Izložba ”Hercegovački krajolici – od Rame do Huma”

1

Izložba slika Mateja Škarice, pod nazivom: Hercegovački krajolici – od Rame do Huma će se održati u Požegi u Gradskom muzeju 16. – 22. listopada 2014. Svečano otvorenje je 16. listopada u 19 sati.

Matej Škarica rođen je u Mostaru 29. rujna 1981. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završava u Mostaru. Na mostarskom Sveučilištu 2005. godine završava studij novinarstva. 2010. godine stječe magisterij znanosti na poslijediplomskom studiju Filozofskog fakulteta, navodi se u priopćenju.

Sudjelovao je u uređivanju nekoliko tiskovina: studentski list Opomena, politički tjednik Direkt, glasilo Ramske zajednice – Rama, časopis Osvit kao i informativnih Internet stranica: Bljesak.info, Ramska-zajednica.hr, itd. Jedno vrijeme djeluje kao slobodni novinar.

Suradnik je Večernjeg lista BiH i Dnevnog lista iz Mostara. Već duži niz godina područja zanimanja su mu društvene, kulturne, povijesne kao i teme o umjetnosti. Slikarstvom te manjim opsegom kiparstvom bavi se od završetka srednje škole.
Suradnik je Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne iz Mostara te udruge Ramska zajednica Zagreb, čiji je dugogodišnji aktivni član. Živi i radi u Zagrebu. Ovo je njegova četvrta samostalna izložba slika.

Izložbe: Skupna izložba u dvorani Lisinski, Zagreb, 2007., Hercegovački krajolici od Rame do Huma, Ramska zajednica, Zagreb, 2009., Hercegovački krajolici od Rame do Huma, Mostar, galerija Aluminij, 2010., Krajolici Rame, Zagreb, Hotel International, 2013.

S Ramskom zajednicom Požega već duži niz godina veže ga iskrena suradnja proizašla iz manifestacije Ramski susreti, ali i drugih tradicionalnih događanja našeg iseljeništva po Hrvatskoj.

facebook komentari

  • Alan B’Stard

    Bravo i pozdrav Mateju