12.2014 na farmi ‘Smiljanić’, XI izložbu autohtonih sireva , u sklopu koje je održan edukacijski seminar za proizvođače .

Lokaizlozba-autohtonih-sireva4cija farme ‘Smiljanić’ nalazi se na tromeđi općina Rama-Prozor, Kupres i Tomislavgrad, koja svojim rubnim dijelom dodiruje planinu Ljubušu, postojbinu proizvodnje tradicijskih sireva. Ova izložbom promoviraju se autohtoni sirevi, a edukacijom proizvođača Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet iz Mostara želi započeti proces zaštite zemljopisnog porijekla sireva, koji su izvorno vezani za ovaj prostor i predstavljaju dio nacionalne baštine.

Predavači su za vrijeme seminara skrenuli pozornost na značaj zaštite vlastitih proizvođača, koja ujedno inicira i ruralni razvitak u smislu uvođenja različitih modela proizvodnje, aktivno uključivanje svih sudionika u distributivni lanac i očuvanje tradicije proizvodnje sira za naredne generacije.

Važnost zaštite autohtonih sireva ogleda se i u zaštiti potrošača, koji time dobivaju potpunu informaciju o proizvodu uz garanciju kvalitete i autentičnosti kraja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Ljubušaci upalili baklje u čast Vatrenih

Objavljeno

na

Objavio

Nogometna euforija danas vlada u Hercegovini pred povijesnu utakmicu Hrvatska-Francuska koja se igra u Moskvi s početkom u 17. sati.

Navijači iz Ljubuškog su za tu prigodu u znak potpore Vatrenima razvili veliku zastavu Hrvatske i zapalili baklje u njihovu čast. Zastava je dimenzija dimenzije 32x16m.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Široki Brijeg: Crkvena zvona za Domovinu i Vatrene (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva! Naši su reprezentativci u produžecima polufinalne utakmice pobijedili Engleze rezultatom 2-1 i ostvarili zasad najbolji uspjeh u povijesti!

Dragi Bog nas je nagradio!

Zvone Briška zvona za Domovinu, za Vatrene. Slava i čast našoj nebeskoj zaštitnici širokobriškoj Gospi! Bože hvala ti!

 

Slavlje u Širokom Brijegu

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori